BAŞKAN TÜTÜNCÜ GÖREVİ ÖNER`DEN DEVRALDI

4 Mart 2008, Salı - 22:08
BAŞKAN TÜTÜNCÜ GÖREVİ ÖNER`DEN DEVRALDI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Başkan Erdal Öner`den, başkanlık görevini devraldı. Öner`in, Kepez Belediyesi rozeti taktığı Tütüncü; "Bugün itibariyle şahsım Kepez Belediye Başkanıdır. Belli bir zümreni, grubun veya partinin değil. Geçmişe dair her şeyi kampanya döneminde bıraktık. Bundan sonraki süreçte en önemli önceliğimiz Antalya`mıza, Kepez`imize ve milletimize hizmet etmek olacaktır." Dedi.
Öner de, Kepez’de bıraktıkları güzel sevdaların, Hakan Tütüncü ile devam edeceğini söyledi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mazbatasını aldıktın sonra, devir teslim töreniyle başkanlık görevine resmen başladı. Başkan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte Kepez Belediyesi hizmet binasına geldi. Çok sayıda Kepezli, belediye hizmet binası önünde alkışlarla karşıladığı Tütüncü’yü tebrik etti., Eski Başkan Erdal Öner, Başkan Hakan Tütüncü’yü makamın bulunduğu katın koridorunda karşıladı. Daha sonra iki başkan, alkışlar arasında makam odasına geçti. Burada Öner, çiçek takdim ettiği Hakan Tütüncü’yü, Kepez Belediye Başkanlığı’nı kazandığı için kutladı. 
Burada bir konuşma yapan Kepez Belediye eski Başkanı Erdal Öner, 5 yıllık görev süresini başı dik, alnı açık bir şekilde tamamladığını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır. Partimizi kurduğumuzdan beri beraber çalıştığımız bir kardeşimize görevi devrediyorum. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Güzel sevdalar Hakan Başkan’la devam edecek
Kepez’e yaptıkları hizmetlere büyük destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlara, Antalya milletvekillerine, parti teşkilatına, meclis üyelerine, başkan yardımcılarına, personeline, muhtarlara teşekkür eden Öner, şunları söyledi: “Kepez’de güzel sevdalar bıraktık. Bu sevdalar bizden sonra Hakan Başkan’la birlikte devam edecektir. 5 yıl boyunca edindiğimiz tecrübelerden faydalanmak isterlerse de her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Seçimler geride kaldı, yeni bir sayfa açıldı. Bu seçimlerden başta şahsım olmak üzere önümüzdeki süreci nasıl değerlendireceğimizin muhasebesini yapacağımız kanaatindeyim. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir bayrak yarışıdır. Kepez Belediyesi’nde devir- teslim bir partiden bir başka partiye değil Ak Parti’den Ak parti’ye yapıldı. Kepez’deki Ak icraatlar Hakan Başkan’la devam edecektir. Sayın Başkan’a ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.”

