Kepez’e yeni okullar geliyor

5 Kasım 2017, Pazar - 10:24
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez ilçesindeki mahallelerin okul talebi, kaymakam, milletvekili, belediye başkanı, milli eğitim müdürü ve muhtarların katıldığı toplantıda değerlendirildi. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda yeni okullar yapılacağı müjdesi çıktı.

Çocukların kaliteli ve her türlü imkânın olduğu ortamlarda okuması için eğitime sınırsız destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  her geçen gün nüfusu artan ilçesine yeni okul binaları kazandırmak için tüm imkânları seferber ediyor. Başkan Hakan Tütüncü, yeni okulların yapımı için talep eden tarafla, siyasi iktidarın ve devletim temsilcilerini bir araya getirdi. Tütüncü, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile mahallelerin okul talepleri için toplantı düzenledi. Başkan Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile Kepez ilçesindeki 66 mahalle muhtarının tamamına yakını katıldı.

3.5 saat eğitimi konuştular

Belediye ile Milli Eğitim bürokratlarının hazır bulunduğu ve yaklaşık 3, 5 saat süren toplantıda tüm muhtarların talepleri tek tek dinlendi ve cevaplandırıldı. Toplantıda mülkiyet ve imar problemi olmayan okul arazilerine yeni okul binalarının yapılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım programına aldırılması, bazı okulların bahçelerine ek bina yapılması, okul yapımı talep edilen arazilerdeki mülkiyet ve imara ilişkin hızlı şekilde çözülmesi karalaştırıldı.

8 yılda 80 okul

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, son 8 yılda Kepez’e 80’den fazla okul inşa edildiğini söyledi.  Kepez’e nitelikli eğitim kurumları kazandırdıklarına işaret eden Tütüncü,  “Söz gelimi Anadolu İmam Hatip Liseleri, 2 adet Fen Lisesi ve pansiyonları, Spor Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi’ni ilçemize kazandırıyoruz. 8 yıl evvelki eğitimdeki başarı kriteri ile bugünkü başarı kriterlerini karşılaştırdığımızda arada inanılmaz farkların olduğunu, iyiye, güzele doğru gittiğimizi, görüyoruz” ifadesini kullandı.

“Okullar arazilerinin sorunlarını çözdük”

Tütüncü,  son 8 yılda Kepez’e kazandırılan 80 okulun Milli Eğim Bakanlığı hayırsever ve Kepez Belediyesi işbirliği ile yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi:  “ Yapımı devam eden, açılacak ve temeli atılacak olan 20 civarında eğitim kurumu var. Devletimizin, hayırseverlerimizin yapmış olduğu okulların arazisindeki mülkiyet ve imarla ilgili problemlerinin çözümüne belediyemiz ve meclisimiz ön ayak olmuştur.”

En çok okul yapılan ilçe unvanı Kepez’in

Kepez’de yeni okulların yapımıyla ilgili ciddi bir talebin olduğunu ifade eden Tütüncü, “Muhtarlarımızın okul taleplerini Milli Eğitim Müdürüne, Kaymakamımıza ve Milletvekilimize aktarmaları, problemlerin hızla çözülmesi noktasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu düşünce ile hareket ederek bu toplantıyı gerçekleştirdik” diye konuştu. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’e yeni okulların yapılmasında Ak Parti iktidarının hep önlerini açtığının da altınız çizdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bürokratlarına teşekkür eden Tütüncü,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile 8 yıldır örnek bir çalışma yaptık, yapıyoruz. 8 yıl boyunca en çok okul yapılan ilçe unvanı hep Kepez’in oldu. Göreve geldiğimde 360 binlerdeki nüfus, neredeyse 600 bin seviyesine geldi. Yüzde 80’lik bir nüfus artışı olduğu bölgede temel ihtiyaç çocuklarımızın eğitimleri oluyor. Bu konuda atılması gereken adımları birlikte planlarsak, Milletvekilimiz Mustafa Köse elimizden tutarsa problemler çok daha hızlı bir şekilde çözülecektir.”

Kepez’de yeni okul yapımının önü açılıyor

Daha sonra söz alan Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de konuşmasında şunları kaydetti: “Hükümetimiz, iktidara geldiği günden itibaren bütçeden önemli bir payı eğitime ayırdı. Böyle de olmaya devam ediyor. Kepez, eğimde Antalya’da en çok değer verdiğimiz ilçemiz. Bunun birçok sebebi var. İhtiyaç var.  Ama ihtiyacın ötesinde bir de yapabilirlik var. Hakan Başkana eğitime verdiği destekten dolayı özel bir teşekkür etmek istiyorum. Muhtarlarımız, okul alanlarının mülkiyet problemlerinin çözümü noktasında ciddi bir gayret ortaya koyuyor. Kendi meseleleriymiş gibi bu işi ele alıp mülkiyet problemlerini Kepez Belediyesi ile çözerek eğitim alanındaki imkânların Kepez’e gelmesinin önünü açıyorlar. Kepez ilçemiz, Antalya’nın 19 ilçesinden biri. Her ilçeden okul yapılması talebi geliyor. Önümüzdeki problemleri önem sırasına göre ortaya koymamız ve belli bir planlama yapmamız lazım. Bu bakımdan bu toplantı önemli.”

Kepez’e 15 yılda 100 okul

Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek de konuşmasında şunları dile getirdi: “İlçemizde milli eğitim hizmetleri çok iyi bir mesafe kat etti.  Artan nüfus ihtiyacı nedeniyle, hükümetimizin tekli eğitime geçme hedefi doğrultusunda mevcut ihtiyaçların karşılanması bakımından çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik.  Bütün mesele nüfusun çok hızlı bir şekilde artması. Sorunlar çözüldüğü takdirde sanıyorum ki önümüzdeki 5-6 yıl zarfında okullaşmada ciddi bir sorunumuz kalmayacak. Geçen 2 yılda ve önümüzdeki 2 yılda ilçemize yapılan, yapılacak okul sayısı 40’dır. 15 yılda ilçemize 100 okul yapıldı. Bu temponun devam edeceğine inanıyorum.”
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor

Benzer Haberler

Kepez’e yeni okullar geliyor

Kepez’e yeni okullar geliyor

Kepez ilçesinde ihtiyaç duyulan eğitim yatırımları, merkezi ve yerel yönetimler ile iktidar partisi temsilcilerinin katıldığı toplantıda istişare edildi. Başkan Tütüncü de, “Eğitim yatırımlarını planladığımız verimli bir toplantı yaptık. El

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imar problemlerini çözerek, ilçeye bir okul daha yapılmasının önünü açtı. Çankaya Mahallesi’nde, 24 derslikli Emine-Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu


2B bitti 2 okul geldi
2B bitti 2 okul geldi

Fevzi Çakmak Mahallesi, 2B den kaynaklı mülkiyet sorunu nedeni ile 30 yıla yakın kamu yatımı alamıyordu.  Mahalle, 2B nin çözümü  sonrası  2 okula birden kavuştu. Kepez