Kepez semt pazarlarında 2 günde 27 bin 800 maske dağıttı

16 Nisan 2020, Perşembe - 16:11
Kepez semt pazarlarında 2 günde 27 bin 800 maske dağıttı
Kepez Belediyesi,  ilçe sakinlerinin sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmesi için Çankaya, Ünsal, Yenidoğan, Mehmet Akif, Kanal, Şafak, Kütükçü, Kuzeyyaka, Emek, Varsak Karşıyaka ve Zeytinlik Mahallelerindeki semt pazarlarında 2 günde 27 bin 800 adet ücretsiz maske dağıttı.

Koronavirüs (Covid -19) salgınını önlemek için birçok tedbir alan Kepez Belediyesi, bir yandan da vatandaşların alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapabilmesini sağlıyor. Kepez Belediyesi’nin virüse karşı önleyici tedbirler kapsamında Bilim Kurulu’nun kararlarına uygun olarak 5 Nisan 2020 tarihinden itibaren ilçedeki tüm semt pazarlarında başlattığı ücretsiz maske dağıtımı her gün aralıksız devam ediyor. Kepez Belediyesi, pazartesi günleri ilçede kurulan Çankaya, Ünsal, Yenidoğan ve Mehmet Akif Mahallelerindeki semt pazarlarında 1 günde toplam 8 bin 500 adet ücretsiz maske dağıttı. Salı günü kurulan Kanal, Şafak, Kütükçü, Kuzeyyaka, Emek, Varsak Karşıyaka, Zeytinlik Mahalleleri semt pazarlarında da 19 bin 300 adet ücretsiz maske dağıtımı yapan  Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2 günde pazar alanlarında toplamda 27 bin 800 adet ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdi. 

Pazar alanlarına kontrollü giriş

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan tüm pazar alanlarında alınan tedbirler kapsamında; pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışların sağlanması için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerlerle çevrildi. Zabıta ekipleri, sergi ve tezgah araların da en az 3 metre mesafe olmasını ve pazar alanlarına da belirli sayıda vatandaşın alınmasını sağlıyor. Kontrollü girişin sağlandığı pazar alanlarına girecek olan vatandaşlara Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından önce maske veriliyor ve ardından da ellerin dezenfekte edilmesi sağlanıyor. Kepez Belediyesi, Koronavirüs (Covid -19) salgını kapsamında ilçe sakinlerinin sağlıklarını koruyabilmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
 
Kepez semt pazarlarında 2 günde 27 bin 800 maske dağıttı
Kepez semt pazarlarında 2 günde 27 bin 800 maske dağıttı

Benzer Haberler