Onkoloji merkezi de Kepez’de

28 Eylül 2016, Çarşamba - 09:56
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Kepez, çağın hastalığı kanserle mücadelenin de merkezi oluyor. Yakın bir tarihte hizmete açılacak olan Kepez Devlet Hastanesi’nin yanına Antalya Onkoloji Merkezi inşa ediliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı’nın önemli bir yatırımının daha ilçesine yapılmasına öncülük etti.

350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi ile 52 ünitelik Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapıldığı Kepez, onkoloji merkezine ev sahipliği yapacak.

Atıl haldeki bina onkoloji merkezi oldu

Yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak olan Kepez Devlet Hastanesi’nin bahçesinde atıl halde kalan poliklinik binası,48 koltuklu iki adet kemoterapi salonun bulunduğu Onkoloji Merkezi oluyor.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 3 katlı ve 7 bin 500 m² kapalı alana sahip eski poliklinik binasının onkoloji merkezine dönüştürülmesi için ihale yaptı.
İhale kapsamında üzerine çelik konstrüksiyonla ilave bir kat yapılarak mevcut bina, dört katlı ve 10.000 m² kapalı alana sahip bir binaya dönüştürüldü.

Tütüncü, onkoloji merkezinde

Başkan Hakan Tütüncü de inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85 seviyesine gelen Antalya Onkoloji Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Tütüncü, Kepez Devlet Hastanesi Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Adil Gökmen ve yüklenici firma yetkilileriyle binayı gezdi.
Adil Gökmen, gezi sırasında Tütüncü’ye tesiste verilecek sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Sağlığın merkezi Kepez

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Tütüncü, yeni ve büyük sağlık projeleriyle Kepez’in sağlığın merkezi olmaya başladığını söyledi.
Kamu yatırımlarını Kepez’e getirmek için her türlü gayreti gösterdiklerini aktaran Tütüncü, “Bunun neticesinde Antalya’ya hitap edecek pek çok kamu yatırımı bölgemize geldi. Sağlık alanında büyük yatırımları Kepez’e getirdik, getirmeye devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kamu yatırımları Kepez’in değerini artırıyor

Başkan Hakan Tütüncü, onkoloji merkezinin yakın bir zamanda hasta kabulüne başlayacağını aktararak, şunları söyledi: “Tesisin inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Kanserle mücadele noktasında önemli avantajlar sağlayacak bir merkeze kavuşuyoruz. Kullanım alanı 10 bin metrekare ve maliyeti 10 milyon TL’nin üzerinde olan onkoloji merkezi, Sütçüler bölgesine hareketlilik kazandıracak. Kamu yatırımları ilçemizi, sağlığın ve eğitimin merkezi olmasını sağlıyor. Kamu yatırımları, şehrimize vizyon kazandırırken Kepez Devlet Hastanesi ve onkoloji merkezi gibi eserler de Sütçüler bölgesinin değerine değer katıyor. Yeni kamu yatırımlarıyla Kepez’in değerine değer katıyoruz.”

“Kamu yatırımlarının önünü açıyoruz”

Tütüncü, Antalya Onkoloji Merkezi’nin yapımında belediyenin katkısını ise şu sözlerle aktardı: “Onkoloji merkezi, önemli bir hayaldi ve büyük bir işti. Önce hayalini kurduk sonra gerekli çalışmaları yaptık. Bunun neticesinde bu eseri Kepez’e kazandırdık. Onkoloji merkezi kamu yatırımı olsa da tesisin yapıldığı arazinin mülkiyet ile imara ilişkin problemlerinin çözümü, bağlantı yollarının ve alt yapı çalışmalarının yapılması gibi süreçler belediyemizle ilgilidir. Belediyemiz burada âdete kamu yatırımının önünü açmıştır. Kamunun sağlık, spor ve eğitim yatırımlarında önünü açan belediye olduk. Her türlü imkânı zorlayarak kamu yatırımları Kepez’e çektik.”
Kepez’in şifanın da merkezi olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, yeni kamu yatırımlarıyla Kepez’e değer katmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

50 adet poliklinik

Onkoloji merkezinin bodrum katında 3 büyük arşiv, teknik alanlar, mescitler ve sığınak; zemin katında hasta kabul bankoları, 22 adet poliklinik, toplam 48 koltukla hizmet verecek iki adet kemoterapi salonu ve ilaç hazırlama ünitesi, kan alma ünitesi, personel yemekhanesi; birinci katta hasta kabul bankoları, kan alma üniteleri ile 4 adeti özel şartlı poliklinik olmak üzere toplam 28 adet poliklinik bulunuyor.

Kamu Hastaneleri Birliği de Kepez’de

Binanın ikinci katı ise binaya ayrı bir girişle Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak planlandı. İçinde genel sekreterlik makamı ile bünyesindeki başkanlıklara ve saymanlığa bağlı yaklaşık 150 personelin çalışacağı ofisler, eğitim ve toplantı salonu, yemekhane ve diğer servis alanları yer alacak.
İhale bedeli 10 milyon 390 bin TL olan Antalya Onkoloji Merkezi’nin inşasının 30 Ekim’de tamamlanması öngörülüyor.
 
 
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Onkoloji merkezi de Kepez’de
Onkoloji merkezi de Kepez’de

Benzer Haberler

Habibler’in çehresi değişti

Habibler’in çehresi değişti

Başkan Hakan Tütüncü, kat artışı, yeni yolların açılması, hastane ve okul yatırımlarıyla modern bir şehir görünümü kazandırdığı Habibler Mahallesi’ne, ağız ve diş hastanesi, Vakıf parsellerinin çözümü ve semt spor sahası müjdesi verdi.

Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor
Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor

Antalya’nın beş büyük merkez ilçesinden biri olan Kepez’de, yapılan yatırımlar ve Kepez Belediyesi’nin yoğun gayretleri, sosyal ve kültürel açıdan zenginleşen bir ilçe inşa


Hastane Cumhuriyet Bayramı hediyesi olacak
Hastane Cumhuriyet Bayramı hediyesi olacak

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 350 yataklı devlet hastanesinin yapımının 29 Ekim 2015’te tamamlanarak, bir Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak Antalya’ya kazandırılacağını


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul