Kepez Meclisi ‘Tek yürek’ oldu

17 Ekim 2019, Perşembe - 15:43
Kepez Meclisi ‘Tek yürek’ oldu
Kepez Meclisi ‘Tek yürek’ oldu
 
Kepez Belediyesi Meclisi’nin AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti  üyeleri, ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı ortak deklarasyon yayımladı.
 
Kepez Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında olağanüstü toplandı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı için hazırlanan deklarasyon, AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir tarafından okundu. “Barış Pınarı Harekatını Destekliyoruz” diyen Demir, “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir.” dedi.
 
PKK’ya karşı yıllardır süren mücadele
 
“Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir.” diyerek sözlerine devam eden Demir, “ Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır.” diye konuştu.
 
DAEŞ, PKK, PYD, YPG AYNIDIR...
 
AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Suriye'de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümünün DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir” dedi.
 
Terör örgütlerine destek sağlanmaktadır
 
“Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır.” diyerek sözlerine devam eden Demir, “Bu terör örgütleri Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalarda özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler.” diye konuştu.
 
Operasyonun amacı; bölgeyi teröristlerden temizlemek
 
AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir.” dedi.
 
Kahraman Mehmetçiklerimizin yanındayız
 
Barış Pınarı Harekatı’nı Kepez Belediye Meclisi olarak desteklediklerini belirten Demir, “ Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetleri sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyeli'nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır.” diye konuştu.
 
Meclis üyelerinden anlamlı bağış
 
Ortak deklarasyonun okumasının ardından, Kepez Belediyesi meclis üyeleri, olağanüstü yapılan meclis toplantısının ‘Huzur Hakkı’ gelirini şehit çocuklarının eğitimlerinde kullanılmak üzere Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışladılar. Kepez Belediye Meclisi üyeleri daha sonra da şanlı Türk Bayrağımızı açarak, asker selamı verdi.
Kepez Meclisi ‘Tek yürek’ oldu

Benzer Haberler

Kepez Meclisi\'nden FETÖ\'ye ortak kınama.

Kepez Meclisi\'nden FETÖ\'ye ortak kınama.

Kepez Belediye Meclisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini ortak bildiri ile kınadı. Başkan Hakan Tütüncü’nün okuduğu bildiride “Bu darbe girişimini amasız, fakatsız, kesin, net, açık ve en ağır ifadelerle lanetliyoruz Demokrasilerde söz de karar da

Kepez Meclisi, Azerbaycan için tek yürek oldu
Kepez Meclisi, Azerbaycan için tek yürek oldu

Kepez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı ortak bildiri ile kınandı. Başkan Hakan Tütüncü ve meclis üyeleri ortak


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent


Kepez’den Antalya’ya şehitler müzesi
Kepez’den Antalya’ya şehitler müzesi

Başkan Hakan Tütüncü, geçmişten günümüze Antalyalı şehitlerin hatıralarının yaşatılacağı şehitler müzesinin kuruluş çalışmasını, söz verdiği tarih olan 29 Mayıs’ta