İstihdamda güç birliği protokolü imzalandı

4 Ekim 2019, Cuma - 17:14
İstihdamda güç birliği protokolü imzalandı
Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arasında ‘İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü’ imzalandı.

Kepez Belediyesi’nin Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi, istihdam gücünü şimdi de, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile birleştirdi. ‘İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü’ Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile ATSO Başkanı Davut Çetin arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, projelerine güç aktarımında bulunan ATSO Başkanı Çetin’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Çok güzel bir projede paydaş olma niyetiyle bir araya geldiklerine değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelinen noktada belediyelerin en önemli vazifelerinden birisinin, insanların iş, aş, ekmek beklentilerine cevap verilebiliyor olması gerektiğine değindi.

Büyük hayallerle yola çıktık

Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi’nin, istihdama katkı sağlamak amacıyla yaklaşık son 6 aydır uygulanan yeni bir program, yeni bir çalışma, yeni bir yöntem olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “İş ve istihdamı Geliştirme Merkezimiz büyük hayallerle, tek bir ufukla, yüce  gönüllü arkadaşlarımızın gayretleriyle kurduğumuz çok özel bir hizmet birimimiz. Burada belediyemize istihdam için müracaat eden hemşehrilerimizi özel sektör başta olmak üzere, kamu kurumlarına ve çeşitli iş alanlarına iş sahalarına yönlendiriyoruz. Sadece bununla da kalmıyoruz. Herhangi bir yerde maaşlı işe girmek değil, bunun ötesinde kendi işini kurmak isteyenlere de çeşitli donanım ve maddi imkanlar sağlayacak ortamları sunuyoruz. Devletimizin özellikle kendi işini yenileme ve geliştirmek isteyenlere yönelik çok çeşitli imkanları var. Sivil toplum kuruluşlarının sunduğu imkanlar var. Bu imkanlar bilinmediği zaman kullanılamaz hale geliyor. Devletin sunduğu imkanlardan faydalandırma da, yine merkezimizin çalışma alanları arasında yer alıyor. “dedi.

Görüşmeler belediye çatısı altında

Merkezin diğer alanlarından bir tanesinin de; insanların kendilerini geliştirme de farklı mesleki yeterlilikler ve farklı pencereler açmak olduğunu da vurgulayan Tütüncü, “Bugünkü iş birliğimizin odağında özel sektöre yönelik iş istihdam alanlarının yoğunlaştırılması olacak. Şüphesiz ki, Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Antalya ekonomisine can veren nice önemli firmanın, Türkiye çapında nice büyük markanın da aslında üye olduğu sivil toplum kuruluşu.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi ile müşterek bir çalışmayla buraya müracaat eden arkadaşlarımızın, iş ve istihdam alanlarına yönlendirilmesi konusunda da çok farklı bir enerji ve çok farklı bir hareketlilik sağlayacaktır. Merkezimizin iş alanındaki yönlendirmeleri belediyemizin kurumsal çatısı altında gerçekleşiyor. İş verenleri ve iş talep edenleri belediyemize davet ediyoruz. Görüşmeler ofislerimizde yapılıyor ve iş akitleri de orada imzalanıyor.  İş arayan hemşehrilerimizin daha kolay bir şekilde iş bulmalarını, iş verenlerle görüşmelerini ve kendilerini ifade etmelerini sağlamış oluyoruz. “diye konuştu.

İş arayanlar devlet kurumu istiyor

Bugün iş arayanlarının genelinin kamu kurumlarında, ya da devlet destekli kuruluşlarda çalışmak istediğine değinen Başkan Tütüncü, “Belli bir mesai olsun, belli bir iş güvencesi olsun arzusundalar. Ama bu zihniyetin bize sağlayabileceği çokta bir faydasının olmayacağını düşünüyoruz. Devlet kademelerinde, yarı resmi kurumlarda bu tip iş imkanları oldukça sınırlı. Toplum olarak daha çok çalışmaya, daha çok gayret etmeye ihtiyacımız var. Yeter ki ben her türlü gayreti ortaya koyarım, bir işim, aşım, ekmeğim olsun diyen, herkese yardım etmeye yönelik kurduğumuz merkezimiz, bugün imzalayacağımız protokole Ticaret ve Sanayi Odamızın da çok önemli güç aktardığı, çok önemli bir insan odaklı belediyecilik uygulama merkezimiz haline geldi. Bu sürece katkı koyan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Davut Çetin’e ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da kurumsal anlamda iş birlikteliğimiz devam edecek, Antalyamıza hizmet etmeye birlikte beraberce gayret göstereceğiz” dedi.

Çetin, ‘Kepez’in çalışması heyecanlandırdı’

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin’de, Kepez Belediyesi’nin iş istihdam ofisi çalışmalarının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kepez Belediyesi’nin çok güzel bir sistem kurduğuna dikkati çeken Çetin, “En büyük sorunlarımızdan biri işsizlik. Türkiye’de işsizlik yüzde 10’un üzerinde. Bununla ilgili bir çok kampanya yaptık, çok teşvik verdik. Özellikle bu yıl verdiğimiz teşviki hiçbir yıl vermedik. Karşılığına baktığımızda bütün illerde bir düşüş var. Sadece Antalya’da yükselme var. Antalya’nın Ocak ayından Haziran ayına turizm açısından bir yükselişi var. Haziran ayından diğer yılın Haziran ayına baktığımızda istihdam artış söz konusu. Bu çalışmalar çok önemli. Bu kadar işsiz varken, herkes kaliteli iş arıyor. Kepez Belediyesi’nin istihdam konusunda yaptığı çalışmayı çok önemli buluyorum. Bizde ATSO olarak elimizden gelen her türlü desteği Kepez’e vermeye hazırız. Hem ATSO Akademisi ile kişisel eğitimleri, hem de iş adamlarıyla buluşma anlamında her türlü işbirliğine hazırız.”diye konuştu.

Kepez’in çalışmalarıyla gurur duyuyoruz

Kepez Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Çetin, “Kepez Belediyesi, Antalya’da çalışmalarıyla gurur duyduğumuz bir belediye. Hakan başkanın enerjisine yetişemiyoruz. Çok güzel işler yapıyor.”diye konuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Kepez’in bütün çevresini değiştirdiğine de değinen ATSO Başkanı Davut Çetin, “ Antalya’da böyle bir gelişmeyi hiçbir zaman görmedik. Kepez Antalya’nın en önemli merkezlerinden biri oldu. Her günde gelişmeye devam ediyor. Bakıyorum yine bir Kent Müzesi tamamlanmak üzere. İş ve İstihdam Merkezimizle ilgili elimizden gelen katkıyı koyacağız. Yaptığınız güzel işler için teşekkür ederiz” dedi.  Konuşmaların ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kepez Belediyesi arasında ‘İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü’ imzalandı.
 
İstihdamda güç birliği protokolü imzalandı
İstihdamda güç birliği protokolü imzalandı

Benzer Haberler