​Duacılılar AKMEK’ten memnun

21 Temmuz 2016, Perşembe - 14:00
​Duacılılar AKMEK’ten memnun
Antalya merkezinden en uzak mahallelerden Duacı’da ikamet eden vatandaşlar, resim, ahşap boyama, takı gibi eğitimler aldığı AKMEK’ten memnun
 
Antalya merkezinin en uzak mahallelerinden Duacı’da ikamet eden vatandaşlar, Kepez Belediyesi’nin açtığı Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) aracılığıyla sanattan uzak kalmıyor. İkamet edenlerin büyük bölümünün emeklilerin oluşturduğu mahalle sakinleri, AKMEK’in açtığı her kursa katılım gösteriyor. Daha fazla kurs açılması yönünde taleplerde de bulunan mahalleliler, ders saatlerine mutlaka riayet ediyor.
 
Yılsonu sergisinde yer alacaklar
 
Resim derslerini veren Şerife Çakmur, katılımdan dolayı memnun. Eğitimlerin ikinci etabına başladıklarını belirten Çakmur, öğrencileri arasında resim sanatını en uç noktasına kadar öğrenmek için güzel sanatlar fakültelerine hazırlananlar olduğunu söyledi. Ayrıca buradaki kurs sonunda sanat atölyesi açmak isteyenlere gerekli sertifika da verebildiklerini belirten Çakmur, öğrencilerinin resim çalışmalarını AKMEK yılsonu sergisinde görücüye çıkartacaklarını söyledi.
 
Sosyal yaşam merkezi
 
Mahalle statüsü kazanmadan önce Duacı Köyünün simgesi olan su sarnıcı ve çınar ağaçlarının bulunduğu boş alan, Kepez Belediyesi tarafından içinde AKMEK noktasının yer aldığı parka dönüştürülmüştü. Kaderine terk edilmiş olan alanı 2010 yılında yeşillendirerek sosyal yaşam merkezi haline getiren belediye, halkın isteği doğrultusunda çeşitli alanlarda kurslar düzenliyor.
​Duacılılar AKMEK’ten memnun
​Duacılılar AKMEK’ten memnun
​Duacılılar AKMEK’ten memnun

Benzer Haberler