​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor

20 Kasım 2017, Pazartesi - 08:21
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü ile Milli Eğitim Müdürü Solak arasında imzalanan protokolle, Kepezli tüm öğrenciler göz sağlığı taramasından geçiyor, ihtiyacı olan öğrencilere gözlükleri de ücretsiz temin ediliyor.
 
Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, ilçedeki tüm anaokul ve ilkokullara giderek ücretsiz olarak göz muayenesi gerçekleştiriyor, ihtiyacı olanlara da tedavi imkanı ve gözlük temini sağlıyor. Kasım ayı başında başlayan bu hizmet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak arasında imzalanan protokol ile resmiyet kazanmıştı.
 
50 bin öğrenci kontrol edilecek
 
Çocuklardaki göz sağlığı sorunlarının erken teşhisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, çocukların göz sağlığı ile ilgili tedavilerinin gecikmesiyle geleceklerinde birçok sorun yaşayabileceklerini hatırlattı. Bu anlamda önleyici bir sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Tütüncü, yaklaşık 50 bin çocuğun sağlık taramasından geçirileceğini açıkladı.
 
İlk gün 92 tespit
 
Gözlerinde sorun olan çocukların ailelerine Kepez Belediye Sağlık Merkezi ya da istedikleri hastanelere gitmeleri gerektiğini ifade ettikleri mektuplar gönderdiklerini belirten Tütüncü, “Bu hizmete başladığımız ilk gün olan 2 Kasım’da gidilen 5 okulda, 1000’e yakın çocuğun göz sağlığı taraması gerçekleşti. Bunlardan 92’sinin göz sağlığının bozuk olduğu tespit edildi” diye konuştu.
 
Göz muayenesi yetişkinlere de ücretsiz
 
Her Pazartesi ile Çarşamba günleri Kepez Belediye Sağlık Merkezi’nde ücretsiz göz muayenesi ve ihtiyacı olanlara gözlük temini hizmeti verdiklerini hatırlatan Tütüncü, “Ağız ve diş sağlığından talasemi testine, ücretsiz ilaç tedarik edilebilecek ecza deposuna kadar olan sağlık merkezimiz, göz sağlığı konusunda da Kepezlilere gereken hizmeti sağlıyor” dedi.
 
Eğitimcilerden teşekkür
 
Başkan Tütüncü’nün okulların fiziki imkanlarının iyileştirilmesinden çevre düzenlemesine, bilişim sınıfları hediyesinden kodlama eğitimine kadar birçok imkan sunduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, “Kepez’imize yeni okulların açılmasında rol oynayan başkanımız, şimdi de öğrencilerimizin sağlığı için mücadele ediyor. Eğitim camiamız, öğrencilerimize böylesi güzellikler sağlayan belediye başkanımıza minnettardır” dedi.
 
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor
​Kepez çocuklarına gözü gibi bakıyor

Benzer Haberler