Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu

16 Mayıs 2019, Perşembe - 14:39
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Şehit ve gazi aileleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, Vatanımız bölünmesin” dedi.

Kepez Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayında şehit ve gazi aileleri için bir iftar yemeği düzenledi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemeğe Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cengiz Nizam, meclis üyeleri ve çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehit ve gazi ailelerine seslenerek; “Çok değerli şehit ailelerimiz, elleri öpülesi analarımız, önünde saygıyla eğildiğimiz babalarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz. Onlara çok şey borçlu olduğumuz, çok değerli gazilerimiz. bugün bu güzel sofrada sizlerle buluşmak bizim için büyük bir onurdur. Ayaklarınıza, gönüllerinize, yüreklerinize sağlık.” dedi.

Kardeşlik duygularımızı güçlendiriyoruz

Ramazan ayının paylaşmak olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bir lokmayı, tertemiz bir sofrayı, gönülleri, sevgiyi, muhabbeti, saygıyı paylaşmak bizler için çok önemli. Yılda bir ay, ay boyunca her gün bu tertemiz sofraların etrafında bir araya geliyor, dostluğumuzu kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi derinleştiriyoruz. Hemşerilik hukukumuzu, komşuluk, kardeşlik duygumuzu güçlendiriyoruz. Bu bizler için büyük bir mutluluk vesilesi. Ve bugün akşam işte bu güzel ortamda hep birlikte, hep beraber olalım istedim ve bu duygudan, bu düşünceden yola çıkarak sizlerle birlikte böyle bir sofranın etrafında buluşmak nasip oldu. Her biriniz bizler için çok değerlisiniz. Bütün şehit ailelerimiz ve gazilerimiz devletimiz ve devletimizin yetkilileri açısından son derece saygı duyulan kimseler. “diye konuştu.

Ramazan çok önemli bir vesile

Devlet adına, cumhurbaşkanı adına ilçe kaymakamının iftar yemeğine katıldığını da vurgulayan Tütüncü, “İşte burada, bu sofralarda devlet ve millet birlikteliğini bambaşka bir şekilde yaşıyoruz. Değerli gönül dostlarımız ben diyorum ki kardeşliğimizi derinleştirelim, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim ve ramazanlar birbirimizi sevmek için, birbirimize daha sıkı sarılmak için çok önemli bir vesile. Dünyada birbirimizi sevmekten, birbirimize bağlanmaktan daha büyük bir erdemin olmadığını düşünüyorum. Birbirimize daha güçlü sarıldıkça ben inanıyorum ki toplumsal yapımız daha güçlü olacak. Daha güzel şehirlerde yaşayacağız. Daha güzel komşuluk ilişkilerimiz olacak. Kardeşlik hukukumuz derinleştikçe birbirimize kalplerimiz yakınlaşacak ve birbirimize kalplerimiz yakınlaştıkça hayat güzelleşecek.” dedi.  

Ezanımız dinmesin

“Sevgiyle saygıyla kol kola girip, dostuna, gönül kapısını çalana, gönlünü açana selam olsun” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Allah bizleri bu güzelliklerin altında ilelebet yaşatsın, o bayrak oradan inmesin, ezanımız dinmesin. Vatanımız  bölünmesin.” diye konuştu.  Seçimlerden önce şehit ailelerine bir sözü olduğunu da dile getiren Tütüncü, “Antalya'nın 1.Dünya Savaşı şehitlerini, Çanakkale ve Kafkasya şehitlerini, Kurtuluş Savaşı şehitlerini, 1974 Kıbrıs Harekatı şehitlerini ve son 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı verilen mücadeleyi ve akabinde 15 Temmuz Antalya şehitlerimizi isimleriyle resimleriyle, hatıralarıyla çok özel bir müzede hatırlayacağız. Ölümsüz kahramanlar onlar ama hatıralarını da ölümsüz kılacağımızın sözünü vermiştik. 29 Mayıs'ta Şehitler Derneğimizle birlikte bir tanıtım toplantısıyla müzemizin tefrişatına başlayacağız. Şehit ailelerimizden hatıralarını bizlerle paylaşmak isteyenleri kapı kapı dolaşacağız. Ben istiyorum ki o şehitlerimizin, ölümsüz kahramanlarımızın hatıralarını da bu vesileyle Antalya'mızda yaşatalım.” diye konuştu.  

Türkiye’de ilk olacak

Türkiye'de bu kadar kapsamlı bir müzenin ilk olacağını da belirten Tütüncü, “ Bu müze, Türkiye'de örnek bir proje olarak hepimizin, bu güzel topluluğun, burada olamayan ailelerimizin, şehitlerimize bir armağanı olacak. Ne mutlu o armağanı en güzel şekilde şehitlerimize sunanlara, ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere, ne mutlu Kepez Belediyesi çalışanlarına. “ dedi.
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu

Benzer Haberler

Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerinden biri olan Anadolu Şehitler Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde DokumaPark’ta kapılarını ziyaretçilere araladı. Kepez Belediyesi,

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Tütüncü şehit ailelerinin hep yanında
Tütüncü şehit ailelerinin hep yanında

Şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanı başında olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Babalar Günü’ vesilesiyle düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldiği Antalya


Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Kepez Belediyesi ve Kepez ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması