Ana Sayfaİletişim ebelediye
ISO sertifikası alarak kalitesini tescilleyen Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, sağlıklı ve uygun fiyattaki ekmek üretimiyle piyasada dengeyi sağlarken, karıyla da ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, yeni yönetimiyle birlikte tesisleşmeye ve personel eğitimine önem vererek üretim kalitesini artırıyor. Kepez Belediyesi'nin bir iştiraki olan halk ekmek fabrikası, önce insan sağlığı ve hijyen anlayışıyla ürettiği sağlıklı, kaliteli ekmeği, uygun fiyatta tüketiciye sunuyor.

1996 yılında hizmete giren Kepez Ekmek te, elektronik makinelerde, hijyenik koşullarda günde 50 bin adet ekmek üretimi yapılırken, ihtiyaç duyulması halinde bu üretim 100 bine çıkarılabiliyor. Kaliteli ve sağlıklı ekmekler de, mahallelerde kurulan büfelerle vasıtasıyla halka ulaştırılıyor. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı halk ekmek fabrikasında, gıda mühendislerinin gözetiminde ekmek üretiliyor.
Kepez Ekmek, sağlıklı ve kaliteli ekmek üretimini de ISO sertifikasıyla belgelendirdi. Kepez Ekmek, geçtiğimiz günlerde ISO 9001:2008 Genel Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi aldı.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten de Antalya halkı için sağlıklı, kaliteli ekmek üretimi yaptıklarını belirterek, kaliteden ve hijyenden ödün vermeden üretimlerini devam ettireceklerini söyledi. Feten, Kepez Ekmek’in, Kepez Belediyesi’nin bir işletmesi olmadığının altını çizerek, “Kepez Ekmek, Kepez Belediyesi’nin kurmuş olduğu bir vakfın iktisadi işletmesidir. Kepez Ekmek’in gerçek sahipleri, burada çalışanlardır, Antalya ve Kepez halkıdır.” dedi.

Ramazan Feten, sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyattaki ekmek üretimiyle unlu mamuller üreten işletmelere örnek olmayı amaçladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “ Ürettiğimiz ekmeği uygun fiyatta, tüketiciye sunduğumuz için ekmek fiyatlarını dengede tuttuğumuzu düşünüyorum. Fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı maliyetinin altında ekmeğimizi satıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz 120 büfe ile ürettiğimiz unlu mamulleri, halkımıza ulaştırıyoruz. Marketlere ve bakkallara çok az ekmek veriyoruz. Fırıncılarımız, ortak bir noktada buluşup gerçek değerinde ekmeği satmaya başlarlarsa marketlerden de çekilebiliriz.”
Feten, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın karı değil, sosyal yardımlaşmaya önem veren bir işletme olduğunu vurgu yaparak, “Vakfın elde ettiği karları soysal amaçlı kullanıyoruz. Fakir-fukara ihtiyaç sahibi insanlarımıza bedava ekmek veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine verdiğimiz fişle istedikleri büfeden ekmeklerini alabiliyorlar. İhtiyaç sahiplerine aynı ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Kazandığımız paraları da Kepez, Antalya halkının ihtiyaç sahipleri için kullanıyoruz. Kar edelim, bu parayı da şurada kullanalım, diye bir anlayışımız asla yok.” şeklinde konuştu.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten,  Antalya halkının kaliteli, hijyenik ekmek yemesi için çalıştıklarını kaydederek, Kepez Ekmek Fırını’nda, normal, kepekli, çavdarlı, mısır ekmeği, Isparta ekmeği, köy ekmeği, simit, poğaça gibi ünlü mamullerin üretimini yaptıklarının bilgisini verdi.

Feten, 6 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, kar elde etmeyen işletmenin ekonomik durumunu düzelterek, daha kaliteli ekmek üretimi yapabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Ramazan Feten, ekmek büfelerinin fiziki şartlarını da iyileştireceklerini sözlerine ekledi.
Bu haber 269 defa görüntülendi.
YORUMLAR
 izzet binici  2012-11-03
  teşekkür
 sayın kepez ekmek yetkilileri ben van.dan yazıyorum sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır biz depremden sonra kendi imkanlarımızla antalyaya geldik. gündoğdu mh muhtarı bizi size gönderdi ekmek almamız için siz yetkililerde bizleri kırmadınız bize günlük 15 ekmek toplam 900 ekmek verdiniz .ben van da küçük bir bakkalım var inanın ki her ekmeğe baktığımda siz kepez ekmek fabrikasını anıyorum sizin insanlığınızı unutamam allah sizlerden razı olsun sebep olan gündoğdu mh muhtarından da razı olsun.van a dönerken teşekkür edemedik kusura bakmayın allaha emanet olun.vanlı depremzede....
 SAVAŞ  2012-09-26
  EKMEK BÜFESİ İŞLETMEK İSTİYORUM
 KONU İLE İLGİLİ DETAYLARI RİCA EDEBİLİRMİYİM. KEPEZ SINIRLARI İÇERİSİNDE EKMEK BÜFESİ İŞELTMEK İSTİYORUM
 İLHAN YILDIZ  2012-06-10
  ekmek satışı hakkında
 İyi günler dileğiyle.
Antalya Mazıdağında ekmek satışı yapmak istiyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
İlhan YILDIZ
507 244 89 09
 alper  2012-02-11
  merhaba
 BEN KEPEZ BARAJ MAHALLESINDE EKMEK BUFESI ISLETMEK ISTIYORUM ILGILI KONUYA NASIL ULASABILIRIM YADA NASILBILGI ALABILIRIM YARDIMLARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER
 uğur topçu  2012-02-06
  glutensiz ekmek
 glutensiz ekmek çeşitleriniz varmı varsa nasıl ulasabilirim yoksa üretmeyi düsünüyormusunuz
 NURİYE KAYA  2011-12-02
  EKMEK BÜFESİ İŞLETMEK İSTİYORUM.
 KONU İLE İLGİLİ DETAYLARI RİCA EDEBİLİRMİYİM. KEPEZ SINIRLARI İÇERİSİNDE EKMEK BÜFESİ İŞELTMEK İSTİYORUM.
 sevgi  2011-03-02
  ihtiyacımıız varrr.......mahalle halkı olarak
 ben kepezaltı fatıh mah. sızın ekmegınızı satmak ıstıyorum.....bufe ıstıyorum sızden
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
© Kepez Belediyesi | Bilgi İşlem Servisi • Teomanpaşa Mahallesi Yeşilırmak Caddesi • 444 6 007 •