Tütüncü genç turizmcilerden umutlu

27 Aralık 2019, Cuma - 14:43
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Başkan Hakan Tütüncü, turizm eğitimi alanında bir marka olan Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin, Antalya turizmine güç kattığını söyledi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin bir eğitim projesi olan ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Muratpaşa ilçesinde bulunan Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileriyle bir araya geldi.
Okul yönetimi tarafından karşılanan Başkan Hakan Tütüncü, ilk olarak yiyecek içecek hizmetleri servisi, mutfak, konaklama ve seyahat hizmetleri servisi ile kat hizmetleri eğitimlerinin verildiği atölyeleri gezdi. Tütüncü, gezi sırasında öğretmenlerin ve öğrencilerin ellerini tek tek sıkarak, hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin yaptığı yiyeceklerin tadına bakan Tütüncü, daha sonra öğrencilere hitap edeceği salona geçti. Burada Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine seslenen Tütüncü, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında her hafta ilçesinde bir okula gittiğini, davet üzerine de diğer ilçelerdeki liseleri de ziyaret ettiğinin altını çizdi. Her hafta farklı bir okulda öğrencilerle bir araya geldiğini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Bu ziyaretlerimizin temelinde gençlerle sohbet etmek ve karşılıklı konuşmak var.” dedi.

Meslek lisesi hem üniversiteli yapıyor, hem altın bilezik takıyor

Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerini enerjik ve dinamik gördüğünü kaydeden Tütüncü “Enerjinizi hiç kaybetmeyin. Sizin enerjinize ülkemizin çok ihtiyacı var. Bu enerjinizi devam ettirdiğiniz sürece hayatınız çok daha anlamlı olacak. Meslek liselerinde okuyor olmanız size üniversite yolunun kapalı olduğunu anlamına gelmez. Ben de bir meslek lisesi mezunuyum. Üniversite sınavına, 1,5 milyon yakın öğrenci ile girdim. Sınavda ilk 2 bine girerek, Türkiye’nin en iyi Hukuk Fakültesini kazandım. Meslek lisesinden de üniversite kazanılıyor. Hem iyi bir mesleğiniz olsa, hem de iyi üniversiteye gitseniz fena mı olur? Burada kolunuza hem altın bileziğinizi takın hem de üniversite hayalinizi gerçekleştirin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek çalışkan olanlarındır.” Sözünü hiç unutmayın.” şeklinde konuştu.

“Antalya turizmine güç katıyorsunuz”

Tütüncü, konuşmasının devamında kendisini dinleyen öğrencilere şöyle seslendi: “Çok güzel bir okulda okuyorsunuz. Bu okulda okumak isteyen o kadar çok genç var ki. Bu okulda iyi bir mesleğe sahip olabilme ve üniversiteye hazırlanma imkânınız var. Turizm eğitimi alanında marka bir okul da okuyorsunuz. Turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim veren okulunuzun bünyesindeki uygulama oteli de size çalışma ortamını yaşama imkanı sunuyor. Mutfak, kat hizmetleri gibi atölyeleri gezdim ve güzel bir ortamda yetiştiğinizi gördüm. İnanıyorum ki, mezun olduktan sonra Antalya turizmine güç katacak ve geleceğin usta şefleri olacaksınız. ”

Öğrenciler sordu, Tütüncü cevapladı

Tütüncü, selamlama konuşmasının ardından , ‘Belediye başkanı olarak karşınızdayım. Şehirle ilgili soracağınız sorunlarla ya da bir belediye başkanını görseydim şunu söylerdim dediğiniz konularla ilgili sorularınızı bekliyorum.” diyerek, sözü solanda bulunan gençlere bıraktı.
Öğrenciler de özellikle toplu ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar, yağmur sonrası yollarda su birikmesi, sokaktaki başıboş köpekler gibi sorunları dile getirdiler. Tütüncü de dile getirilen sorunlarını takipçisi olacağını söyledi.

 Tütüncü, öğretmenin fikrini projeye dönüştürüyor

Başkan Tütüncü, bir öğretmenin, israf edilmesinin önlenmesi amacıyla çöp kutularının yanına bayat ekmekler için kutu konulması talebini elektronik posta yoluyla Kepez Belediyesine ilettiğini, söylemesine üzerine şu açıklamayı yaptı:  “Öğretmenimizin bu e postasını okudum. Okuduktan sonra bürokratlarıma bu konuda talimat verdim. Birçok alanda örnek geri dönüşüm projeleri yapıyoruz. Şimdi biyolojik atıklardan kedi köpek mamaları yapıyoruz.  Bürokratlarıma, bayat ekmeklerin geri dönüşümüyle ilgili bir çalışma yapmalarıyla ilgili talimatımı verdim. Öğretmenimizin düşüncesi bize ulaştı ve o düşünce karşısında biz de bir proje geliştirdik. Öğretmenimizin bu fikri bize ışık oldu. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz fikirleriyle bize ışık tutuyor; biz de okullara o ışığı almaya geliyoruz.” ifadesini kullandı.
Konuşmasının ardından öğrencilerle fotoğraf çekilen Başkan Hakan Tütüncü’nün ziyareti, öğle yemeği ikramı ve ziyaretin anısına pasta kesimiyle sona erdi. 
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu
Tütüncü genç turizmcilerden umutlu

Benzer Haberler