Kepez’de ASAT yatırımları artacak

13 Kasım 2017, Pazartesi - 11:37
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü ve 66 mahalle muhtarı, düzenlenen toplantıda ilçedeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenajıyla ilgili alt yapı yatırımlarını değerlendirdi. Toplantıda Kepez’de 2014’den bugüne kadar yapılan 100 milyon liralık ASAT alt yapı yatırımlarının daha da artırılması kararı çıktı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye daha fazla hizmet gelmesi, yatırım taleplerinin muhataplarına yüz yüze anlatılması amacıyla yatırımcı kurumlarının temsilcileriyle, mahalle muhtarlarını buluşturmaya devam ediyor.  Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde, kaymakam, milletvekili ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bürokratları ile muhtarlar arasında okul yatırımlarıyla ilgili toplantı gerçekleştirmişti.

Muhtarlara ASAT toplantısı

Başkan Tütüncü, bu sefer de ASAT Genel Müdürlüğü’nün Kepez’deki çalışmalarının istişare edilmesi amacıyla kurumun bürokratları ve muhtarlar ile toplantı düzenledi. Tütüncü’nün ev sahipliğinde meclis salonunda yapılan toplantıya ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, kurum bürokratları, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, belediyenin yatırımcı müdürlüklerinin bürokratları, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile 66 mahalle muhtarı katıldı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda tek tek söz verilen 66 muhtar, içme suyunda yaşanan arızalar, arıza sonrası asfaltın geç ve kalitesiz yapılması, eskiyen içme suyu borularının değiştirilmesi, imara uygun konut yapımının hızlandığı bölgelerde kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj çalışmalarının gerçekleştirilmesiyle ilgili isteklerini ASAT bürokratlarına ilettiler.

Ayaklar çamura değmeyecek, teker çukura düşmeyecek

Tüm muhtarların taleplerinin dinlenmesinden sonra söz alan Başkan Hakan Tütüncü de, “Çok verimli bir toplantı oldu. Neticeleri de çok güzel olacak. İki kurum, tüm sorunları çözmek için üstün bir gayret gösteriyor. Yardımlaşarak yol alacağız. Vazifemiz, vatandaşın ayağını çamura değdirmemek ve arabasının tekerini çukura düşürmemek. Bu anlayışla çalışıyoruz.”

“ASAT 650 km.lik bölgede önemli işler yapıyor”

Tütüncü, toplantıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ve ASAT Genel Müdürümüz İbrahim Kurt’a toplantı için teşekkür ederim. Sorunlar, insan hayatının vazgeçilmez unsurlarıdır. Sorunlar olacak ki onları çözeceğiz.  Sorunlar olmazsa bize ne gerek var.  Her şeye rağmen ASAT Genel Müdürlüğü’nün Antalya’da önemli işler yaptığını düşünüyorum.  19 ilçenin tamamına bakıyor. En doğudan en batıya kadar 650 km. fazla karayolu şeridinin olduğu bölgede hizmet üretebilmek çok kolay bir iş değil. İyiye doğru bir gidiş de var.

“Birlikte iş yapacağız, problemleri çözeceğiz”

Genel Müdürümüz ve bürokratları samimiyetle, gayretle şehrin kendi sorumluluk alanıyla ilgili sorunlarını çözmeye gayret ediyorlar. Ele ele, gönül vereceğiz problemleri çözeceğiz, Büyükşehir de bizim, ASAT da bizim,  Kepez de bizim, mahalleler de bizim, güzel insanlar da bizim. Birlikte, beraberce iş yapmanın ve problem çözmenin mutluluğunu yaşayacağız. Çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıdan sonra birçok şeyin eskisi olmayacağını inancımı paylaşmak istiyorum. \"

“Kepez modern bir kent haline geldi”

Daha sonra söz alan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt da, “Hakan Başkan’ın, seçildiği günden bugüne yatırımlarını yakından takip ediyorum. Kepez Belediyesi gelişmekte olan belediyeden modern bir belediye haline geldi. Kentte yaşayan bir vatandaş olarak Hakan Başkan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Kepez’in çıtası her geçen gün yükseliyor. Kepez, sadece alt yapısıyla değil, kültür merkezleriyle, kongre merkezleriyle ve müzeleriyle de modern bir kent haline geldi” ifadesini kullandı.

“En iyi hizmeti, en hızlı şekilde yapma gayretindeyiz”

ASAT’ın, Kepez bölgesinde 2014 seçimlerinden bugüne 100 milyon liraya yakın yatırım yaptığını anımsatan Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kurumumuza gelen şikâyetleri incelediğimde Kepez bölgesinde gelen şikâyetlerin ağırlığı su arızası, arızaya hemen müdahale edilmemesi, arıza yapıldıktan sonra asfaltın yapılmaması olarak görülüyor. Bu sorunların çözümünde Hakan Başkan’ın bilgisi dâhilinde Kepez Belediyemizle ortakla çalışıyoruz.  ASAT Genel Müdürlüğü’nün asfalt imkânının yeterli olmadığı yerlerde Kepez Belediyesi bize büyük bir destek sağlıyor. Amaç ortak hizmet üretmek.  Gecikmelerden dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum. İmkânlarımızı zorlayarak en iyi hizmeti, en hızlı şekilde kamu kaynaklarını verimli kullanarak yapma gayretindeyiz.

“Asfalt yama ekibinin sayısını 6’ya çıkardık”

Kullandığımız araç, makine parkı, harcadığımız para ve zaman milletimizin ve kamunundur.  Mahallelerimizde ortaya çıkan tüm sorunları, personelimizin çalışma sırasındaki performanslarıyla ilgili bizi bilgilendirmeniz kamu adına önemlidir. Bunu önemsiyoruz. Çünkü kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmanız gerekir. Dile getirilen talepleri eleştiri olarak kabul etmiyoruz. Ortak sorunlarımız. Biz de o sokaklarda yaşayan insanlarız.”
İbrahim Kurt, 2018’de Kepez’in muhtelif mahallelerinde kanalizasyon, yağmur suyu drenaj çalışması yapılmasının yatırım programına alındığını, asfalt yama ekibinin sayısını da 6’ya çıkardıklarını sözlerine ekledi. 
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak
Kepez’de ASAT yatırımları artacak

Benzer Haberler