AKBB’den belediyelere hibe eğitimi

24 Aralık 2014, Çarşamba - 11:53
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, üye belediyelerin personeline yönelik Proje Döngü Yönetimi Eğitim Semineri’nin 2.’ni düzenledi.

ASAT konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, belediye personeline ulusal ve uluslararası geri ödenmeyecek fonlarından yararlanmak için nasıl proje hazırlamaları gerektiği konularında eğitim verildi.

AKBB üyesi belediyelerden 100 yakın personelin yer aldığı seminere AKBB Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan ve AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce de katıldı.

4 yılda 60 milyon liralık destek

Seminerin açılış konuşmasını yapan Candan, 2010’da kurulan BAKA’nın bugüne kadar 4 tane hibe programı yürüttüğünü söyledi. Candan, hibe programını yürüttükleri, Isparta, Antalya ve Burdur’daki kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve KOBİLERE 60 milyon lira destek sağladıklarını belirtti.
 
BAKA’nın, bu ayın sonunda 5. mali destek programını yürüteceğini kaydeden Candan, “Bu eğitim semineri, belediyelere 5. mali destek programına proje hazırlamalarına destek sağlayacaktır.” dedi.

Belediyelere fon kullanma desteği

Daha sonra söz alan AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, BAKA’nın bölgenin kalkınmasında önemli bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Tütüncü, BAKA ile ulusal ve uluslararası çeşitli fonlara ulaşılabildiğini de aktardı.
 
Fonlara nasıl ulaşılabileceğini birlik üyesi belediyelere öğretme arzusu içerisinde olduklarına anlatan Tütüncü, “Bu anlamda birlik üyesi belediyelerin personelinin fonların kullanımıyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve tecrübe kazanmalarını hedefledik. BAKA ile bu niyetle başlayan görüşmelerimiz bir protokolle neticelendirdik. BAKA, bize ulusal ve uluslararası fonlara ulaşabilmenin eğitimini verecek. Birlik olarak bu fonlara ulaşabilmenin yöntemini öğreterek, belediyelerimize kaynak sağlayabilecek, kapıları aralayabileceğiz. BAKA ile yaptığımız protokol kapsamında fonların kullanımına yönelik eğitim çalışmasının 1. toplantısını geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiştik. Şimdi 2.sini yaptık.” ifadesini kullandı. 

Kaynaklar heba olmasın”

Başkan Hakan Tütüncü, mali desteklerin belediyeler için önemli olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyelerde bazen öyle projeler yürütülür ki, çok küçük bir mali destek bile çok önemli sosyal, toplumsal faydaların doğmasını sonuçlayabilir. O bakımdan kullanılabilecek kaynakları çok anlamlı buluyorum ve bu kaynaklara ulaşabilmeyi de çok önemsiyorum. Mali destekle ilgili kaynakları kullanamadığımız zaman bu kaynaklar heba olup gidiyor. Tıpkı kaliteli bir tatlı su kaynağı olan Manavgat suyunun kullanamadığımız zaman denizin tuzlu suyuna karışıp gitmesi gibi. Fonlara ulaşabilmenin yöntemlerinin bilinmesi halinde ise belediyelere ciddi bir katkı sağlanmış olur.”

Fonları kullanmayı bilen çok az personelle karşılaştım

Tütüncü, başkanlık görevinde 6. yılı olduğunu ve bugüne kadar geri ödemesiz fonlara erişmeyi bilen çok az belediye personeliyle karşılaştığına değinerek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hibelere ulaşmayı bilenler kendilerini artı değer yüklüyor ve kıymetli bir personel haline geliyorlar. Birlik olarak temel amacımız, kamu hizmetini daha da etkin hale getirecek kapıları, uygulayıcıları olan belediye personeline aralamaktır. Bu eğitim seminerinin somut faydalarını çalıştığınız belediyelerde gösterirsiniz, kamu hizmetinin çok daha iyi hale gelmesinde, toplum için fayda üreten hizmetlerin ortaya çıkmasında önemli bir katkı sağlamış olursunuz.”

Konuşmaların ardından BAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, katılımcılara proje hazırlama kapasitesi kazandırılmasına yönelik bir eğitim verdi.
 
 
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi
AKBB’den belediyelere hibe eğitimi

Benzer Haberler