Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor

22 Eylül 2017, Cuma - 12:08
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor
Kepez Belediyesi, imar yollarında kalan ilçenin asırlık zeytin ağaçlarını kesip yok etmiyor, Dokumapark’ta oluşturulan zeytin bahçesine taşıyarak yaşatıyor.

Kepez Belediyesi, açacağı imarlı yollarda kalan zeytin ve diğer ağaçları kesmeyerek,  parklarında, caddelerinde ve Dokumapark’ta değerlendiriyor.

Çevreci proje kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yol yapım çalışması alanında kalan asırlık zeytin ağacı da kökünden sökülerek, Dokumapark’a nakledildi. Asırlık ağaç, burada oluşturulan zeytin bahçesinde yeniden toprakla buluşturuldu.
Projenin mimarı olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de imarlı yollarda kalan zeytin ağaçlarını ve diğer ağaçları kesip yok etmeyerek, başka bir alanda yeniden değerlendirdiklerini söyledi.

Dokuma’da anıt ağaçlardan zeytin bahçesi

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini, anıt ağaç niteliğindeki zeytin ağaçlarının merkezi haline getireceklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “İmar yollarında kalan asırlık zeytin ağaçlarını kesip yok etmiyoruz. İtinayla Dokumapark’ta oluşturduğumuz zeytin bahçesine dikiyoruz. Proje kapsamında Mehmet Akif Mahallesi’nde yol yapım sahasında kalan anıtsal zeytin ağacını da itinayla kökünden sökerek, Dokumapark’taki zeytin bahçesine diktik. Zeytin bahçesine,  zeytin ağaçlarını dikmeye devam edeceğiz. Akhisar’dan getirdiğimiz yaklaşık bin yılık 2 anıt zeytin ağacını da diktiğimiz Dokuma alanı harika bir zeytin bahçesi olacak.” açıklamasını yaptı.

‘Mor Salkımlı Sokak’

Tütüncü, yol yapım sahasında kalan zeytin ve diğer ağaçları Dokumapark dışında caddelerde, büyük parklarda da değerlendireceklerini kaydetti.
Cadde peyzajında narenciye ağaçlarının dikilmesine de önem verdiklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, peyzaj çalışmasında Akdenizin en güzel bitkisi olan begonvili de kullanacaklarını belirtti. Tütüncü, bu kapsamda Dokumapark\'ta, begonvillerle süslü harika bir ‘Mor Salkımlı Sokak’ oluşturduklarını ifade etti. 
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor
Kepez ağaçları kesmiyor yaşatıyor

Benzer Haberler

Dokuma’da zeytin hasadı

Dokuma’da zeytin hasadı

Bir dönem Antalya’nın ‘beyaz altını’ pamuktan tekstil üreten Dokuma Fabrikası yerleşkesi, günümüzde zeytin bahçesiyle üretimini sürdürüyor. Kesilip, yok olmaktan kurtarılıp Dokuma’ya nakledilen zeytin ağaçları ile bin yılık 2 anıt zeytin

Zeytin ağaçları Kepez’in korumasında
Zeytin ağaçları Kepez’in korumasında

Sürekli büyüyen ve modern kentleşmeye ayak uyduran Kepez’de imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçları ağaç sökme makineleri ile yerinden alınarak, kavşak ve refüjlere dikiliyor.  


Kepez’den doğaya saygı
Kepez’den doğaya saygı

Kepez Belediyesi, yol açma çalışması yaptığı alanlarda kalan ağaçları kesmeyerek, yeşil alanlarda, caddelerde ve meydanlarda yeniden toprakla buluşturuyor. Antalya Orman Çiftliği, Kepez


Kepez zeytin ağaçlarıyla daha güzel
Kepez zeytin ağaçlarıyla daha güzel

Kepez Belediyesi, kent parklarında ve bulvarlarda zeytin ağaçlarından bahçeler kuruyor. Bugüne kadar yaklaşık 100 zeytin ağacı parklara ve bulvarlara dikildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan