​Kepez’in ‘taşeron işçisi’ bayram ediyor

16 Ağustos 2017, Çarşamba - 14:56
​Kepez’in ‘taşeron işçisi’ bayram ediyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘herkes bayram etsin’ anlayışıyla Kurban Bayramı öncesi 1326 taşeron işçisine de ikramiye ödemesi yaptı. Böylece Kepez Belediyesi, Antalya’da taşeron işçiye ikramiye veren ilk ve tek belediye oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tüm çalışanlarını bir kez daha bayrama boynu bükük göndermiyor.
Çalışanlarına, maaşlarını ve sosyal haklarını, alın terleri kurumadan zamanında ödenmesine önem veren Başkan Hakan Tütüncü, bu Kurban Bayramı öncesi taşeron personelini de ikramiye ödemesiyle sevindirdi.
Banka promosyonunu, kuruşuna dahi dokunmadan çalışanına ödeyerek bir ilke imza atan Kepez Belediyesi, Antalya’da taşeron işçiye ikramiye veren ilk belediye oldu.

Her taşeron işçiye 500 TL ikramiye

Başkan Tütüncü, hizmet alımı ihalelerinden sonra imzalanan yeni dönem sözleşmesiyle maaşlarına zam yaptığı taşeron çalışanlarına, Kurban Bayramı öncesi ikramiye jesti yaptı. Belediyenin 1326 taşeron işçisine, yaklaşık 667 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Her bir işçinin hesabına ortalama 500 TL yatırıldı. Başkan Hakan Tütüncü’nün bu jesti, belediyenin taşeron işçileri tarafından sevinçle karşılandı.

Taşeron işçiye ilk ikramiye Kepez’den

Herkes bayram etsin, diye tüm işçilere Kurban Bayramı öncesi ikramiye ödemesi yaptıklarını belirten Tütüncü, “Belediyemizin taşeron şirketlerinde çalışan 1326 personelimizin tamamına \'Kurban ikramiyesi\' verdik. Taşeron işçilerine de ikramiye veren Antalya\'da ilk ve tek belediyeyiz. Bu mutluluk bize yeter.” ifadesini kullandı.

Alınlarının teri kurumadan ücretlerini alıyorlar

Belediyenin tüm çalışanlarına, her türlü hak ve alacaklarını \'alın teri kurumadan\' ödemeye özen gösterdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları söyledi: \" 8 yıllık görev süremiz boyunca tüm çalışanlarımızın hukukuna büyük bir özen gösterdik. 2009\'da göreve geldiğimizde, tüm işçilerimizin geçmiş yıllara ait birikmiş ücret alacakları vardı. İlk iş olarak bunları ödedik. Dönemimizde işçilerimize ödememiz gereken, ücret, fazla mesai, özendirme ve ikramiye gibi tüm alacaklarını, alınlarının teri kurumadan, günü gününe; hatta gününden önce ödedik.  Toplu sözleşme dönemlerinde ise çalışanlarına hep en yüksek ücreti takdir ettik. Bu yönümüzle tüm belediyeler için örnek alınacak bir sosyal kriteri ortaya koyduk. Yani işçilerimize verdiğimiz ücret zamlarında 8 yıldır tüm toplu sözleşme dönemlerinin öncüsü olduk.”

Banka promosyonunun tamamı çalışanların

Yaşayanı ve çalışanı mutlu bir Kepez’i, hayal ettiklerinin altını çizen Tütüncü, açıklamasını devamında şunları kaydetti: “Hayalimize layık olabilmek için çok çalıştık, çalışıyoruz. Sıkı bir mali disiplinle kaynaklarımızı geliştirdik ve bu sayede çalışanlarımıza karşı hep cömert davrandık. Çalışanlarımızı motive eden en önemli husus da budur. Yine; tamamıyla çalışanlarımızın hakkı olduğuna inandığımız banka promosyonlarını, kuruşuna bile dokunmadan, tamamını çalışanlarımıza ödedik. 8 yıldır da bu şekilde hareket ediyoruz. Bu konuda da ilk olmuştuk, öncü olmuştuk.”

Taşeron işçiye bayram hediyesi

Başkan Hakan Tütüncü, bayram ikramiyeleri konusunda da cömert bir belediye olduklarına işaret ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm işçilerimiz bayram etsin diye, bu yıl, taşeronda çalışan tüm işçilerimize de bayram ikramiyesi ödedik. Bu bir ilktir. Kurban Bayramı öncesi verdiğimiz bu müjde, tüm çalışanlarımıza ayrı bir bayram hediyesi oldu. İkramiyelerini hesaplarına yatırdık. Onlar çok mutlu, aileleri çok mutlu.  Şunu da ifade etmeliyim ki, bu bayram verdiğimiz bu müjde ile Antalya\'da taşeron işçilerine de ikramiye veren ilk ve tek belediye olduk. Bu mutluluk bize yeter.”

“Sendikaların takdirini kazandık”

Belediye personeline yönelik yaptıkları bu çalışmaların sendikalar ve iş çevreleri tarafından takdir edildiğini belirten Başkan Tütüncü, “Tüm işçilerimize, çalışanlarımıza, aileleriyle mutlu ve güzel bir bayram diliyorum. Tüm işçilerimiz, ikramiyelerini güle güle harcasınlar.\"  diyerek açıklamasını tamamladı.
Kepez Belediyesi, yeni sözleşme dönemiyle birlikte taşeron işçilerine her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında toplam 1000 TL ikramiye ödemesi yapacak.
​Kepez’in ‘taşeron işçisi’ bayram ediyor

Benzer Haberler