Kepez yeşile koşuyor

27 Aralık 2019, Cuma - 17:20
Kepez yeşile koşuyor
Kepez Belediyesi, Yeşil Seferberliği kapsamında Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin metre kare alanı çimlendirerek,  23 portakal, 26 oya ve 28 zakkum ağacı dikti.

Yeşil alan miktarını 11 yılda 3 milyon 200 bin metre kareye çıkaran Kepez Belediyesi, başlattığı Yeşil Seferberliği ile daha yeşil bir Kepez için çalışıyor. Kepez Belediyesi, Yeşil Seferberliği kapsamında Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin metre kare alanı da ilçenin yeşil dokusuna kazandırdı. Çimlendirilen alana mahalle sakinleri ile beraber 23 portakal, 26 oya ve 28 zakkum ağacı dikildi. Ağaç dikme töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepezlilere yemyeşil bir gelecek armağan etmek istiyoruz” dedi. Yeşil Seferberliği Projesi’nin Kepez’in dört bir tarafını yeni ağaç dokularıyla, kaplamaya yönelik çok özel bir proje olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’in mahallelerine güzel bir portakal bahçesi kazandıralım istedik ve bir ağaç dikim kampanyası daha gerçekleşiyoruz. Kampanyamızda bizim yanımızda olmak isteyen Biyologlar Derneğine çok teşekkür ederiz. “ diye konuştu.

Yeşile hayranız, doğaya aşığız

Hz. Muhammed’in “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı toprağa dikiniz” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Tütüncü, “Biz böyle bir anlayışın temsilcileriyiz. Yeşile hayranız, doğaya aşığız. Bize insan olduğumuzu gösteren en önemli şeylerin başında da yeşil alanlar geliyor. Bütün bunlarla birlikte yaşadığımız şehrin daha güzel olması için, daha yaşanabilir olması için, daha çok yeşil alanlara ve daha çok taze nefese ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Görsel kirlilik gitti, yeşillik geldi

“ İnsanlar içinde bulunduğu konfora ve güzelliğe alışır, ama geçmişi de unuturmuş.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “2009 yılında belediye başkanı olduğumda bu mahallenin birçok eksiği ve talebi vardı. 2009 yılında şu bulunduğumuz noktaya Kepez’in hayvan pazarı kurulurdu. Buraya güzel bir Anadolu Lisesi'nin kazandırılması için büyük bir gayret gösterdik. Anadolu Lisesi bölgeye ışık saçsın, bölge gençler için ayrı bir gelecek yuvası olsun. Geldiğimiz noktada pırıl pırıl gençler yetiştirdiğimiz, güzel bir eğitim kurumunu mahallemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “diye konuştu.

Hemşehrilerimiz bizden çözüm bekler

Göreve geldiklerinde mahalle etrafındaki bir çok alanın mülkiyet sorunu olduğuna da değinen Başkan Tütüncü, “Bölgeyle ilgili çalışma yaparken, biz buradaki hemşehrilerimize etrafına nahoş bir takım görüntüler yayan bir alanı layık görmüyoruz. Yemyeşil, portakal ağaçları, oya ağaçları ve zakkum ağaçlarının olduğu yemyeşil bir dokuyu hayal ediyoruz, dedik. Burada mülkiyet sorunları var, diyenlere de ‘Biz burada bu mülkiyet sorunlarını da çözmeliyiz, hemşehrilerimiz bizden çözüm bekler’ dedik. Çünkü biz gönüllüydük, niyetliydik ve iyi şeyler yapmaya hevesliydik.” dedi.

Kepez’e 3 milyon 200 bin metre kare yeşil alan

 “Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Bizim niyetimiz var. Çiçeğe durmaya niyetimiz var. Bunun gereğini de en güzel şekilde yapıyoruz. Şimdi yeşil seferberliği kapsamında Kepez'in dört bir tarafına en güzel şekilde yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Kepez’e 11 yılda tam 3 milyon 200 bin metrekare yeni yeşil alan, 400 tane mahalle parkı, 6 tane temalı park kazandırdık. Ve Kepez’e 735 bin ağaç diktik. 600 bin nüfusluk Kepez’de neredeyse her insan adına bir ağaç dikmişiz ve onunda üzerine çıkmışız. Çok büyük bir başarıyı ortaya koymuşuz. Bu yeterli mi? Yeterli değil. Bugün buraya 5 bin metrekare yeni bir yeşil alan daha kazandırıyoruz. Okulumuzun arka kısmında toprak düzenlemesi başladı. Şimdi orası da yeşillenecek ve yeşil denizinin ortasında bir bilim adası olacak.” diye konuştu.

Çamlıbel’de 5 bin metre kare alan yeşillendirildi

Kepez için kocaman hayallerinin olduğuna da değinen Başkan Tütüncü, “Bu hayallere hep birlikte ulaşacağız. Kadınlarımız için, gençlerimizi için, elleri öpülesi annelerimiz için, babalarımız için. Biz birlikte başardık demeyi, birlikte başaracağız demeyi seviyoruz. Gönül gönüle yolculuğumuz devam edecek. Ağaçlarımız gençlerimizle birlikte büyüsün, sevgimizle beraber büyüsün. ” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin metre kare alana 23 portakal, 26 oya ve 28 zakkum ağacı dikildi.
Kepez yeşile koşuyor
Kepez yeşile koşuyor
Kepez yeşile koşuyor
Kepez yeşile koşuyor
Kepez yeşile koşuyor

Benzer Haberler