TÜTÜNCÜ OKULLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜYOR 03.09.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 00:16
TÜTÜNCÜ OKULLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜYOR 03.09.2009
Tütüncü okulların sorunlarını çözüyor

Kepez Belediyesi, 2009–2010 eğitim-öğretim yılı öncesi ilçedeki bazı okullarda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Kepez Belediyesi, sağlıklı ve sorunsuz bir eğitim için ilçedeki okulların hem iç ve dış hijyen temizliğini yapıyor hem de bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.
Eğitim gönüllüsüyüm, diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2009–2010 eğitim-öğretim yılı öncesi okulların fiziki şartlarını iyileştiriyor. Geçtiğimiz eğitim yılı döneminde onlarca okulu ziyaret eden Tütüncü’nün talimatıyla ilçedeki bazı okullarda bakım ve onarım çalışması başlatıldı. Okulların boyası, bahçelerinin peyzajı ve bahçe duvarı yapılıyor. Kepez Belediyesi ekipleri, şu ana kadar Kültür İlköğretim Okulu’nda, İbrahim Doğaner İlköğretim Okulu’nda, 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda, Ahatlı İlköğretim Okulu’nda, Çağlayan Lisesi’nde, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde, Ayten Çağıran Meslek Lisesi’nde ve Zafer Ana Okulu’nda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.
Çamlıbel ve Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezleri’nin ve diğer kurs merkezlerinin de ihtiyaçları karşılandı. Yapılan bu çalışmayla, fiziki alanlarda sıkıntısı olan okullar, eğitim-öğretim yılına hazır hale getirildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, ilçede eğitim kalitesinin artmasına, çocukların sağlıklı, sorunsuz eğitim kurumlarında eğitim almalarına önem verdiklerini söyledi. Tütüncü, imkanları ölçüsünde, okullara fiziki alanlarda yaşadıkları sıkıntılarda yardımcı olmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “İlçedeki okullarda yaşanan sıkıntıları iyi biliyorum. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak belediyelerin görevi olmasa da yavrularımızın iyi şartlarda eğitim görebilmesi, fiziksel ve bedensel gelişimlerini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmeleri için yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Bir eğitim gönüllüsü olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu okullarda bizim çocuklarımız, geleceğimiz yetişiyor. Toplumumuzun ileriye gitmesi için eğitimli Türk evlatlarına ihtiyacımız var. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa eğitim ordusunun yanındayız. Bu desteği sözle değil özde gerçekleştiriyoruz. Yüzde yüz eğitimin destekçisiyiz.”
Kepez Belediyesi, bakım ve onarımını gerçekleştirdiği okulların, periyodik olarak iç ve dış hijyen temizliğini de yapıyor.

Benzer Haberler