Kepez Atasını saygı ile andı

10 Kasım 2017, Cuma - 12:10
Kepez Atasını saygı ile andı
Kepez Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 79’uncu yılında saygı ve minnetle andı.

Kepez Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 79’uncu yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenledi. Belediye binası bahçesinde gerçekleştirilen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkan yardımcıları ve personel katıldı. Atatürk’ün, hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te Kepez Belediyesi Zabıta ekiplerinin araçlarının sirenlerinin çalmasıyla başlayan anma töreninde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“Atatürk Milletimizin ortak değeridir”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. yılında rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz” dedi. Ulu önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te \'En büyük eserim\' dediği Türkiye Cumhuriyetini kurarak taçlandırdığını dile getiren Başkan Tütüncü, “Kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır. Gücünü milletimizden alan heyecanını tarihimiz ve ecdadımızın zaferlerinde bulan ülkemizin ve milletimizin ortak bir değeridir. Onun aziz hatırasına sahip çıkmak demek vatanımızı, bayrağımızı, bağımsızlığımızı ayni ruh ve heyecanla korumak ve yarınlara taşımaktır. Bu inançla, vefatının yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.
 
Kepez Atasını saygı ile andı
Kepez Atasını saygı ile andı
Kepez Atasını saygı ile andı
Kepez Atasını saygı ile andı
Kepez Atasını saygı ile andı

Benzer Haberler