​Tütüncü, “Kepez’in felsefesi gençlerin spor yapması”

4 Eylül 2019, Çarşamba - 16:40
​Tütüncü, “Kepez’in felsefesi gençlerin spor yapması”
Çeşitli derecelerde başarılar elde etmiş Kepez Belediyespor Kulübü güreşçilerini makamında ağırlayan Başkan Tütüncü, ilçenin genç nüfusunun spor disipliniyle geleceğe yürümesini ilke edindiklerini söyledi
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çeşitli kategorilerde ve yarışmalarda dereceler elde eden Kepez Belediyespor Kulübü Güreş Takımı’nı makamında kabul etti.  Ziyarete Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Hakan Çatal ve bugüne kadar birçok başarıya imza atan kız ve erkek güreşçiler katıldı. Gençlerin sporla tanışmasını ve sporla büyümelerini hedeflediklerini dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in oldukça genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, ilçenin ilkokuldan üniversiteye kadar öğrenci potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Bu kadar dinamik bir şehirde gençlerin sporla tanışmasını hedeflediklerini belirten Tütüncü, gençlerin sporla birlikte gelişmesini temel belediyecilik ilkesi olarak ele aldıklarını dile getirdi.
 
Hedefimiz daha çok kişiye spor yaptırmak 
 
Profesyonel başarılar elde etmekten önce, gençlerin sportif yeteneklerini ortaya çıkartmayı ve hayata bağlayıp mutlu kılmanın yollarını aradıklarının altını çizen Tütüncü, “Burada dikkati çeken spor yapma noktasında kız öğrencilerimizin erkekler kadar hevesli olmasıdır. Bu gençlerimiz Balkanlar ve Avrupa çapında başarılar elde ettiler. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Temel felsefemiz, gençleri daha fazla spora yönlendirmek” diye konuştu.
 
Çocuklarımızın geleceği için çabalıyoruz
 
Spor ile tanıştırdıkları her öğrencinin profesyonel spor hayatında yer almasını beklemediklerini belirten Tütüncü, şöyle konuştu; “Elbette spor yapan her genç profesyonel sporcu olamayabilir. Ama iyi bir evlat, bir anne, baba ve vatandaş olabilirler. Biz kalbi güzelliklerle süslenmiş bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Sporu bir eğitim unsuru olarak görüyoruz. Mademki anayasamızda gençlerin geleceğe güçlü taşınmaları yazılı, o zaman biz de kendimize sorumluluklar yüklemeliyiz”  ifadelerini kullandı.
Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından ilçedeki okullarda gerçekleştirilen yetenek taramalarında keşfedilen ve başarı basamaklarını tırmanan genç güreşçiler, başarı hikayelerini anlattılar.  
​Tütüncü, “Kepez’in felsefesi gençlerin spor yapması”
​Tütüncü, “Kepez’in felsefesi gençlerin spor yapması”
​Tütüncü, “Kepez’in felsefesi gençlerin spor yapması”

Benzer Haberler