Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası

17 Ekim 2019, Perşembe - 14:17
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası
Kepez Belediyesi’nin Çamlıbel Mahallesi’nde 7 bin 107 metre kare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı.

Kepez Belediyesi, ilçenin spor tesislerine bir yenisini daha ekledi. Çamlıbel Mahallesi’nde yapımı tamamlanan semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasına Barış Pınarı Harekatı’na değinerek başladı.  Tütüncü, “Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman askerlerimize Allah'tan zaferler diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Allah ülkemize, milletimize, devletimize, birlik  ve beraberlik nasip etsin.” dedi. İstiklal Marşı’nın dizelerini okuyarak konuşmasına devam eden Başkan Tütüncü, “Yurdumun üstünde tüten en son ocak sönene kadar, Allah'ın izniyle milletimizi, devletimizi kimse parçalayamayacak, yıkamayacak. Bayrağımız göklerden inmeyecek, ezan dinmeyecek. Vatanın bütünlüğü bölünmeyecek. “ dedi.

Sorunları birlikte çözdük

İlçeye yeni bir spor tesisi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “2009'da göreve geldiğimizde burada birçok problem vardı. Mülkiyet, 2B, Vakıf takasları, tapu gibi sorunlar bölgedeki Erenköy, Fatih, Çamlıbel ve Göçerler mahallelerimizin ortak sorunuydu. Bu sorunları çözmek için muhtarlarımızla seferber olduk. 2B probleminin çözülmesi bu bölge için çok önemli bir gelişmedir. 40 yıldır, 45 yıldır çözüm bekleyen bir çok problemi birlikte ve beraberce, kararlılıkla çözdük.” diye konuştu.

Daha nitelikli imar revizyonu

Hiçbir zaman yapılanlarla yetinmediklerine değinen Başkan Tütüncü, “Göçerler, Fatih ve Çamlıbel Mahallesi'nin yapılaşmamış bölgesinde, meydana getirmiş olduğumuz yeni imar revizyon planı 2020'den itibaren hayata geçecek. Adım adım o çalışmayı da, birlikte beraberce yapacağız. Bunlarla birlikte kat artışları, emsal artışları, sadece 2B, mülkiyet ve Vakıf , hazine sorunlarını çözmekle de kalmadık. Hemşehrilerimizin mülkiyet sorunlarını çözdüğümüz bu alanlardaki parsellerinin çok daha kıymetli hale gelmesi için çalışmalar yaptık. Etliye sütlüye karışmayan, sadece kendinden bekleneni yapan bir belediye idaresi olsaydık ; şu 3 yıldır yapmaya çalıştığımız arsaların emsalini artırmak, kat artışlarını sağlamak, birlikte beraber o parselleri bütünleştirerek, daha nitelikli bir imar planı revizyonu yapmazdık.  Bunlar kolay işler değil. Ama biz işin kolayına kaçmadık . “ dedi.

7 kata kadar artış verdik

“Güzel bir revizyon planı hazırlansın.  Buralarda kentsel dönüşüm modelleri uygulansın. Ama bu kentsel dönüşümü TOKİ ve belediye yapmasın.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Peki bu kentsel dönüşümü kim yapsın? Bizzat vatandaşın kendisi yapsın dedik. 7 kata kadar bu revizyon kapsamında kat artışı verdik.” ifadelerini kullandı.

Kurban satış yerine lise

Çamlıbel Mahallesi'nde bulunan kurban satış yerinin lise yapıldığını da hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Arazinin mülkiyet sorunlarını çözerek, buraya okul yaptıran yine biz olduk. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısında, buranın imar planlarıyla, evrak memuru gibi dolaştığımı buradaki meclis üyesi arkadaşlarım gayet iyi bilir. Bu mücadeleleri birlikte verdik. “ dedi. Bölgedeki Amir Ateş Semt Konağı’na da değinen Başkan Tütüncü, “ Burası bölgenin sosyal hareketliliğinin merkezi oldu. Sevgili çocuklarımız için Amir Ateş Semt Konağı’ndaki Robotik Kodlama Merkezi'de teknolojinin merkezi oldu.” diye konuştu.

Çamlıbel’e müjde üstüne müjde

Sözlerini Çamlıbel Mahallesi’ne yeni müjdelerle sürdüren Başkan Tütüncü, “Şimdi yeni bir kreş açıyoruz. Projelerini tamamladık, ihale süreci başlıyor. Yeni kreşimiz Erenköy, Çamlıbel ve Esentepe Mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun.  Mahallemize 2020 yılında da yeni bir ilkokul kazandıracağız. Anadolu Lisesi’nin etrafını da yeşillendirerek, çocuklarımıza çim saha kazandıracağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalışıyoruz.” dedi. Mahalledeki alt yapı çalışmalarına da değinen Başkan Tütüncü, bölgedeki mahallerinde doğal gaz konforundan yararlanacağını bildirdi.  Tütüncü’nün konuşmasının ardından Çamlıbel Semt Spor Sahası kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Semt Spor Sahası’nda neler var?

Çamlıbel Mahallesi’nde 7 bin 107 metre kare alan üzerine inşa edilen semt spor sahasının içinde futbol ve basketbol sahaları, açık hava fitness aletleri, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, masalar, banklar, çatılı kamelyalar yer alıyor. Çamlıbel halkının ortak buluşma noktası olacak olan semt spor sahası, bölge sakinlerini de yemyeşil bir çevreyle kucaklaştıracak.
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası
Kepez’den Çamlıbel’e Semt Spor Sahası

Benzer Haberler

Altınova’ya beş yıldızlı spor tesisi

Altınova’ya beş yıldızlı spor tesisi

Kepez Belediyesi’nin Altınova Düden Mahallesi’nde 15 bin 430 metre kare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Kepez Belediyesi’nin spor yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Altınova Düden Mahallesi’nde yapımı

Ünsal Mahallesi’ne 5 yıldızlı spor tesisi
Ünsal Mahallesi’ne 5 yıldızlı spor tesisi

Kepez Belediyesi’nin Ünsal Mahallesi’nde 11 bin 27 metre kare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Kepez Belediyesi, Çamlıbel Mahallesi’nden sonra Ünsal


Kepez hizmete doymuyor
Kepez hizmete doymuyor

Kepez Belediyesi tarafından Altınova Düden, Çamlıbel, Duacı, Karşıyaka, Mehmet Akif Ersoy ve Ünsal Mahallerine yapılacak 6 yeni semt spor sahasının temelleri düzenlenen törenle atıldı.


Kepez’den Mehmet Akif Ersoy’a semt spor sahası
Kepez’den Mehmet Akif Ersoy’a semt spor sahası

Kepez Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4 bin 325 metre kare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Kepez Belediyesi, Ünsal Mahallesi’nden sonra