Kepez en büyük kütüphaneyi yapıyor

12 Kasım 2014, Çarşamba - 17:52
Kepez en büyük kütüphaneyi yapıyor


Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’nın en büyük kütüphanesini yapacaklarını duyurdu. Tütüncü, kütüphanenin inşasının, 2015’nin ilk çeyreğinde başlayacağını söyledi.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’ı ziyaret etti.
 
Ziyarette, Kepez’de kültür, sanat ve turizm alanında yapabilecek ortak çalışmalarla ilgili fikirler paylaşıldı.
 
Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada yaptıkları kültürel ve sanatsal faaliyetlerin Antalya’da dikkat çeken bir nitelik kazandığını belirtti.

Her ay 50’nin üzerinde kültür ve sanat etkinliği gerçekleştirdiklerini aktaran Tütüncü, “Çok farklı bir kültür ve sanat belediyeciliği yapıyoruz. Kültür ve sanat belediyeciliğinin ilçemize dinamizm ve heyecan kazandıracağına inanıyoruz. Yeni, yeni şehirleşmeye başlayan bölgemizde sosyal gelişmenin kültürel gelişme ile desteklenmesi için de gerekli adımları atıyoruz.” diye konuştu.

Kültür ve sanat alanında işbirliği



Tütüncü, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’ın desteği ile Kepez’de kültür ve sanat etkinliklerini çeşitlendireceklerinin altını çizdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, yaptıkları kültür ve sanat çalışmalarına her zaman destek verdiğine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Bu desteğin devam edeceğine inanıyoruz. Bakanlığımızın katkılarıyla kültür ve sanat alanında yapacağımız çalışmaları halkımızla buluşturmak istiyoruz. Tiyatro ve opera temsillerinin Kepez’de sahnelenmesini talep ediyoruz.” ifadesini kullandı.

En büyük, en güzel kütüphane



Ziyarette Antalyalılara kütüphane müjdesi de veren Başkan Hakan Tütüncü, konuyla ilgili şunları söyledi: “Antalya’nın, maalesef nitelikli, büyük ve özellikli kütüphanesi bulunmuyor. Antalya’nın en büyük, en kapsamlı ve nitelikli kütüphanesini Kepez’e kazandırmanın gayretindeyiz. 2015’nin çeyreğinde yapımına başlayacağımız bu proje, özellikle yok olan kütüphane kültürünü ihya etmeye dönük, çok anlamlı bir çalışma olacak. Bunun yanında vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi kitapla, kitap okuma alışkanlığı ile farklı bir iklimde buluşturacağız.”

“İşbirliğine önem veriyoruz”



Başkan Tütüncü,  bu çalışmada,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın fikirlerine, yönlendirmelerine ve desteklerine ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi.
Tütüncü, sivil toplum örgütleriyle ve devlet kurumlarıyla yapılacak olan karşılıklı çalışmalara ve işbirliklerine büyük kıymet verdiklerine dikkat çekerek,  “İşbirliği neticesinde ortaya çıkacak olan ortak aklın da bereketli bir yönünün olacağını düşünüyoruz. 2015 hem Antalya hem Kepez için güzel bir sanat yılı olur.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kepez’e kültür ve sanat desteği



Ziyaretinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür eden Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da Kepez Belediyesi’nin,  kültür ve sanat faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Acar, kültür ve sanat çalışmalarında Kepez’e destek vereceklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kepez Belediyesi’nin, bizi biz yapan değerleri ayakta tutmak için takdirle izlediğimiz çok güzel kültürel ve sanatsal programları var. Bundan dolayı Sayın Tütüncü’yü, tebrik ediyorum. Bakanlık olarak tiyatro, opera bale ve senfoni alanında sanatsal faaliyetlerimiz var. Bu sanatsal faaliyetlerin Kepez’de yapılmasına yardımcı oluruz. Kepez Belediyesi’nin, kongre turizmine destek vermek amacı ile inşa ettiği Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi ve Meşe Kapısı’nda yaptığı Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Antalya’nın sanatsal faaliyetlerinin icra edileceği noktalar olacak. Kültürel ve sanatsal projelerinizde her zaman size destek olacağız.”



Ziyarete, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti. 









Benzer Haberler

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle “ bir adın kalmalı geriye” dedirtebilmektir.”

Kepez’de tarih yazdık
Kepez’de tarih yazdık

Başkan Tütüncü, 4. yıl hizmet tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kepez’in tarihinde iz bırakacak yatırımlar yaptıklarını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,


Kepez’e övgü ve müjde
Kepez’e övgü ve müjde

Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat çalışmalarını, “müthiş, inanılmaz” olarak değerlendiren Bakan Günay, bakanlığın kültürel faaliyetlerinin 2013’ten itibaren Kepez’de de icra


“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “
“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü,