ANTGİAD\'dan örnek proje

1 Ocak 2015, Perşembe - 13:14
ANTGİAD\'dan örnek proje
ANTGİAD\'ın Fatma  Parıltı İlköğretim Okulu\'na kazandırdığı bilişim sınıfı, Başkan Hakan Tütüncü\'nün de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Antalya Genç İş Adamları Derneği (ANTGİAD) yönetimi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü\'ye ziyaretlerinde sözünü verdikleri ilçedeki bir okulda bilişim sınıfı oluşturma projesini yerine getirdi.

ANTGİAD, sözünü verdiği bilişim sınıfını, Santral Mahallesi\'ndeki Fatma Parıltı İlköğretim Okulu\'na kazandırdı. Genç işadamları, 16 dizüstü bilgisayarın yer aldığı sınıfın, masa, dolap gibi mobilyalarını da karşıladı. Düzenlenen bir törenle de bilişim sınıfı öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Şehre de çocuklara yatırım yapıyorlar

 Başkan Hakan Tütüncü,  açılış sonrasında yaptığı konuşmada, \"ANTGİAD, kendi kasalarına ve keselerine çalışmıyor. Aynı zamanda bu ülkenin insanlarını, bu şehrin çocuklarını da düşünüyor. Dernek yönetimi, Kepez\'de bilişimi sınıfı oluşturma teklifiyle yanımıza  geldiğinde çok mutlu olmuştum. Kendilerine 4 okul ismi vermiştim.  Tercihlerini Fatma Parıltı İlköğretim Okulu\'ndan yana kullandılar. Dernek Yönetimine, genç işadamlarımıza bilişim sınıfını oluşturmalarından dolayı teşekkür ederim.\" ifadesini kullandı.

\"Bu sınıf çocuklara farklı bir kapı aralayacak\"

Tütüncü, ANTGİAD\'ın bilişim sınıfı yapmasını örnek bir proje olarak niteleyerek iş adamlarına şöyle seslendi: \"Eğitime yaptığınız her katkı, eğitimde dezavantajlı çocuklarımıza çok büyük bir avantaj olarak geri dönecek. Oluşturulan artı değer bazı insanların hayat çizgilerinin değişmesine vesile olacaktır.  Oluşturduğunuz bilişim sınıfıyla, evlerinde bilgisayarı olmayan, interneti olmayan çocuklarımıza çok farklı bir kapı araladınız.  Araladığımız o kapıdan  öğrencilerimiz en güzel şekilde yararlanacaklardır.\"

Kepez eğitimde şanslı

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da konuşmasında Kepez\'in, eğitimde Türkiye’nin en şanslı ilçesi olduğunun altını çizdi. Vural, en şanslı ilçe olma gerekçesini de şu şekilde açıkladı.\"Okullarımız, çatısından kapısına, penceresinden camına, peyzajından bahçe duvarına kadar başları ağrıdığında Kepez Belediyesi’nden destek istiyorlar, Belediyemiz de bugüne kadar tüm okullarımızın talepleri geri çevirmedi.  Başkan Tütüncü\'nün  okul arsaları konusunda çok büyük gayretleri var.\"

En isabetli yatırımım eğitime yapılan yatırım olduğuna işaret eden Vural, ANTGİAD\'ın da bilişim sınıfı hizmetiyle eğitime çağın en kullanışlı aracı olan bilgisayarla katkıda bulunduğunu kaydetti.

Örnek olsun diye açtılar

Daha sonra  söz alan ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Okan  Keşci de diğer sivil toplum kuruluşlarına mesaj vermek amacıyla bilişim sınıfını oluşturduklarını ifade etti. Keşci, \"Bizden daha büyük bütçeli iş adamları ve sivil toplum kuruluşları var. Açtığımız bilgi işlem sınıfı onlara bir mesaj olsun.  Önce şehrimizi güzelleştirelim ve kendi çocuklarımıza yatırım yapalım.\" diye konuştu.
 
Açılış ardından Başkan Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ve ANTGİAD Yönetimi, sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet ettiler. ANTGİAD Başkanı Okan Keşci ve yönetim kurulu üyeleride öğrencilere kırtasiye hediye etti.
 
ANTGİAD\'dan örnek proje
ANTGİAD\'dan örnek proje
ANTGİAD\'dan örnek proje
ANTGİAD\'dan örnek proje
ANTGİAD\'dan örnek proje

Benzer Haberler