Yerel yönetimde yeni dönem

25 Mayıs 2016, Çarşamba - 12:50
Yerel yönetimde yeni dönem
Kepez Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının hakim olduğu bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye, tüm yönetim kadrosu ile mahallelere ziyaretlere bulunarak sorunları yerinde çözüyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bir çok projeye imza atan Kepez Belediyesi, yerel yönetime yeni bir boyut kazandırdı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibi, sorunlara yerinde çözümler üreten Mahalle Meclisi projesini hayata geçirdi. Projenin ilk durağı Zafer Mahallesi oldu. Şehit Çetin Çakmak Parkı’nda gerçekleşen Mahalle Meclisi toplantısına Hakan Tütüncü önderliğinde tüm başkan yardımcıları ve birim müdür ve amirleri, Ak Parti il ve ilçe yönetimi,  mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalleli katıldı.

Yeni bir dönem başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalle toplantısında yaptığı konuşmada yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Bu güne kadar hiçbir dönemde böyle bir projenin yapılmadığını söyleyen Tütüncü, yerel yönetimde mahalle mahalle gezerek, tüm idarecilerle sorunlara yerinde çözüm üreteceklerini söyledi. “Biz size gelemedik, sorunumuz çözülmedi gibi engelleri ortadan kaldırıyoruz. Mahalle muhtarlarımızla yaptığımız çalışma ile ilk önce buradan başladık. Biz sizlere geldik. Bize sorma istediğiniz, önermek istediğiniz ne varsa burada tüm ekibimizle karşınızdayız. Belediyemizdeki bütün bürokratlarımız bugün buradalar. Bu güne kadar ulaştıramadığınız tüm sorunlarınızı yerinde çözmeye geldik.” sözleriyle projeyi tanıtan Tütüncü, ardından soruları cevapladı.

Zafer Mahallesi değer kazanıyor

Kendisi de komşu mahallede oturduğun söyleyen Tütüncü, ilk toplantının gerçekleştirildiği Zafer Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı. Yüzölçümü olarak Kepez’in en küçük mahallesi olmasına rağmen, bulunduğu konum itibari ile önem arz eden bir nokta olduğunu ifade eden Tütüncü, mahalleye verdikleri önemin altını çizdi. Vakıflara ait alanı yeşil alan olarak altı yıl önce hizmete açtıklarını ifade eden Tütüncü, sağlık hizmetinden, yeşil alan miktarına kadar, çok sayıda hizmetin bu bölgeye getirildiğini kaydetti. Doğal gazı ilk alan mahallelerden biri olan Zafer Mahallesi’nin asfalt ve kaldırım çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Tütüncü, Büyük Ada ve Uyum sitesi gibi yaşam alanlarına da çok sayıda hizmet götürdüklerini ve götürmeye devam edeceklerini söyledi. Aynı zamanda konumu itibari ile Dokuma Park’a da yakın olan mahallenin bu anlamda değer kazandığını da sözlerine ekledi. Yeni planlanan raylı sistem tramvayın da buradan geçeceğini belirten genç  Başkan, bu projenin de bu bölgeye değer katacağını ifade etti.

Sorunlara yerinde çözüm

Parka ismini veren Şehit Çetin Çakmak’ın, ailesinin de aralarında bulunduğu mahalle halkı, Tütüncü’nün konuşmasının ardından soru ve görüşleri için söz aldı. Mahallenin halk tarafından görülen eksikliklerini dile getiren vatandaşların isteklerini kayıt altına aldıran Tütüncü, konu ile ilgili bürokratlarını bizzat görevlendirerek sorunlara çözümler üretti.

Genç Başkan’ı bu proje için kutlayan vatandaşlar, yerel yönetimin mahalle halkının görüşlerini dikkate almasının, verdiği mutluluğu ifade ettiler. Kepez’de bulunan her mahalleyi gezecek olan belediye idaresi, sorunlara yerinde çözümler üreterek yeni bir yerel yönetim anlayışını benimsetecek. Tütüncü, her mahallede devam edecek bu proje ile sosyal belediyeciliğe vurgu yaparak, tüm ekibimizle gece gündüz demeden, halkın hizmetinde olduklarını bir kez daha tekrarlayarak mahalle meclisini sonlandırdı. Toplantılar her hafta Kepez’in farklı bir noktasında sorunlara çözüm üretmeye devam edecek.
 
Yerel yönetimde yeni dönem
Yerel yönetimde yeni dönem
Yerel yönetimde yeni dönem
Yerel yönetimde yeni dönem
Yerel yönetimde yeni dönem
Yerel yönetimde yeni dönem

Benzer Haberler