Kepez’de yeşil seferberliği

29 Kasım 2019, Cuma - 17:20
Kepez’de yeşil seferberliği
Başkan Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki 4 bin m2’lik alana, portakal ağaçları dikerek, Kepez’de yeşil seferberliğini başlattı. Tütüncü, ellerinin değdiği her yere ağaç dikeceklerini söyledi. 

Kepez Belediyesi, AK Parti Hükümeti’nin başlattığı ‘Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan Kampanyası’na yeşil seferberliği projesiyle destek veriyor. ‘Daha da yeşil Bir Kepez’ sloganıyla başlatılan seferlik kapsamında ilçenin parklarına, bulvarlarına, meydanlarına, okul ve kamu binalarının bahçelerine Akdeniz’e özgü yetişmiş ağaç ve bitkiler dikilecek.
Kepez’de Yeşil Seferberliği, Kuzeyyaka Mahallesi’nde, çim ekilerek yeşillendirilecek olan 4 bin metrekarelik (m2) araziye ağaç dikimiyle başladı.

Kepez’e 11 yılda 3 milyon 200 bin m2 yeşil alan

Başkan Hakan Tütüncü, ağaç dikimi töreninde yaptığı konuşmada, Kepez'de 11 yılda 3 milyon 200 bin m2 yeni yeşil alan ürettiklerinin altını çizdi. Avrupa Birliği standartlarında 11 yıl gibi bir sürede kişi başına 2,5 m2 yeşil alan üretildiğini anımsatan Tütüncü, “Ama biz neredeyse kişi başına 5,5 m2 yeni yeşil alan ürettik. Bu bizim için çok büyük başarı.” dedi.

Kepez’e 11 yılda 733 bin ağaç ve 352 park

Kepez’e, 11 yılda 733 binden fazla ağaç ve çalı bitkisi diktiklerini aktaran Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ama asla yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Diyoruz ki, bunun çok ötesinde çalışmalar yapmalı ve insanımıza daha yeşil bir alan üretmeliyiz. 11 yılda 352 park yaptık. 352 yeni park, 730 binden fazla ağaç dikimi ve toplamda 3 milyon 200 bin m2 yeni yeşil üretimi… Adeta 10 yılda Kepez, park ve bahçeler ile yeşil belediyecilik konusunda bir dünya şampiyonu oldu.”

“Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz”

“Daha büyük hedeflere yeşil seferberliği ile ulaşacağız.” diyen Başkan Hakan Tütüncü,  “Yeşil seferberliği, önemli bir çevreci projemizdir. Önümüzdeki 5 yıllık zaman zarfında elimizin değdiği her yere ağaç ve bitki dikeceğiz. Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz. ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin.’ diyen Peygamber Efendimizin ümmetiyiz. Dolayısıyla bizim inancımız ağaç dikmeyi, çevreyi yeşillendirmeyi ve insanın ruhuna uygun bir çevre planlamasını emrediyor. Eski manevi büyüklerimiz, diktiğiniz ağacın her yaprağı Cenab-ı Allah'ı zikrettikçe aslında onun sevabı size geliyor, derdi. Bu bakış açısıyla şehri daha çok yeşillendirmeye ve çevreci belediyecilik uygulamalarımızı yeşil seferberliği projemizle gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Ağaçlar, çocuklarla büyüyecek

Yeşil Seferberliği kapsamında yetişmiş ağaç dikeceklerine işaret eden Tütüncü, “Yeşil seferberliği kapsamında önümüzdeki günlerde okullara gideceğiz. Okullarımızın bahçelerini yeşillendireceğiz. Çocuklarımızla okullarımızın bahçelerine ağaç dikeceğiz ve ağaçlar çocuklarla birlikte büyüyecekler. Çocuklar,  yıllar sonra ağaçlara baktığında ‘bu ağacı ben dikmiştim’ demenin mutluluğunu yaşayacak. Öğrencilerimizle birlikte refüjlere zeytin ağaçları, portakal ağaçları, bu bölgenin endemik ağaçlarını dikeceğiz. Bir tabela ile birlikte diktiğimiz ağaçların hatırası o bulvarda yaşatacağız. Sevgimiz gönüllerde büyüyecek, diktiğimiz ağaçlar da Kepez’in parklarında, bahçelerinde, caddelerinde, bulvarlarında ve meydanlarında boy verecek. Sevgileri de yeşil ağaçları da birlikte, beraber bir büyüteceğiz.” ifadesini kullandı.

Kuzeyyaka’ya portakal bahçesi

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin üyeleriyle beraber 4 bin m2 alana 30 portakal ağacını toprakla buluşturdu. Ağaç diktikleri 4 dönümlük alana çim de ekeceklerini belirten Tütüncü, “Çim bir alanın üzerinde güzel bir portakal bahçesi,  Kuzeyyaka Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.
Yeşil Seferberliği ağaç dikimi törenine meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar, mahalle sakinleri ile öğrenciler katıldı.
 
Kepez’de yeşil seferberliği
Kepez’de yeşil seferberliği
Kepez’de yeşil seferberliği
Kepez’de yeşil seferberliği
Kepez’de yeşil seferberliği
Kepez’de yeşil seferberliği

Benzer Haberler

Kepez’den Antalya’ya botanik bahçe

Kepez’den Antalya’ya botanik bahçe

Binlerce bitki ve ağacının sergilendiği, şehrin florası ile endemik bitkilerinin bulunduğu Dokuma Botanik Bahçe, törenle ziyarete açıldı. 23 bin 500 metrekarelik alana kurulan bahçe, Antalya’nın adeta canlı ağaç ve bitki müzesi olacak. Kepez

Kepez yeşile koşuyor
Kepez yeşile koşuyor

Kepez Belediyesi, Yeşil Seferberliği kapsamında Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin metre kare alanı çimlendirerek,  23 portakal, 26 oya ve 28 zakkum ağacı dikti. Yeşil alan miktarını 11


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor
Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor

Kepez Belediyesi, pandemi dönemindeki kısıtlamalara rağmen 2020’de inşa ettiği 23 parkla 80 bin m2 yeşil alan üretti. Başkan Hakan Tütüncü de, 2020’de yeşil alan yatırımında en