​Modern Emek\'in planı tamam

18 Temmuz 2016, Pazartesi - 16:09
​Modern Emek\'in planı tamam
Kepez Belediyesi\'nin, Yeni Emek Mahallesi\'nin doğu yakası için hazırladığı  kentsel yenileme projesinin imar planı süreci tamamlandı. Şimdi projenin imar uygulaması süreci başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi\'nin Temmuz ayı olağan toplantısında, Yeni Emek Mahallesi\'nin bir kısmı için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı revizyonuna askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ve kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu  görüşüldü.  Yeni Emek Mahallesi\'nin bir kısmında site tarzı yapılaşmayı getiren imar revizyonu oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni Emek, Antalya\'ya örnek olacak

Oylama öncesi söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar revizyonunu, vatandaşlarla birebir görüşerek hazırladıklarının altını çizdi. Mülk sahipleriyle yaptıkları toplantılar neticesinde  hazırladıkları imar revizyonunu referanduma sunduklarını anımsatan Tütüncü, \"Referandumda yüzde 90 kabul oyu çıktı.  Mahalle sakinleri bu işin bir an önce neticelenmesini ve inşaatların başlamasını istiyor. Bölgede modern bir kentsel dönüşüm planı hazırladık.  Bu kentsel  plan, Antalya\'ya örnek olacaktır.\" ifadesini kullandı.   

\"Planı halkla birlikte yaptık\"

Başkan Hakan Tütüncü, halkla birlikte el ele vererek örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını yineleyerek şunları söyledi: \"İmar Planı revizyonunda, sosyal donatı alanlarında imarın matematiğine aykırı bir çalışma yapmadık.  Planda artacak nüfusa karşılık yeterli sosyal donatı alanlarını ayırdık. Projeyi uygulayacağımız bölgedeki binaların ekonomik ömrü tamamlamış. Olası bir depremde o binaların yıkılma riski var. Mülk sahipleri, maddi durumları iyi olmadığından ve mevcut imar haklarından dolayı binaları yenilemiyordu. Sosyal belediyecilik anlayışın bir ürünü olan bu kentsel yenilenme projesiyle vatandaşımızın ihtiyacına cevap vereceğiz.\"

Sırada projenin uygulaması var

Tütüncü,  Büyükşehir ve Kepez meclislerinde planlama kısmı tamamlanan  Kentsel yenileme projesinin, imar uygulamasının da birkaç ay gibi bir sürede yapılacağını belirtti. 

Projede neler var?

İmar Planı revizyonuyla Yeni Emek Mahallesi\'nin doğu kısmında parseller adalar haline getiriliyor. Emsal 0.60\'dan, ilave katsayılarla birlikte 1.50\'ye çıkarılıyor.  Parsel adalarında okul, park gibi sosyal donatılar merkeze toplanıyor. 31 bin m2\'lik bir adanın içerisinde 7 katlı 15 adet bina olacak. Sosyal donatı Alanları bir merkezde toplanmıştır. Rahat ulaşım ve kullanım saglanacak biçimde, Binaların ortasında güzel bir yeşil alan, spor alanları ve çocuk oyun alanları ve otopark yer alacaktır. Yine vatandasların ihtiyacı olan, Kültürel tesis,Dini tesis,Sağlık tesisi ve okullarda planda belirlenmiş bulunmaktadır. Kepez ilçesinin vatandaş eliyle ve onların görüş/onayı ile oluşturulan model bir Kentsel dönüşüm projesi uygulanacaktır.
Binaları belediye ve TOKİ yapmayacak. Mülkiyet sahipleri, inşaat firmalarıyla kendileri anlaşarak, binaları kendileri yapacaklar.
Hak sahipleri, mevzuattaki tüm kentsel dönüşüm haklarından da faydalanacaklar ve kira yardımı alabilecekler.
 
​Modern Emek\'in planı tamam

Benzer Haberler

Yeni Emek\'e imar piyangosu

Yeni Emek\'e imar piyangosu

Kepez Belediyesi, Yeni Emek Mahallesi\'nin doğu yakası için öneri 1\\1000 ölçekli uygulama imar planı hazırladı. Emsali 0.60\'dan, 1.50\'ye, daire m2\'sini 2 katına çıkaran, 7 katlı site tarzı yapılaşmayı getiren imar planıyla bölge, Kepez\'in cazibe

Çile bitti mutlu günler başlıyor
Çile bitti mutlu günler başlıyor

Kepez Belediyesi, kuruldukları günden bugüne mülkiyet problemleriyle yatıp kalkan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahalle sakinlerini, tapularına ve konforlu konutlarına


Masa Dağı’na ‘vatandaş eliyle’ konforlu yaşam
Masa Dağı’na ‘vatandaş eliyle’ konforlu yaşam

Kepez Belediyesi’nin, vatandaşa kendi eliyle konutunu yapma imkânı sunan ve  Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Çankaya, Barış ile Esentepe mahallelerinde 3 bine yakın tapu sahibini ilgilendiren


Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam

Başkan Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine, site tarzı yapılarda ve değerli konutlarda yaşama imkânı sunacak olan imar planı revizyonunun, meclis sürecinin tamamlandığını;