Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi

1 Ekim 2019, Salı - 16:16
Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi
Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında Çankaya Mahallesi’ndeki 6455 Sokağa, Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in adının verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Kepez Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in isminin Çankaya Mahallesi’ndeki 6455 Sokağa verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis kararı ile ilgili konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehidi ve ailesini yakından tanıdığını, meclis salonunda bulunan şehit babasına da yanlarında olduğu için teşekkürlerini ifade etti.

Şehitlerimizin adını yaşatıyoruz

Kepez Belediyesi’nin şehitlerinin ismini cadde, sokak ve parklar da yaşattığını belirten Hakan Tütüncü “2009 yılından bu yana bu görevi devraldığımız günden itibaren caddelerde, sokaklarda şehitlerimizin adını yaşatıyoruz. Benden önceki belediye başkanlarımızda ve Belediye Meclisimizde şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmışlardı. Şehitlerimizin adının cadde, sokak ve parklara verilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehidimizin muhterem anne ve babasının  ellerinden öpüyorum. Onların ne kadar geniş gönüllü olduğunu biliyorum.  Bu ailemiz, ‘Diğer evlatlarımızı da şehit verebilirim. Vatan Sağ olsun. Kendimde şehit olabilirim’ diyen, doğu kökenli bir ailemiz.  Onların o geniş gönülleri için ne yaparsak yapalım, hiçbir şey yetmez.” dedi.

Şehitlerin hakkı ödenmez

Başkan Tütüncü, şehit ailesinin bu davranışını Mehmet Akif Ersoy’un “Kabe'yi mezar taşı da yapsak yinede bir şey yaptık diyemeyiz ” dizeleriyle örneklendirdi. Şehitlerin haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirten Başkan Tütüncü, “Allah bütün şehitlerimizden razı olsun. Kanını bayrağımıza katan şehitlerimizin hatırasını biz asla unutmadık ve unutmayacağız.”diye konuştu.

Vatan bir bütündür parçalanamaz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden örnekler vererek konuşmasına devam eden Başkan Tütüncü, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birçok ilkesi var. Temeldeki iki ilkesi bizim için asıldır ve kendiside onu ifade etmektedir. Bunlardan birincisi; ‘Misakı Milli sınırları içerisinde Vatan bir bütündür parçalanamaz’ Ne demek bu? 780 bin kilometrekare içerisinde 81 iliyle Vatan bir bütündür. Misakı Milli sınırlarımız bizim için kırmızı çizgidir ve bölünemez. Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. İkincisi ise; ‘Hakimiyeti Milliye’dir.  Bu da; Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” dedi.

Ülkemizin güzelliklerini taşıyoruz

“Siyaset yaptığımız her noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu iki temel ilkesi bizim her zaman için kırmızı çizgimiz olmuştur.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Biz 81 vilayeti ile bu ülkenin güzelliklerini taşıyan insanlarız. Ülke hepimizle birlikte güzel. Kepez’in bir özelliği var. Kepez Antalya ile birlikte Türkiye'nin 81 vilayetinden hemşehrilerimizin bir arada huzur, güven, kardeşlik barış içerisinde yaşadığı bir ilçe. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum. “ dedi.

Şehitler Müzesi açılıyor

Kepez Belediyesi tarafından Antalya’da açılacak olan Şehitler Müzesi hakkında da bilgi veren Başkan Tütüncü,  “Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için açacağımız ‘Antalya Şehitler Müzesi’ işte bu yanıyla, bu konsepti ile bu yönüyle ülkemizde bir ilk olacak. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde müzemizi açacağız. Şehitler Müzemizin de hayırlı olmasını diliyorum. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun, Mekanları cennet olsun. “diye konuştu.
Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi
Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi
Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi
Kepez’de şehidin ismi caddeye verildi

Benzer Haberler

Kepez’in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı

Kepez’in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı

Kepez Belediyesi’nin yapımını tamamlayarak, Şehidimiz Ali Yılmaz’ın adını verdiği cadde ve şehidin anıt kitabesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kepez Belediyesi, kahraman şehitlerinin adını cadde, sokak ve parklarda yaşatıyor. Kepez

Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı
Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerinden biri olan Anadolu Şehitler Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde


Kepez’e Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphane ve Eğitim Tesisi
Kepez’e Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphane ve Eğitim Tesisi

Kepez Belediyesi,  15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun isminin verildiği 5 bin kitaptan oluşan kütüphane ve içerisinde 13 dersliğin bulunduğu eğitim tesisini hizmete açtı.


Tütüncü’den okul ve yurt müjdesi
Tütüncü’den okul ve yurt müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kasım ayı meclis toplantısında ilçeye 22 yeni okul ve üniversite öğrencileri içinde yurt müjdesi verdi. Manavgat’ta hayvancılık ve tarımla