Kepez’e jet hızıyla cemevi

26 Şubat 2020, Çarşamba - 10:18
Kepez’e jet hızıyla cemevi
Kepez Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve 14 Kasım 2019’da temeli atılan Altınova Orta Mahalle’deki Pir Sultan Abdal Cemevi’nin inşaatında yüzde 70’ler seviyesine gelindi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Altınova’daki Alevi hemşehrilerine sözü olan cemevinin yapımı hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Alevi vatandaşların inançlarını, örf ve geleneklerini bir arada yapabileceği cemevinin temeli, 14 Kasım 2019’da törenle atılmıştı. Kepez Belediyesinin, kendi arsası üzerinde yapımına başladığı cemevinin, ihalesinde tamamlanma süresi yer tesliminden itibaren 310 gün olarak belirlenmişti. Yüklenici firma,  Şubat ayı sonu itibariyle cemevi binasının inşaatının ince işleri de dâhil olmak üzere yüzde 70’ni tamamladı. Kepez Belediyesi, belirlenen tarihten önce de cemevinin yapımını bitirmeyi planlıyor. Cemevinin etrafında 4 bin m2 büyüklüğünde bahçe düzenlemesi de yapılacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile protokol

Kepez Belediye Meclisi kararıyla cemevi ve bahçeye Pir Sultan Abdal ismi verilmişti. Cemevinin bölgeye kazandırılması amacıyla Kepez Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi arasında protokol imzalanmıştı.
Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle’de, Kale Sokak ile Şelale Sokak arasında 6 bin m2 alana inşa ediliyor. Kepez Belediyesinin ‘her inanca’ saygı ilkesiyle yapımını üstlendiği Pir Sultan Abdal Cemevi’nin 1400 m2 kapalı alanı, 300 m2 de yarı açık alanı bulunuyor.

Cemevinde neler var?

Bina yüksekliği tek kat olan cemevinde; 235 m2 cem odası, dede odası, yemekhane, cenaze namazı yeri, başkan odası, gençlik odası, Tahtacılar Derneği’nin odası ile idare ve teknik ofisler olacak. Oturma alanlarının olacağı ve peyzaj düzenlemesinin yapılacağı 300 m2 yarı açık alan da ise cenaze yıkama bölümü hizmet verecek. Pir Sultan Abdal Cemevi’nin çevresinde bina ile bütünleşecek şekilde yeşil alan düzenlemesi de yapılacak. Çeşitli türde çiçek ve ağaç fidanlarının dikileceği Pir Sultan Abdal Parkı’nda ahşap oturma alanları da oluşturulacak.

Tütüncü, “Birbirimizi sevmekten daha güzeli yok”

Altınova’daki Alevi hemşehrilerine verdiği cemevi sözünü tutan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de cemevinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Birbirimizi sevmekten daha güzeli yok. Cami de bizim, Cemevi de bizim. Hz Mevlana’da bizim, Pir Sultan Abdal da. Yunus Emre’de bizim, Hacı Bektaş-i Veli de bizim. Biz bu ülkenin renkleriyiz. Birbirimize daha da sevgiyle kucaklaşmaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Kepez’e jet hızıyla cemevi
Kepez’e jet hızıyla cemevi
Kepez’e jet hızıyla cemevi
Kepez’e jet hızıyla cemevi

Benzer Haberler