‘Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür’
Seçim kampanyası döneminde kampanya döneminde Antalya’nın, Kepez’in, demokrasinin kazanmasını dilediklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, “Geldiğimiz noktada demokrasimizin bu süreçte güçlenerek çıktığını görmek bizleri memnun etti. Milletimize, Kepezli hemşerilerime şahsıma göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyorum. Bizler siyaseti her zaman millete hizmetin bir aracı olarak gördük. Yüce Atatürk’ün dediği gibi, ‘Millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır.’ Anlayışımız; yine Atatürk’ün söylediği ‘Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür.’ özdeşiyle millete hizmet yüreklerimizde perçinleşmiş ve çok farklı bir anlam kazanmıştır. Bugün gelmiş geldiğimiz şu nokta Kepez Belediye Başkanlığımız yine millete hizmet edilecek bir makamdır. Millet bize bu görevi belli bir süre ile vermiştir. Bu süre içerisinde demokrasinin gereği bizim milletimize bir bütün olarak hizmet edebilme anlayışımız ortaya koyabilmektir.” ifadesini kullandı.Kepez’in belediye başkanıyım
Siyasette makamların, mevkilerin her zaman geçici olduğuna işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “Milletin bize vermiş olduğu emaneti en aziz emanet olarak kabul edecek görev süremizin sonuna kadar büyük bir onurla bu aziz emaneti taşıyacağız. Milletimizi bize duyduğu güvenden dolayı mahcup etmemek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizden bütün milletimizin emin olmasını istiyorum. Bugün itibariyle şahsım Kepez Belediye Başkanıdır. Belli bir zümrenin belli grubun belli bir partinin değil. Bize oy veren, vermeyen bütün vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Geçmişe dair her şeyi kampanya döneminde bıraktık. Bundan sonraki süreçte en önemli önceliğimiz Antalya’mıza, Kepez’imize ve milletimize hizmet etmektir. Kepez Belediye Başkanlığı sıfatıyla burada hizmet vermiş gerek Sayın Erdal Öner’e ve daha önceki belediye başkanlarımızın hepsine Kepez’e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.” 

Önemli olan milletin gönlünde taht kurmaktır
Baki kalan kubbede hoş sedalar bırakabilmenin önemli olduğunu vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bundan sonra omuzlarımızda büyük bir sorumluluğun ve yükün olduğu düşüncesiyle gece-gündüz demeden bu kutlu yolculuğumuza devam edeceğiz. Önemli olan bu makamlardan ayrıldıktan sonra alın açıklığıyla ve o baki kalan kubbede bıraktığımız hoş sedalarla ayrılabilmektir. Siyasetimizin temelinde milletimizin gönlüne taht kurmak vardır.” Şeklinde konuşta.

Eşe, anne, baya ve öğretmenlere ve teşkilata teşekkür
Seçim kampanyasında kendisine destek veren parti teşkilatının bütün mensuplarına teşekkür eden Tütüncü, “Kampanya boyunca çalışma arkadaşlarım, Kepez’de güzel sevdalar bırakmak inancıyla bize destek verdiler. Asla onları da mahcup etmeyeceğim. Güzel hizmetlerle o kampanya döneminde göstermiş oldukları o fedakârlıkların karşılığını alacaklardır. 
Bu yolcuğumuz boyunca bize destek veren çok değerli eşime, vatana ve millete hizmet için bizleri yetiştiren öğretmenlerime, anne ve babama da teşekkür ederim. 
Kepez Belediye Başkanlığı’nı makam sarhoşluğu ile devralmadıklarını, görev süresince makam sarhoşluğuna kapılmayacağını kaydeden Tütüncü, “Bu kutlu yolculuğumuz sırasında Hak yardımcımız, halk yoldaşımız olsun.” Sözleriyle konuşmasını devraldı.
Konuşmaların ardından eski Başkan Erdal Öner, Hakan Tütüncü’ye Kepez Belediyesi’nin rozetini taktı. Daha sonra Tütüncü, alkışlar arasında Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. 

Öner alkışlarla veda etti
Devir teslim töreninde Erdal Öner, Hakan Tütüncü’ye, nikâhında çektirdiği bir fotoğrafı hediye ederek, sürpriz de yaptı. 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, çiçek takdim ettiği eski Başkan Erdal Öner’e, ilçeye yaptığı başarıyı hizmetlerden dolayı tebrik etti.
Devir teslim töreninin ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Başkan Erdal Öner’i uğurladı. Öner de, Kepezlilerin, personelinin alkışları arasında Kepez Belediyesi’ne veda etti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü ile birlikte makamda tebrikleri kabul etti.

Benzer Haberler

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle “ bir adın kalmalı geriye” dedirtebilmektir.”

Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent


Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı
Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı

Kepez Belediyesi’nin, projesi ulusal bir yarışma ile oluşturulan, 2 bin kişilik çok amaçlı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeline ilk harç da her kesimden gelen davetlilerle


Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine