Kepez’de “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” konferansı

24 Aralık 2014, Çarşamba - 10:07
Kepez’de “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” konferansı
Kepez Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Aralık ayı kültür ve sanat etkinleri kapsamında emekli Başsavcı Reşat Petek “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” isimli konferansta, ülkede yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Kepez Belediyesi Aralık Ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Emekli Başsavcı Reşat Petek, “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” isimli konferansı yoğun katılımla gerçekleşti.

“Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” adlı konferansı Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda Antalyalı izledi.
 
Konferansına, Türkiye’nin hukuk düzeninin darbelerle şekillendiğini kaydeden Reşat Petek, yaşanan süreci hukuk kurallarının oluşum aşamasında sorunlar olduğunu belirterek, kurucu kadroların ve darbecilerin ithal ettikleri hukuk kurallarının ve yasaların millete uygunluğunu gözetmediklerini söyledi. Ak Parti dönemi ile birlikte bu sürecin değişmeye başladığını ifade eden Petek, Ak Parti’nin tek başına iktidar olmasına rağmen anayasal engellerden dolayı değişim sürecinin çok sancılı geçtiğini hatırlattı.

Türkiye’de darbe anayasaları ile güçler dengesinin dağıtıldığını belirten Petek; “Türkiye’de mevcut darbe anayasaları ile güçler dengesi öyle dağıtılmış ki; siyasal iktidarın önüne adeta mayınlar döşenmiş. Yeri zamanı geldiğinde patlatılıyor ve siyasal iktidarın milletten aldığı yetkiyle yapmak istediklerine mani olunuyor. 2007’de her iki kişiden birinin oyunu almış siyasi parti kapatılmaya çalışıldı. Yeni Türkiye’de önemli değişiklikler yapıldı. Meslek liseli arkadaşlarımızın önündeki katsayı engeli ortadan kaldırıldı, YAŞ kararlarıyla silahlı kuvvetlerden atılanlara maddi telafi yapıldı. Başörtüsü bugün sadece üniversitelerde değil, tüm kamu kurumlarında serbest hale geldi. Burada önemli olan özgürlüktür. Örtülüsü ile açığı ile insanların kardeşçe yaşabileceği bir ortam sağlanması için atılan önemli adımlardır.” dedi. 
Kepez’de “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” konferansı
Kepez’de “Yeni Türkiye ve Hukuk Devleti” konferansı

Benzer Haberler