Kepez Kodluyor

12 Eylül 2019, Perşembe - 11:53
Kepez Kodluyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 2018 yılı Haziran ayında hizmete açtığı, çocukların yazılım, robot ve makine tasarlamayı öğrendikleri Robotik Kodlama Merkezi, bugüne kadar 2 bin 50 öğrenciye kodlama eğitimi verdi.
 
Kepez Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’ndeki Amir Ateş Semt Konağı’nda açtığı ‘Robotik Kodlama Merkezi’, çocuklara robot, yazılım ve makine tasarımı yapmayı öğretiyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 2018 yılı Haziran ayında hizmete açtığı Robotik Kodlama Merkezi, bugüne kadar 2 bin 50 öğrenciye kodlama eğitimi verdi. Robotik Kodlama Merkezi’ndeki eğitimlere katılan birçok öğrenci yurtiçi ve yurt dışında da gerçekleştirilen çeşitli proje ve okul yarışmalarında da başarılar elde etti. Kepez’in çocuklarına teknolojinin kapılarını sonuna kadar açan merkez, aynı zamanda da akademik hayatlarına da yön veriyor.
 
Teknoloji hızla gelişiyor
 
Çocuk ve gençlere yaptıkları yatırımlarla onlara farklı bir ufuk çizmeyi hedeflediklerine değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Biz Kepez’de farklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması ve hazırlanırken de teknolojinin sunduğu yeniliklerden de yararlanmasını istiyoruz. İşte bunun için Kepez’in dört bir yanındaki okullarımıza bilişim sınıfı kurduk. Çocuklarımız bilişim sınıflarında verilen kodlama eğitimleri ile kazanılan bilgileri Robotik Kodlama Merkezimizde pratiğe dökerek, geliştiriyorlar. En büyük hedefimiz; gelişen teknolojinin hızına çocuklarımızı yetiştirebilmek. “ dedi. 
 
Merkezde neler yapılıyor?
 
Kepez’in Robotik Kodlama Merkezi’nde çocuklar, atölyede bulunan materyallerle yazılımı birleştiriyor, oyunlar, uygulamalar yapabiliyor. Bunun için programlama bilgisine ihtiyaç duyan öğrenciler, günümüzde birçok teknoloji merkezlerinin kullandığı yazılım dillerini öğrenerek birçok makine ve robot tasarımları geliştiriyorlar. Almış oldukları yazılım bilgisi ile birçok uygulama, oyun ve sistemler geliştiren çocuklar,  kodlama yaparken hem eğleniyor, hem de programlama mühendisliğinin en temel yeteneği olan algoritma geliştirmeyi de öğreniyorlar.
 
Çocuklar da bu eğitiminin önemi

Çocuklar, okul öncesi dönemi itibariyle kodlama eğitimi almaya uygundurlar. Oyuncaklar ve mobil oyunlar sayesinde kodlamayla tanışan çocuklar, ortalama 10 yaşından sonra yazılım dili kullanarak kodlama yapma konusunda yeterliliğe ulaşmaktadır. Özel olarak tasarlanan ve geliştirilen oyuncaklar ve oyunlar, basit komutlar verilerek kodlamanın öğrenilmesini sağlamaktadır. Belli bir hedefe ulaşmak için gerekli olan adımları bulmalarını ve bunları adım adım işletmeleri, kodlamanın temelinde yatan en önemli olgudur. Materyallerde bu amacı yerine getirmek için tasarlanmıştır.

Kodlama eğitimlerinin kazanımları

Kodlama eğitimi çocuklara matematik, uzay bilimleri, nano teknoloji yazılım mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, mekotronik mühendisliği, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar, bilim ve teknoloji ile daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor ve üretkenliklerini arttırıyor.      

Eğitime erken yaşta başlanırsa;

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinelerin nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.
Kepez Kodluyor
Kepez Kodluyor
Kepez Kodluyor
Kepez Kodluyor

Benzer Haberler

Kepez’den 31’nci bilişim sınıfı

Kepez’den 31’nci bilişim sınıfı

Kepez Belediyesi, 50 okula bilişim sınıfı projesi kapsamında 31’inci bilişim sınıfını Ünsal Ortaokulu’na kazandırdı. Kepez Belediyesi okullara bilişim sınıfı kazandırmaya devam ediyor. 50 okula bilişim sınıfı projesi kapsamında 31’inci

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine


Kepez geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor
Kepez geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor

Kepez Belediyesinin, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla açtığı ‘Robotik Kodlama Atölyesi’nde, bugüne kadar 3 bin 150 öğrenci faydalandı. Çocuklar, merkezde robot,