İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor

12 Kasım 2017, Pazar - 09:33
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
Antalya’da ilk kodlama eğitimini Kepez’de başlatan Başkan Hakan Tütüncü, ilk  ‘Robotik Merkezini’ de öğrencisi Dünya robot yarışmasında 1. olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde kuruyor.  

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilerle sohbet etmek amacıyla himayelerinde inşa edilen Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL Yapma ve Yaşatma Derneği’nin daveti üzerine gerçekleşen ziyarette Başkan Hakan Tütüncü, konferans salonunda okulun lise ve ortaokul öğrencileriyle buluştu.

Türkiye’nin en güzel, en nitelikli İHO’su Kepez’de

Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL’nin, 2010’dan itibaren hayallerini süsleyen önemli bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Okulun yapımı için 2010’da kolları sıvamıştık. 2010’da başladığımız maceramız Allah’a binlerce şükürler olsun ki, geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye’nin en güzel, en nitelikli imam hatip okuluna sahip olmamızla sonuçlandı” diye konuştu.

“Çok sevdiğimiz bu ülke insanları için çok çalışmalıyız”

Tütüncü, konuşmasında öğrencilere şöyle seslendi: “En iyi şekilde okulunuzu tamamlayarak, milletimize, ülkemize ve devletimize faydalı birer evlat olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Sevgili çocuklar, her imam hatip öğrencisi ciddi bir gelecek hedefiyle derslerine çalışmalı ve ciddi bir gelecek hedefiyle hayata sarılmalıdır. İşte, siz her biriniz benim nazarımda böyle gençlersiniz. Vatanımıza, milletimize, devletimize faydalı birer genç olacaksınız. Sizlerden isteğim, en önemli şey budur. Bunları yaptığınız takdirde kendimizi daha mutlu hissedeceğiz. Çünkü bu ülke bizim, bu insanlar bizim, bu ülkenin her karışı bizim ve biz bu ülkenin çok sevdiğimiz insanları için çok çalışmak zorundayız.  Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV) insanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır, diyor. Bu anlayışla yolunuza, yolculuğunuza devam edeceğinizi biliyorum.”

“Ben de imam hatip öğrencisiyim”

Ortaokul ve lise eğitimini imam hatip okulunda tamamladığını anımsatan Tütüncü, “Sonrasında derslerime çok çalışarak Türkiye’nin en iyi hukuk fakültelerinden birisi olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Bizim eğitim gördüğümüz imam hatip okulları, Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL kadar kaliteli, nitelikli değildi. 80 kişilik sınıflarda okuduk.  Şimdi hem ortamınız güzel,hem de öğretmenleriniz sizin için her şeyin en iyisini hedefliyor. Hem okul aile birliğimiz hem de okulumuzun yaptırma ve yaşatma derneği sizlerin güzel ortamda okuması için çalışıyor.”

“İHO öğrencisinin piyona çalması iftihar vesilesidir”

Başkan Hakan Tütüncü, okul binasına girişinde bir öğrencinin piyona çaldığını hatırlatarak,  “Bir imam hatip öğrencisinin piyona başında Doğu’nun veya Batı’nın eserlerini seslendiriyor olması bizler için iftihar vesilesidir.”dedi.  

“Peygamberimizin hadisi yol gösterici” 

Tütüncü, bir öğrencinin neden siyaseti tercih ettiniz, sorusuna ise şu cevabı verdi:  “Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV)’nın, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır.’ hadisi benim için yol göstericidir. Gençler ve çocuklar için küçüklüğümden beri güzel bir şehir hayal etmiştim. O şehri kurmak için de siyasete ihtiyaç vardı. 8,5 yıldır belediye başkanıyım. 8,5 yıldan beri eğitimde çok önemli adımlar attık. Çocuklara, gençlere ve sportif faaliyetlere yönelik birçok proje geliştirdik.  Geliştirdiğimiz projeleri, düşündüklerini elinizde bir güç varsa gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Buna inandım. Üniversiteyi bitirir bitirmez de kısa bir süre sonra kendimi siyasetin içerisinde buldum. Siyasette 17. yılımı geride bıraktım.”

Dünya 1.si çıkaran okula robotik merkez 

Tütüncü, konuşmasında öğrencilere şu müjdeyi verdi: “Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL’nin eğitim seviyesinin hep ileriye gitmesi, yükselmesi için hayaller kuruyoruz.  Okulumuzun öğrencisi Eren Ekrem Kallıkçı’nın da aralarında bulunduğu proje ekibi Çin’ de düzenlenen Dünya Robot Yarışması’nda birinci olmuş. Öğrencilerimizi, öğretmenlerini tebrik ederim. Robot yarışmasında 1. çıkaran okulumuza güzel bir robotik merkez kazandırıyoruz. Kodlama eğitimi çok önemli. Gençler, bilgi işlem teknolojileriyle, gençler bilgisayarların çalışma yöntemleriyle çok küçük yaşta tanışıyorlar. Gençlerimize, robot yapma konusunda farklı bir pencereyi aralayacak, farklı eğitimi vermeye başladık.  Kepez Belediyesi olarak ilçenin her tarafındaki okullara robotik eğitimler sunmak için kolları sıvadık.  İlk robotik laboratuvarı Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL’de açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sözünü verdiğimiz robotik merkez öğrencilerimizin farklı bir bilim dalıyla iletişim kurmanızı sonuçlayacak ve size fayda sağlayacak. Bundan faydalanın.”
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor
İlk robotik merkez de Kepez’de kuruluyor

Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine katılan Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Belediyecilik

\”Tekerlek tümsekte kalmadı\”
\"Tekerlek tümsekte kalmadı\"

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez\'e modern ve örnek bir imam hatip lisesi (İHL) kazandırma hayalini gerçekleştirdi. Tütüncü, \"Tekerlek tümsekte kalmadı.  Allah\'ın yardımıyla


Kolej gibi okulda okuyacaklar
Kolej gibi okulda okuyacaklar

Başkan Hakan Tütüncü\'nün himayesinde inşa edilen Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi (İHL),  TOEG sınavında yüksek başarı gösteren ve bu okulda


Öğrencilerinden Celal Hoca’ya vefa
Öğrencilerinden Celal Hoca’ya vefa

Antalya İmam Hatip Lisesi mezunu olan Başkan Hakan Tütüncü, Celal Hocası’na karşı vefa görevini yerine getirdi. İmam–Hatip okullarının kurucusu olan merhum Mahmut Celaleddin Ökten’in