Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor

22 Ağustos 2016, Pazartesi - 13:54
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepez Belediyesi’nin örnek bir sosyal sorumluluk çalışması olan müzik atölyesiyle yüzlerce çocuk, hem sokağın kötü alışkanlıklarından korunuyor hem de müzik yeteneğini geliştiriyor. 

Kepez Belediyesi’nin, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile yürüttüğü müzik atölyesi projesi sayesinde yüzlerce çocuk sanatla buluşuyor.

Çocukların sokağın kötü alışkanlıklardan korunmasına yönelik örnek bir sosyal belediyecilik çalışması olan müzik atölyesi, Kepez’de iki ayrı noktada hizmet veriyor. Sütçüler ve Şafak mahallerinde açılan müzik atölyelerinden 2016 kurs döneminde 300’e yakın öğrenci yararlanıyor.
Öğrenciler, 12 ay devam eden kurslarda uzman eğiticilerden piyano, keman, gitar ve bağlama eğitimi alıyor.

Tütüncü müzik atölyesinde

Projenin mimarlarından olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Sütçüler Müzik Atölyesi’ni ziyaret ederek, kursiyer öğrencilerle bir araya geldi.  Bağlama, gitar ve piyono sınıflarına giden Tütüncü, burada genç müzisyen adaylarıyla sohbet etti. Ziyarette kursiyerler, bağlama, gitar ve piyanoda öğrendiklerini mini konserle Tütüncü’nün beğenisini sundular.

Kepez’de müzisyenler yetişecek

Öğrencileri, başarılı sunumlarından dolayı kutlayan Başkan Tütüncü, müzik atölyesi projesiyle çocukları sanatla buluşturduklarını söyledi. 
Müzik atölyesinin, Kepez’in çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkarmaya dönük örnek bir proje olduğuna işaret eden Tütüncü, “Uzman eğiticilerimiz, çocuklarımızın sanatsal yönlerinin ortaya çıkması için büyük bir özveri gösteriyorlar. Çocuklarımıza, hem Batı müziğinin enstrümanlarıyla hem de kendi kültürümüzün, Anadolu coğrafyamızın geleneksel müzik aletleriyle müziğin çeşitli dallarında eğitimler veriliyor. Atölyelerimizden, hem batı müziğini hem de kendi topraklarını, medeniyetini iyi bilen müzisyenler yetişecekler.” ifadesini kullandı.

 Müzikle sokağın kötülüklerinden korunuyorlar

Başkan Tütüncü, müzik atölyesi projesinin amacını ise şu sözlerle anlattı: “Müzisyenler yetişecek, belki iddialı bir cümle ama zaman içerisinde müzik atölyelerimizden profesyonel müzisyenler de çıkacaktır. Ama biz meselenin şurasındayız: Çocuklarımızı kültürle, sanatla meşgul ederek, kültürün ve sanatın birleştirici iklimi içerisinde enerjilerini boşaltarak, onları sokağın kötü alışkanlıklarından korumayı arzuluyoruz.   Aynı zamanda çocuklarımıza müzik atölyesiyle kendilerini ispat etme imkanı sunuyoruz.”
 
Velilere müzik çağrısı

Tütüncü, yüzlerce öğrencinin faydalandığı müzik atölyesinin örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunun altını çizdi.
Velilere, çocuklarını müzik atölyelerine göndermeye davet eden Başkan Hakan Tütüncü,  “Burada örnek bir çalışma yapılıyor. Öğrencilerimiz sanatla, müzikle buluşuyor, sanata ilk adımını atıyor. Bu merkezlerde gençlerimiz, çocuklarımız sanatla meşgul oluyorlar.” dedi.

Konserle tanıtım

Müzik atölyesi projesinin tanıtılması gerekliliğine dikkat çeken Tütüncü “Bu örnek projenin şehrimize de tanıtılmalıdır. Bu örnek çalışmadan herkes haberdar olmalıdır.  Dönem sonunda karma konser ile bu çalışmayı herkese tanıtmak arzusundayız.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Ziyaret Başkan Hakan Tütüncü’nün, öğrencilerle anı fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da ziyarete eşlik etti. 
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor
Kepezli çocuklar müzikle hayata tutunuyor

Benzer Haberler