Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz

23 Haziran 2017, Cuma - 12:33
Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz
Başkan Hakan Tütüncü, yatırımcı firma işbirliği ile 15 mahallede 61 bin 301 konuta temiz enerji doğalgazı getirdiklerini söyledi.

Kepez’in, enerji yatırımlarında yüzü gülüyor. Birçok mahallesinde elektrik nakil hatları yer altına alınan, bu yıl içerisinde 57 trafo inşa edilen Kepez, temiz enerji  doğalgaz yatırımını da alıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün,  çalışmalara destek vermesi, yatırımlarının önünü açması ve işbirliğini önemsemesi sonucunda ilçe, enerji yatırımlarına hızlı bir şekilde kavuşuyor.

17 mahalleye doğalgaz  

Başkan Tütüncü’nün, görevde bulunduğu 8 yılda 15 mahalle doğalgazla buluştu.  Kepez’de, 2009-2015 arası 11, 2016’da ise 4 mahalleye doğalgaz getirildi. 2017 planlamasında ise iki mahallede doğalgaz çalışması yapılacak. Kepez’deki doğalgaz yatırımında, mahallelerde imara uygun yapılaşmanın tamamlanmış olmasına dikkat ediliyor.
Doğalgaz yatırımı yapılan mahallelerde, diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm yollarının asfaltı ve kaldırımı yenileniyor.

Kepez’e temiz enerji

Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada 15 mahalleye doğalgaz getirdiklerini belirterek “Bu mahallelerimizde döşediğimiz doğalgaz boru hattının uzunluğu yaklaşık 300 km. Şu an itibariyle Kepez’de 61 bin 301 konutumuza temiz enerji doğalgazı getirdik.” diye konuştu.
Tütüncü, gaz dağıtım şirketi Enerya ile 2017’de ilçede yapılacak doğalgaz yatırımlarını da planladıklarını da aktararak, “2017’de doğalgaz, Şafak ve Yeni Mahalle’ye gelecek.” dedi.

Havasıyla tertemiz bir Kepez

Temiz enerji doğalgazı daha fazla mahalleye götürmek istediklerini kaydeden Tütüncü, “Doğalgazı daha fazla mahallelere götürebilirsek, hem insanlarımıza daha güzel bir yaşam imkânı sunacağız hem de şehrin havası daha az kirlenecek.  Havasıyla da tertemiz bir Kepez hayalimiz var.  Bu hayalimize emeklerimiz gayretlerimiz ve çalışkanlığımız neticesinde ulaşıyoruz.” ifadesini kullandı.
 
Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz
Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz
Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz
Kepez’de 61 bin konuta doğalgaz

Benzer Haberler