Kolej gibi okulda okuyacaklar

18 Temmuz 2016, Pazartesi - 12:14
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Başkan Hakan Tütüncü\'nün himayesinde inşa edilen Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi (İHL),  TOEG sınavında yüksek başarı gösteren ve bu okulda okuyacak olan öğrencilere tanıtıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü öncülüğünde, hayırsever desteğiyle belediyenin  Kültür Mahallesi\'nde Milli Eğitim\'e tahsis ettiği araziye inşa edilen Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Fen ve Sosyal Bilimler İHL, kapılarını ilk kez açacağı  yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı\'nın, fen ve sosyal bilimler proje okulu kapsamına aldığı 300 kişilik pansiyon binası olan 24 derslikli  Kepez Mahmud Celaleddin

Ökten İHL, öğrencilere tanıtılıyor.

Bu amaçla okul yönetimi ile okul yapma ve yaşatma derneği, TOEG sınavında yüksek başarı gösteren ve okula kayıt yaptırmaya aday öğrencileri ve velileri için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Okulun bahçesindeki yemekli toplantıya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Müftüsü Osman Artan,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tevke, Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hizmet yolunda çalışmaya devam

Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği ile Kepez İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Ece, yaptığı konuşmada şunları söyledi: \"Türkiye\'ye yön veren, ülkemizi dünya ülkeleri arasında lider ülke yapan, milletimize çağ atlatan, ufuk açan, ümmet bilincini geliştiren, milletin duygu ve düşüncelerini yansıtan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan liderleri ve yöneticileri yetiştirmek için hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz.\"

Proje okulu seçildi

Daha sonra kürsüye gelen Okul Müdürü Yılmaz Güney de Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İHL\'nin, fen ve sosyal bilimler proje okulu seçilmesinin avantajlarını şöyle anlattı: \"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde  alt yapısı hazır olan bazı okullar proje okulu kapsamına alınmıştır. Okulumuz da Türkiye\'de  fen ve sosyal bilimler projesinin  İHL\'lerde ilk uygulandığı okul olmuştur. Proje okulu olmanın önemli yanları, yöneticilerinin Bakanlık tarafından seçilerek görevlendirilmesi, öğretmenlerin Bakanlıkça alanında uzman ve mesleğinde başarılı olanlar arasından seçilmesi, ideal sayıda ve başarılı öğrencilerin bir arada eğitim görme imkanın olmasıdır. Proje okullarında ülkemizin yarınları için ihtiyaç olan öncü ve önder nesilleri yetiştirmek hedeflenmiştir.\"

Hayalini gerçekleştirdi

Okulun yapılmasında büyük emeği olan Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında, \"Belediye Başkanı olduğumda en büyük hayalim, mezun olduğum ve mensubu  olmaktan onur duyduğum  İmam Hatip nesline farklı bir bakış açısı kazandıracak bir eğitim tesisi oluşturabilmekti.  Makamlar gelir geçer ama yapılan eserler kalır. Bizden 60-70yıl sonrasına hitap edecek güzel ve nitelikli bir eğitim yuvası bu şehre armağan  edelim istedik.\" ifadesini kullandı.

\"Bu eserle iftihar ediyorum\"

Başkan Tütüncü, kolej konforunda bir okulu, öğrenicilere armağan ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Azimle, gayretle çalışınca Rabbim, bu güzel okulu yapmayı bize nasip etti. Bu okulun maliyeti 22 milyon TL\'nin üzerindedir. Çileli ve meşakkatli bir yolculuğun neticesinde bu okulun inşasını tamamladık. Geleceğe bir iz bırakılım, bir eserimiz olsun ve öğrencilerimiz kolej havasında bir okulda eğitim görsünler istedik. Bu eserle iftihar ediyorum. Bu okulu yaparken hiç bir masraftan kaçınmadık.  Allah izin verirse 200 yıl sonra bu okul burada var olacak.\"

Tütüncü, okulun ismiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:  \"Okula ismini verdiğimiz   Mahmud Celaleddin Ökten, İmam Hatip neslini var eden en önemli  kişilerinden başından gelir. Bu okul Celal Hoca\'nın isminin verildiği ilk İmam Hatip okuludur.\"

\"Okula desteğimiz sürecek\"

Okulu tamamlayarak  Milli Eğitim Bakanlığı\'na devrettiklerini aktaran Tütüncü,  \"Milli Eğitim Müdürlüğümüz de okula büyük bir özen gösteriyor. TEOG sınavında yüksek puan alan öğrencileri ve ailelerini, okulu tanıtmak amacıyla Mahmud Celaleddin Ökten Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi\'ne davet ettik. Bu okulun yapımında nasıl bir hikaye varsa, gelecek için de bir hikaye yazmayı Rabbim hepimize nasip etsin. Okula her türlü imkanı aktarmaya, bu okulun öğrencilerin başarılı olabilmesi için üstün bir gayreti  göstermeye devam edeceğiz.\" diyerek konuşmasını tamamladı.

\"Özel ve prestijli bir okul\"

Bilgilendirme toplantısının son konuşmacısı olan Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek de şunları ifade etti: \"Bu okul mimarisiyle, barınma imkanlarıyla içindeki laboratuarlarından spor tesislerine, kütüphanesinden  konferans salonlarıyla değil aynı zamanda özel seçilmiş öğretmenleri, takip edeceği özel programları, düzenleyeceği konferans ve gezilerle, kazandıracağı sanatsal becerilerle, sunacağı  burs ve benzeri imkanlarla öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak; onları ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etme misyonunu kazandırmak idealinde olan hizmet ve yönetim anlayışıyla özel, projeli bir prestij okul olacaktır. \"
Konuşmaların  ardından protokol üyelerinin, öğrencilerle günün anısına fotoğraf çekilmesiyle toplantı sona erdi.  
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar

Benzer Haberler