Kepez’den 6. temalı park

27 Eylül 2016, Salı - 11:26
Kepez’den 6. temalı park
Başkan Hakan Tütüncü, ilçeye 6. temalı parkı da armağan ediyor. İçerisinde Kepez’in 2. masal parkının da olacağı 64 dönümden oluşan Tek Sarnıç Kent Parkı’nın temeli atılıyor. 

Antalyalıları, doğa içerisinde sosyal aktivite ile buluşturacak kent parkı, Çakırlar Yolu olarak bilinen Hürriyet Caddesi’nde hizmet ömrünü tamamlayan Tek Sarnıç Mesire Alanı’na yapılıyor.

Dolgu ve yağmur suyu drenaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra parkın inşa süreci başlıyor. İhale yöntemiyle yapılacak olan ilçenin 6. temalı parkının temel atma töreni 29 Eylül Perşembe günü saat 11.00’de yapılacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de temel atma töreni öncesi park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, parkın yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden ve Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan bilgi aldı.

Kepez’e 2 milyon 500 bin m2 yeşil alan

Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada Kepez Belediyesi olarak Antalya’ya çok büyük yeşil alanlar armağan ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Şu ana kadar 2 milyon 500 bin m2’nin üzerinde yeni yeşil alanı Kepez’e kazandırdık. Bu rakam bir rekordur. Bu rekorun içerisinde mahalle parkları, yeşil alan, kavşak ve orta refüj düzenlemeleri olduğu gibi esaslı ve nitelikli yeşil alan yatırımlarımız olan temalı parklarımız da var. Kent Orman, Park Orman, Macera Ormanı, Dokuma Park ve Seyir Terası gibi temalı parklarımızı hizmete sunduk. Şimdi 6. temalı parkımız Tek Sarnıç olacak.”

Maliyeti 3 milyon 500 bin TL

Tek Sarnıç Kent Parkı’nı yapacakları arazinin, Avni Tolunay Mahallesi’nde mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ormanlık bir alan olduğuna işaret eden Tütüncü, “Belediye olarak tahsisini aldığımız bu alanı kentin nefes alabileceği bir temalı park haline getiriyoruz.” dedi.
Başkan Tütüncü, Tek Sarnıç Kent Parkı’nın, şehrin orta yerinde,  Konyaaltı ilçesine yakın bir alanda bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük temalı park çalışmalarıyla hem insanlarımızı şehrin boğuculuğundan kurtarıyoruz hem de eldeki ormanlık alanlarımızı atıl olmaktan çıkarıp insanlarımızı doğa ile buluşturuyoruz. Bu Perşembe günü temelini atacağımız temalı parkımızın maliyeti 3 milyon 500 bin Türk lirası olacak.
Serbest piknik alanları, masal parkı, restoran ve çeşitli sosyal aktiviteler gibi hizmetleri Tek Sarnıç Kent Parkı’nda halkımıza sunacağız.  Parkımızı, 2017 yılının yaz aylarında hizmete açacağız.”

2. masal parkı

Başkan Hakan Tütüncü’nün ilçenin batısındaki mahallelere sözü alan kent parkında Kepez’in ve Antalya’nın 2. masal parkı da bulunuyor. 3 bin m2’lik alan üzerine kurulacak olan masal parkında, Şrek, Ece ile Efe,  Alvin ve Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi,  Batman, Pepe ve Şila gibi çizgi film kahramanlarının heykelleri yer alacak.

Kent parkında neler var?

Avni Tolunay Mahallesi’ne yapılacak olan Tek Sarnıç Kent Parkı’nda, botanik parkla birlikte serbest piknik alanları, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası bulunacak. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri ile alan içerisindeki çam ağaçları da korunacak. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek. Kent parkında seyir terası da olacak.
Hizmet ömrünü tamamlayan Tek Sarnıç Parkı, önemli bir ulaşım yolunun yanında olmasına rağmen, topografik yapısı gereği, 2 farklı kottan oluşan bir arazi üzerinde yer aldığından dolayı fark edilemiyordu. Bu nedenle hazırlanan kent parkı projesinde, parkın girişinde fark edilebilirlik ön plana çıkarıldı


 
 
 
Kepez’den 6. temalı park
Kepez’den 6. temalı park
Kepez’den 6. temalı park
Kepez’den 6. temalı park

Benzer Haberler