Kepez’e temalı parklar geliyor

16 Aralık 2014, Salı - 11:57
Kepez’e temalı parklar geliyor
Başkan Hakan Tütüncü, sivil toplum işbirliği ile Kepez’e büyük alanlardan oluşan temalı parklar kazandıracaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeşil alan projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’ın da eşlik ettiği ziyarette, Kepez’de yeşil alan yatırımlarında yapılabilecek işbirliği konuşuldu.

Peyzaj mimarisini önemsiyoruz

Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Kepez’de peyzajla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. İnsanları, çevre ile buluşturan şehirler meydana getirmek arzusu içerisinde olduklarına dikkat çeken Tütüncü, bu anlamda yoğun bir gayret ortaya koyduklarının altını çizdi.  Tütüncü, fen işleri ile park ve bahçelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’ın da peyzaj mimari olduğunu aktardı.

Peyzaj mimarisinin, modern bir şehir için önemine vurgu yapan Tütüncü, “Peyzaj mimarisinin,  şehirlerin şekillenmesinde, çevreci şehirlere ulaşmada ya da şehirde yaşayanları çevre ile buluşturmada önemli etkiye sahiptir.” dedi.

“Antalya için yaşam alanları oluşturuyoruz”

Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette önümüzdeki süreçte Kepez’de çok büyük alanlardan oluşan temalı parklar inşa edeceklerini de açıkladı. Tütüncü, “Şehirlerin bütün nimetlerinden hemşehrilerimiz yararlansınlar istiyoruz. Oluşturduğumuz yeşil alanlar sadece Kepez’deki vatandaşlarımız için değil, bütün Antalyalılar için yaşam ve marka alanı haline geliyor.” ifadesini kullandı.
 
Sivil toplum ve ortak akılla hareket ediyoruz

Tütüncü, sivil toplumla birlikte yol yürümeyi arzu ettiklerini de dile kaydederek, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz dönem bunun çok örneğini verdik. Bu dönemde de şehrin bütün esaslı problemlerinde ortak aklı harekete geçirmek ve sivil toplumla birlikte yürümek arzusu içerisindeyiz. Böyle bir çalışmayı, Peyzaj mimarları Odası ile de yapmak istiyoruz.  Odanın desteği ile çok daha güzel mekânların, projelerin hayat bulmasına vesile oluruz.”

Kepez yeşil alan yatırımında başarılı

Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Keziban Arıcan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:  “Yeşil şehirlerin oluşturulması gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz.  Yeşil bir şehir oluşturulması konusunda Kepez iyi gidiyor. Örnek yeşil alanlar oluşturuyor. Kepez Belediyesi ile yeşil alanların oluşturulmasında işbirliği yapmayı arzu ederiz.”
 
Kepez’e temalı parklar geliyor
Kepez’e temalı parklar geliyor
Kepez’e temalı parklar geliyor
Kepez’e temalı parklar geliyor
Kepez’e temalı parklar geliyor

Benzer Haberler