MECLİS KARARLARINDA HUKUKİ SORUN YOK. 06.05.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 17:36
MECLİS KARARLARINDA HUKUKİ SORUN YOK. 06.05.2009

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, muhalefet partilerin komisyon seçimleriyle ilgili eleştirilerine, “Bir konuyu meclis gündemine alırken, müzakereleri, oylamaları yaparken bizi bağlayan bir şey var: O da Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarıdır. Onun dışında bir şey yapmıyoruz. Eğer yaptığımızı iddia ediyorsanız Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün makamları hepinize açıktır. Buyurun yargıya taşıyın.” cevabını verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilk meclis toplantısında alınan kararlarda ve komisyon seçimlerinde hukuki bir sorun olmadığını açıkladı. Tütüncü, muhalefet partilerinin meclis üyelerinin, komisyon seçimlerine yönelik eleştirilerinin hukukla bağdaşmadığını söyledi. Tütüncü, “ Muhalefet, komisyonların 5 kişiden oluşmasıyla ilgili önergelerinin oylanmasını dahi beklemeden meclisi terk edip gitmişlerdir. Arkadaşlarımız, mecliste olsalardı belki tablo farklı olabilirdi.” dedi.
Kepez Belediye Meclisi’nin, 2009–2014 döneminin ilk meclis toplantısının yeterli çoğunlukla açıldığını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, “İlk meclisimiz, gerek almış olduğu kararlarla, gerekse yapmış olduğu çalışmalarla ve karar sayısıyla herhangi bir tereddüde neden olmayacak kadar açık ve nettir. Bir hukukçu olarak, meclisi yöneten bir belediye başkanı olarak bunu açıkça ifade ediyorum.” dedi.
Komisyonların, hem üç hem de 5 kişiden oluşmasıyla ilgili önerge verildiğini anımsatan Tütüncü, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grupları, verdikleri komisyonların 5 kişiden oluşmasıyla ilgili önergelerinin oylanmasını dahi beklemeden meclisi terk edip gitmişlerdir. Meclisi terk edip gittikten sonra da hukuken meclisin çalışması açısından herhangi bir yasal sıkıntı yoktur. MHP ve CHP grubu, meclisi terk edip gittikten sonra da hukuken meclis tatil olur, meclis çalışmalarına ara verir, diye bir hüküm olmadığı için, meclisimiz çalışmalarına devam etmiştir. Kepez Belediye Meclisimiz de vermiş oldukları önergeleri de gıyaplarında aynı şekilde oylayarak ret etmiştir. Hem oylamalar hem de meclis toplantısı, gerek belediye mevzuatı açısından, gerekse Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yürürlükteki kanunlar bakımından geçerlidir. Arkadaşlarımız, mecliste olsalardı belki tablo farklı olabilirdi. Yakındıkları konularla ortaya çıkan somut olaylar, o zaman ortaya çıkmayabilirdi, diye düşünüyorum.” İfadesini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre bir hukuk devletiysek bunun gereklerine hepimiz uyalım, çağrısı yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bir konuyu meclis gündemine alırken de, müzakereleri, oylamaları yaparken bizi bağlayan bir şey var: O da Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarıdır. Onun dışında bir şey yapmıyoruz” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler

Dokuma ticari alana Antalyalıların istediği yapılacak

Dokuma ticari alana Antalyalıların istediği yapılacak

Kepez Belediyesinin, eski Dokuma Fabrikası’nın 250 dönümlük ticari alanının ortak akılla şekillendirilmesi amacıyla düzenlediği ‘Fikir Proje Yarışması’ sonuçlandı. Başkan Tütüncü, “Yarışma ortak aklın oluşmasına yönelik bir adımdı.

Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor
Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor

Antalyalıların iştirakiyle 1956’da temeli atılan ve son 10 yılda yaşanan belirsizlikten dolayı çürümeye yüz tutan Dokuma İplik Fabrikası, 60 yıl sonra yine Antalyalılarla birlikte


“Talimatı vatandaştan alırız”
“Talimatı vatandaştan alırız”

Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda 5 mahalleyi kapsayan ve parselasyon uygulaması tamamlanan imar revizyonunu, bölge sakinlerinin talebi üzerine şehrin ortak aklıyla yaptıklarını


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul