KEPEZ KAHVEHANELERİ KİTAPLA BULUŞTURUYOR 22.07.09

9 Ekim 2009, Cuma - 21:51
KEPEZ KAHVEHANELERİ KİTAPLA BULUŞTURUYOR 22.07.09

Kepez Belediyesi, Erenköy Mahallesi’ndeki Aslan Kahvehanesi’ni de 100 temel eserden oluşan kitapların yer aldığı kütüphane ile kıraathaneye dönüştürdü.

Kepez Belediyesi, kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesi kapsamında kahvehanelerde kütüphane köşesi oluşturmaya devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katıldığı törenle 16’ıncı kütüphane Erenköy Mahallesi’nde Aslan Kahvehanesi’nde hizmete girdi.
Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya’nın, Erenköy Mahalle Muhtarı Celal Karataşlı’nın ve mahalle sakinlerinin katıldığı kütüphane açılışında bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesi çerçevesinde 16. kütüphaneyi de Erenköy Mahallesi’nin hizmetine sunduklarını söyledi.
Tütüncü, 19 Temmuz’dan itibaren kahvehanelerde sigara içilmesinin yasak hale geldiğini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya’nın, Kepez’in havası yüzde yüz dumansız hava sahası haline geldi. Kütüphane çalışmalarına daha da hız vereceğiz. Kahvehaneleri bir kültür evi haline getirebilmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu konuda samimiyetle adım atmaktayız. Halkımızda samimiyet zeminde atmış olduğumuz bu adımları destekleyecek ve kütüphane çalışması her geçen gün semerelerini daha büyük şekilde verecektir.”
Konuşmasının ardından Tütüncü, Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya ve katılımcılarla birlikte 100 temel eserden oluşan kitapları, kahvehanenin kütüphanesine yerleştirdi.


Benzer Haberler