Şehir girişine Yeni Emek modeli

26 Mayıs 2016, Perşembe - 11:16
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Antalya kent merkezinin Kepez girişindeki Fatih, Göçerler ve Çamlıbel mahalle muhtarları,  bölge için site tarzı modern yapılaşmayı getirecek “Yeni Emek” modeli imar planı yapılmasını istediler.

Kepez Belediyesi’nin, bölge muhtarları hizmet değerlendirme toplantısının 6. oturumu Erenköy Mahalle Muhtarı Celal Karataş’ın evinde gerçekleşti. Toplantıda Esentepe, Göçerler, Fatih, Kazım Karabekir, Kütükçü, Barış, Çankaya, Yavuz Selim ve Kanal mahalle muhtarları hazır bulundu. 

Başkan Hakan Tütüncü, toplantıya, belediye başkan yardımcıları, yatırımcı birimlerin müdürleri, belediye meclis üyeleri, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş’le katıldı. 
Toplantıda muhtarları, tek tek dinleyen Tütüncü, DSİ su kanalının kuzeyindeki 11 mahallenin 30 yıldır devam eden 2/B mülkiyet problemini çözdüklerini ve hak sahiplerinin 2/B tapularını aldığını hatırlattı.

Kat artışı sözünü tuttu

Tütüncü, mülkiyet çözümünden sonra imara uygun yapılaşmayı başlatmak için Erenköy, Kanal, Kütükçü ve Fevzi Çakmak mahallelerinde kat artışı getiren imar planı düzenlemesi yaptıklarını aktardı.
Bölgede diğer mahalleler için de kat artışı getiren imar planı çalışmasını başlattıklarını aktaran Tütüncü, Göçerler Mahallesi’nde ada bazındaki parsellerine mevcuttaki 4 kat yerine 7 kat yapılaşma hakkı verilmesine yönelik imar planı tadilatı düzenlemesini de kısa sürede belediye meclisine getireceklerini kaydetti.

Yeni yatırım müjdesi 

Tütüncü, son 1 yılda bölgede yapılan hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda, muhtarlara yeni yatırımların da müjdesini de verdi. 
Tütüncü, yeni yatırımlarla ilgili şunları söyledi: “ Semt konaklarımızın 3.sünü Esentepe Mahallesi’ne yapacağız. Sosyal belediyecilik hizmetlerinin olacağı tesisin yapım ihalesi Haziran ayı içerisinde olacak. Kanal ve Barış mahallelerimize 2017’de doğalgaz getirilmesi için çalışma yapacağız.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Barış Mahallesi’ne Anadolu Lisesi binası, Yavuz Selim Mahallesi’ne ise ilkokul binası kazandıracağız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım programına aldığı bu okulların inşası, ihale süreci tamamlandıktan sonra başlayacak. Asfalt, park, yeni yol, ve kaldırım çalışmalarımız bölgede devam edecek”
Toplantıda Fatih, Göçerler ve Çamlıbel mahalle muhtarları, 2/B mülkiyet problemi çözülen ve gecekondu yapılaşmasındaki bölge için site tarzı modern yapılaşmayı getiren “Yeni Emek modeli” imar planı yapılmasını istediler.

Konforlu yaşamı istediler

Muhtarların bu talebinden mutlu olduğunu ifade eden Tütüncü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kepez’de artık bir zihniyet değişimi var. Eskiden tapu, yol, asfalt, park konularını konuşurduk. Şimdi ise Kepez’in gidişatını değiştiren konuları konuşuyoruz. Yeni Emek Mahallesi’nin bir kısmında, küçük arsaları birleştirilerek büyük adalara dönüştürdüğümüz imar planı hazırladık. Bu adalara da içerisinde otopark, park, sosyal ve spor alanlarının yer alacağı büyük ve lüks siteler yapılabilecek. Mahalleli, hazırladığımız kentsel yenileme projesine referandumda yüzde 90 evet, dedi.
Antalya’nın Kepez girişindeki 3 mahallemizin, Yeni Emek’te yaptığımız kentsel yenileme projesini istemeleri beni mutlu etti. Bu bölge için de konforlu site tarzı yapılaşmayı getirecek imar planının taslağını hazırlarız. Bu taslağı muhtarlarımıza, mahalle sakinlerine anlatırız. Sonra referandum yaparız. Referandumda evet çıkarsa, kentsel yenileme projesini bölgede gerçekleştiririz. Vatandaş hayır, derse de projeyi yapmayız.”

Muhtarlar, yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı Tütüncü ve ekibine teşekkür ettiler.
 
 
 
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Şehir girişine Yeni Emek modeli
Şehir girişine Yeni Emek modeli

Benzer Haberler

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Kepez Belediyesi, kuruldukları günden bugüne mülkiyet problemleriyle yatıp kalkan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahalle sakinlerini, tapularına ve konforlu konutlarına kavuşturuyor.  2\\B’den sonra Vakıf mülkiyeti problemi de yakın bir zamanda

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “
“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü,


“Üçlü olsun, güçlü olsun” devam etsin
“Üçlü olsun, güçlü olsun” devam etsin

Başkan Hakan Tütüncü, Hükümetin ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile son 1 yılda Kepez’e verdikleri hizmet sözlerini yerine getirdiklerini belirterek, hizmetlerin katlanması