Kepez’den Antalya’ya simge

23 Aralık 2014, Salı - 10:30
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez Belediyesi, Antalya’nın kuş bakışı izlenebildiği Masa Dağı’nda, şehrin ortak aklıyla, içerisinde her taraftan görünebilecek büyüklükte bir simge projenin olacağı, 200 dönümlük bir yeşil alan çalışması yapmayı planlıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim kampanyasında ilçe halkına vaat ettiği 70 projesinden ikisini daha hayata geçirebilmek için kolları sıvadı.

 Başkan Tütüncü, Antalya’nın turizm kenti imajına katkı sağlayacak “simge projesi” için Masa Dağı’nda yer tespiti çalışması yaptı. Planlamayla ilgili bürokratların da eşlik ettiği incelemede 70 proje içerisinde yer alan Masa Dağı Rekreasyon Alanı Projesi için de yer çalışması gerçekleştirildi.

Simge dört bir yandan görülecek

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Tütüncü, Masa Dağı bölgesinin, Antalya kent merkezinin panoramik olarak izleme imkânı sunan ve kent merkezinin her tarafından görülebilen bir yer olduğunun altını çizdi.

Seçim vaatlerinden bir tanesinin de Kepez\'e simge bir proje kazandırmak olduğuna işaret eden Tütüncü,“Yapmayı planladığımız simge proje, sadece Kepez için değil, bütün Antalya’ya sembol olabilecek nitelikte bir önem taşıyacak.  Çünkü Antalya\'nın her tarafından görülebilen bir noktaya, simge projeyi inşa edeceğiz.” dedi.
 
200 dönümlük yeşil alan

Başkan Hakan Tütüncü,  Masa Dağı bölgesinde merkezinde simge projenin yer alacağı 200 dönümden oluşan bir yeşil alan düzenlemesi yapacaklarını da belirtti.
Tütüncü, Masa Dağı’nda, Antalya için yeni bir cazibe merkezi oluşturacaklarının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Masa Dağı, Antalya için bulunmaz bir nimet. Dünyanın modern memleketlerinde böyle yerlerde şehre, vatandaşa yönelik çok çeşitli sosyal hizmet projeleri gerçekleştiriliyor. Masa Dağı\'nın da bu anlamda değerlendirilmesini istiyoruz. Geçtiğimiz dönem bu bölgede seyir terası yaptık. Çeşitli sosyal tesisler meydana getirdik. Bölgede geçtiğimiz dönem 2B ile ilgili mülkiyet problemi vardı. 2B sorunu da ortadan kalkınca özellikle yeşil alanların, kamusal yatırımların yapılabilmesi mümkün hale geldi.”

Bölgeyi Antalya’ya kazandıracağız

Masa Dağı’ndaki imar planında yeşil alan olan 2B arazilerini, üzerlerine yazdırmak isteyen iyi niyetli olmayan kişilerin olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Bölgeye halk kazandırmak için 6 yıldır elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. İyi niyetli olmayan kişilerle mücadelemiz sürecek.  Bizim bölgeyle ilgili en önemli yaklaşımımız, harikulade güzellikte olan, Antalya\'ya bakan, müstesna bir çevre alanı olan Masa Dağı\'nın her bir noktasını vatandaşımız için güzel bir çevre olarak değerlendirilmesidir.  Konut alanlarında düzgün konutların inşa edilmesini, yeşil alanlarda ve kamusal alanlarda ise kamuya dönük yatırımların yapılmasını sağlayarak, Kepez\'e ve Antalya\'ya farklı bir yaşamı sunmak en önemli amacımız olacak.”

Şehrin ortak aklıyla yapılacak

Başkan Tütüncü, simge proje için yarışma düzenleyeceklerini, 200 dönümlük yeşil alanla ilgili de fikir projesi çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.
İki projeye şehrin ortak aklıyla yapacaklarını dile getiren Tütüncü, “Simge eser Antalya\'nın her tarafından görülecek. Antalya gelen herkes bu simge eserde fotoğraf çektirmeye gelecek.  Burada güzel bir eseri daha ayağa kaldıracağız. Masa Dağı bölgesi, yeni dönemde güzel hizmetlerle Antalya\'nın başına kondurulmuş bir taç olacak.” diyerek sözlerine tamamladı.

İnceleme gezisi sırasında Tütüncü ile sohbet eden bölge sakinlerine projelere destek verdiler. İnceleme gezisine Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur da eşlik etti.
 
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge
Kepez’den Antalya’ya simge

Benzer Haberler

Kepez’e ismi gibi simge

Kepez’e ismi gibi simge

Antalya kent merkezinin kuş bakışı gören Masa Dağı’na kazandırılacak olan simge eser için düzenlenen ulusal fikir proje yarışmasında Kepez isminin anlamlarından biri olan taç şeklinde tasarlanan eser 1. oldu. Kepez Belediyesi, Antalya’nın

Çankaya\'da hizmet yağmuru var
Çankaya\'da hizmet yağmuru var

Başkan Hakan Tütüncü, simge eser, 200 dönümlük rekreasyon alanı, 1000 yataklı bölge hastanesi ve EXPO 2016  yolu yatırımlarıyla, 2B problemi çözülen Çankaya Mahallesi\'nin değerini


“Talimatı vatandaştan alırız”
“Talimatı vatandaştan alırız”

Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda 5 mahalleyi kapsayan ve parselasyon uygulaması tamamlanan imar revizyonunu, bölge sakinlerinin talebi üzerine şehrin ortak aklıyla yaptıklarını


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın