Kepez’de istişare buluşması

24 Ocak 2018, Çarşamba - 14:27
Kepez’de istişare buluşması
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  ortak çalışmaların istişare edildiği ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında ilçedeki 400 din görevlisi ile bir araya geldi. Başkan Tütüncü, din görevlilerinin Kepez’in manevi imarı konusunda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Kepez Belediyesi’nin ortak çalışmaların değerlendirildiği ‘2018 Şehir Buluşmaları’nın konukları ilçenin din görevlileri oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Müftü Vekili Mustafa Şimşek ile  imam hatipler, müezzin kayyımlar  ve Kur\'an Kursu öğreticilerinden oluşan 400 kadar din görevlisi katıldı. 
Kahvaltılı buluşmada bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, ortak çalışmaları istişare etmek amacıyla şehrin temel dinamikleri olarak görülen çevrelerle, kanaat önderleriyle, kamu kurum ve sivil toplum temsilcileriyle sürekli bir araya geldiklerini söyledi.
İstişarenin önemine işaret eden Başkan Tütüncü, “Birbirimizle bir araya geldiğimiz zaman bir güzellik, bir muhabbet oluyor. Bugüne kadar din görevlilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya geldik, geliyoruz, gelmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Vicdani bir sorumlulukla camilere hizmet

Başkan Tütüncü, camilerin imarına önem verdiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece Kepez’de değil, Antalya’nın her köşesinde gücümüz ne kadarına yediyorsa ibadethanelerin inşa ve imarı için elimizden gelen her türlü gayreti ve fedakârlığı gösteriyoruz. Adeta camilerin birer gönüllü personeli gibi çalışan personelimin de hakkını teslim etmek isterim.  Biz her zaman camilerimizin çok daha iyi hale gelmesi için elimizden gelen her türlü fedakârlığı yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.  Camilerimize yönelik hizmet, hukuki bir sorumluluk değil. Ancak, hem vicdani hem de inanç değerlerimizden gelen en önemli vazife olarak görüyoruz.”

Kepez’de başarıda birlik ve beraberlik var

Bu buluşmanın temelinde yatan en önemli sebebin gönülleri birbirine yaklaştırmak olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, konuşmasına şöyle devam etti: “Kepez’de görevli olduğumuz 9 yılda birçok alanda önemli gelişmeler kaydettik. Sosyal, kültürel ve sportif tesisler, camilere yaptığımız hizmetler, devletimizin sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalara kadar bütün yatırımlara, şehrimizde birçok başarıya birlikte, beraber imza attık. Şehir bir noktadan bir başka noktaya geliyorsa o zaman orada o şehri oluşturan unsurların birlikte, beraber kolektif bir emeğinden söz etmek gerekir. Biz maddi imarı yaparken, din adamlarımız da bu şehrin manevi imarı konusunda çok önemli başarılara imza attı.  4 ile 6 yaş Kur\'an Kursu öğretiminde Kepez Müftülüğü Türkiye’de çığır açtı. Bu anlamda Kepez Müftülüğü, Türkiye’nin en başarılı ilçesi oldu, ödüller kazandı. Bu büyük bir mutluluk vesilesidir.  Bu başarıyı getiren adımları nasıl attık? Hayırseverlerimizle, din görevlilerimizle, devlet kurumlarımızla el birliği ve gönül birliği ile bu başarıyı elde ettik. Gönüller birbirine yaklaşırsa herkes kendi alanında başarılı olabilmek için adımlar atacaktır. Bu bulaşma buna da vesile olacaktır.”
Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek de  4-6 yaş Kur\'an Kursu öğretiminde Türkiye’de birinci sırada olduklarını belirterek, bu neticeden dolayı da Kur\'an Kursu öğreticilerini tebrik etti.
 
Kepez’de istişare buluşması
Kepez’de istişare buluşması
Kepez’de istişare buluşması
Kepez’de istişare buluşması
Kepez’de istişare buluşması

Benzer Haberler

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü, “Kepezli hemşehrilerimizin destekleriyle inanılması güç

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent