Kepezli çocuklar bilim üretecek

17 Şubat 2017, Cuma - 11:24
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepez Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü, öğrencilerinin teknolojik üretim yapabilmelerinin önü açıldı.
 
Okullara bilişim sınıfı kurarak Kepezli öğrencilerin akranlarından geri kalmamasını amaçlayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, şimdi de bu sınıflarda teknoloji üretilmesini sağlayacak, Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü’nü imzaladı.

Kepez Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Tütüncü, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ile Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Arif Aydeniz protokole imza attı.
 
Teknoloji şenliği ve yarışma yapılacak
 
Protokol ile bilişim sınıfı eksik okullara bu sınıflar kazandırılacak, uzmanlar tarafından bilişim sınıfı öğretmenleri eğitilecek, okullara eğitim setleri alınacak, BİLSEM’e robotik ve teknoloji marketi kurulacak ve eğitimlerin finalinde ortaya çıkacak buluşların sunumu için şenlikler düzenlenecek. Şenlikler kapsamında yarışmalar da yapılarak, öğrencilerin teşvik edilmesi sağlanacak.
 
Çocuklarımızdan ümitliyiz
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kepez Milli Eğitim Müdürü Vural, Kepez Belediyesi ile yine çocukların önünde yeni ufuklar açacak bir işbirliğine daha imza attıklarını söyledi. Teknolojiyi kullanan ve üreten nesiller oluşturmayı hedeflendiğini açıklayan Vural, “Bu projeden ümitliyiz. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi bakmaları sağlanacaktır.” dedi.
 
Daha donanımlı çocuklar
 
Gelecek kuşaklarımızın modern dünyayla entegrasyonunu, sanatla bilişimle farklı bir iletişim kurmalarını sağlayacak örnek bir işbirliği protokolü imzalıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü ise, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birçok gönül gönüle verdiğimiz protokoller imzaladık. Çocuklarımıza yeni bir dünyanın kapılarını açacak birçok iş yaptık. Çocuklarımızın daha donanımlı olması, akıllarını daha iyi kullanabilmelerini sonuçlayacak, daha zeka ürünü mahsuller ortaya koyacak bir adımı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
 
Geleceğe yatırım
 

Bu protokol kapsamındaki ilk hedeflerinin bilişim sınıfı olmayan okul bırakmamak olduğunun belirten Tütüncü, ikinci hedeflerinin de bu sınıfların en iyi şekilde kullanabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Artık şehircilikte en önemli adımların insan yetiştirmek ve gelecek kuşaklara yatırım yapmak olduğunun altını çizen Tütüncü, “Bu yönde bizde yeni kapılar açmaya gayret ediyoruz. Bu proje, belediyemiz müdürlükleri ile Milli Eğitim üzerinde yükselecek.” dedi.
 
Sürdürülebilir üretim
 

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydeniz, altyapıyı kullanarak yazılım ve kodlama konusunda eğitim verileceğini söyledi. Teknolojiyi sadece kullanan değil, üretimlerini de yapan nesiller ortaya çıkarmak istendiğini ifade eden Aydeniz, “Uygulama laboratuarını Bilim Sanat Merkezi’ne kazandırarak, ilçe genelinde sürdürülebilir olması için her yıl üst segmentlerde projeler gerçekleşecek. Çip yapılarak, robotlar akıllı robotlara dönüşecek ve teknoloji günlük hayatta kullanabilir seviyeye gelecek. Ortaokulda bu seviyeyi getirerek, gelecekte söz sahibi olmalarını arzuluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.
 
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek
Kepezli çocuklar bilim üretecek

Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine katılan Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Belediyecilik

Kepez’den 31’nci bilişim sınıfı
Kepez’den 31’nci bilişim sınıfı

Kepez Belediyesi, 50 okula bilişim sınıfı projesi kapsamında 31’inci bilişim sınıfını Ünsal Ortaokulu’na kazandırdı. Kepez Belediyesi okullara bilişim sınıfı kazandırmaya devam


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


2.Antalya Bilim Festivali kapılarını açtı
2.Antalya Bilim Festivali kapılarını açtı

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali(BİLİMFEST), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın katılımlarıyla açıldı. Bakan Kacır, “Akdeniz'in