15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak

16 Temmuz 2017, Pazar - 11:57
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
Kepez Belediyesi, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerin anısını yaşatacak. 15 Temmuz Demokrasi Anıtını ve adını bu kahramanlardan alan iki caddeyi olayın yıl dönümünde düzenlenen törenle açtı.

Türk milletinin destan yazdığı 15 Temmuz darbe girişimi planı karşısında direnen kahraman vatandaşlar, Kepez’de açılışı yapılan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ile anılıyor. Bir vefa örneği gösteren Kepez Belediyesi, darbe girişiminin yıl dönümünde açtığı anıt ve yollarla kahraman şehitlerin yazdığı destanı ölümsüzleştirdi.

Yeni Mahalle’de konumlandırılan anıtın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Kepez Kaymakamı Abdullah Suphi Özgödek, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile çok sayıda yerel yönetici, meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Hain olayın yıl dönümünde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bundan sonra hep anlatılacak şey şu ki; milletimizin 16 Temmuz 2016 gecesi gösterdiği irade, yeni bir destan olarak tarihe yazılmış durumdadır. Biz de kendi hareket alanlarımız içerisinde bir çok girişimde bulunduk. Birisi 1700, diğeri 2500 metre uzunluğunda iki caddemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda tanımsız bir alan Yeni Mahalle’deki bu alana önce 100 bin kişilik bir kapalı Pazar, ardından 5 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı Çelebi Sultan Mehmed Camiimizi, ve şimdi de 15 Temmuz Demokrasi Anıtı’mızı açıyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Kepez’in yeni meydanı oluyor

Açılışı yapılan anıtın bulunduğu alanın yapılacak çalışmalarla bir kent meydanı haline geleceğini söyleyen Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti, “Toplamda 140 bin metrekarelik bir alanın oluşturduğu bu meydanımızı ilçemize kazandırıyoruz. Demokrasi mücadelesinin anlatıldığı çok önemli bir eser daha yaparak Demokrasi Müzesi’ni de yine o meydanın içerisine nitelikli bir bina halinde hizmete açacağız. Çalışmalarını başlatarak Moğolistan’da Türk tarihinin ilk yazıtları olan Orhun Yazıtları’nın birer kopyası ile burayı bir Türk kültürü parkı haline getiriyoruz. Burası Kepez’in yeni merkezi olacak. Biz bugün bu merkezin bir kısmının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu anıt, Antalyalı bir heykeltıraş olan Kemal Genç hocamızın önderliğinde belediye atölyesinde kendi personelimiz tarafından yapılmıştır. İyi niyet zemininde yaptığımız bütün işler hemşerilerimiz tarafından takdirle karşılanmakta ve desteklenmektedir. Bizim enerjimizi artıran da tam olarak budur.”

Eş zamanlı açılışlar

15 Temmuz Demokrasi Anıtı’nın açılışıyla eş zamanlı olarak yine kahraman şehitlerin ve darbenin seyrini değiştiren şehidin adı Kepez’de ölümsüzleştirildi. Sütçüler Kepez Devlet Hastanesi önündeki iki ana caddeye “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” ve “Şehit Ömer Halis Demir Caddesi” isimleri verilmesi kararının uygulanmasının ardından, her iki caddenin de açılışı anıt ile eş zamanlı gerçekleştirildi. 15 Temmuz ruhuna sahip çıkan Kepez, ilçede iki önemli yol ve özel bir anıt ile vefa örneği gösterdi.

Türkiye’de ilk
 
Yeni Mahalle Semt Pazarı yanında oluşturulan alanda sergilenen 15 Temmuz Demokrasi Anıtı, Türkiye’de bu tarihi olayı anlatan ilk anıt olarak hizmete açıldı. Vatandaşların ellerinde sopalarla, dünyanın en iyi savaş araçlarından olan tanklara kafa tutarak, canları pahasına onları ele geçirmesinin tasvir edildiği anıt, halkın kazandığı zaferin sembolü olarak yerini aldı. Halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşın Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatması gibi kahramanlık destanlarını tasvir eden tank anıtı, uzman heykeltıraşlar tarafından yapılarak Yeni Mahalle’deki yerine konumlandırıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile aziz şehitlerin ruhları anılırken, yerel yönetimden önemli isimlerin katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan Tütüncü, birinci yıl dönümünde bu girişime karşı direnerek ülkesi uğruna şehit düşen vatandaşların ailelerine bir kez daha sabır diledi.
 
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak
15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak

Benzer Haberler