Değerli Hemşehrilerim ve Kıymetli Çocuklar;

20 Nisan 2019, Cumartesi - 17:39
Değerli Hemşehrilerim ve Kıymetli Çocuklar;
23 Nisan 1920, vatanımızın işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti'nin istiklali uğruna kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu ortaya koyduğu yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının günüdür.

 “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ruhuyla 23 Nisan 1920’de kurulan Meclisimiz, demokrasi, milli irade ve millet egemenliğine verilen önemin en bariz göstergesi olup milletimizin tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan daha güzel aydınlık, huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Ülkemiz çocuklarına bayram armağan eden ilk ülke olmanın ötesinde dünya çocuklarına armağan edilen ilk bayrama da öncülük etmiştir.

Bu günün geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmesi, gençlerimize olan güvenimizi ve umudumuzu da açıkça ortaya koymaktadır.

Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımıza güveniyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, kendine güvenen ve yeniliklere açık fertler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır. Çocuklarımızı, içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmek bizler için bir zorunluluktur.

Çocuklarımız kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ve tarihlerinden aldıkları özgüvenle ülkemizi yükseltecek büyük başarılara imza atacaklardır.

Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu anlamlı günde değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını da en samimi duygularımla kutluyorum. 
                                                                                              
                                                                                                 Hakan TÜTÜNCÜ
                                                                                             Kepez Belediye Başkanı
 

Benzer Haberler

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 23 Nisan Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 23 Nisan Mesajı

  Sevgili Çocuklar;   Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan ve milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yılını her yıl olduğu gibi bu yıl da artan ve yükselen bir coşku ile birlik ve beraberlik

Kepezli çocuklardan 23 Nisan konseri
Kepezli çocuklardan 23 Nisan konseri

Kepez Belediyesi’nin çocuklardan oluşan müzik koraları, şarkıların, marşların söylendiği, şiirlerin okunduğu ve senfoni eserlerinin çalındığı bir konserle 23 Nisan Ulusal Egemenlik


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün bayram mesajı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün bayram mesajı

Saygıdeğer Hemşehrilerim; Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ne mutlu ki bu sene de iyi niyetlerimizin, dualarımızın eşlik ettiği iftar sofralarında, yan yana hep birlikte olduk.


Kepez’den Anadolu Çocuk Köyü
Kepez’den Anadolu Çocuk Köyü

Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Antalyalı çocuklara ‘Anadolu Çocuk Köyü’ hediye etti. Törenle açılışı gerçekleştirilen Anadolu Çocuk