Kepez’den anahtar teslimi cemevi

9 Haziran 2020, Salı - 14:11
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Başkan Hakan Tütüncü, projesi ve tefrişatıyla örnek bir eser olan ve söz verdikleri tarihten önce yapımını tamamladıkları Pir Sultan Abdal Cemevi’nin anahtarını, Alevi hemşehrilerine teslim etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alevi hemşehrilerine verdiği cemevi sözünü kısa sürede yerine getirdi.
Kepez Belediyesi, Altınova Orta Mahalle’deki cemevinin yapımını, iç tefrişatı da dahil olmak üzere söz verilen tarihten önce tamamladı. Belediye meclisi kararıyla ünlü Alevi halk ozanı Pir Sultan Abdal’ın isminin verildiği cemevinin anahtarının, Alevi derneklerine verilmesi amacıyla temsili bir tören düzenlendi.

Cemevinin anahtarı teslim edildi

Başkan Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada Pir Sultan Abdal Cemevi’nin yapımını söz verilen tarihten önce tamamlamalarından dolayı belediye bürokratlarına, yüklenici firma yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.
Başkan Tütüncü, pandemi süreci sona erdikten sonra cemevinin resmi açılışını yapacaklarını ve buradaki ilk ceme de katılacağını söyledi.

“Cami de bizim, cemevi de bizim”

Pir Sultan Abdal Cemevi’ni söz verdikleri tarihten önce tamamladıklarını belirten Tütüncü, “Projesiyle, tefrişatıyla örnek bir eser olan bu güzel tesisin anahtarını bugün kardeşlerimize teslim ettik. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Cami de bizim, cemevi de bizim. Bütün canlar bizim. Bütün gönüller bizim. Hepimiz bu güzel ülkenin vatandaşlarıyız. Hepimiz bu güzel ülkenin renkleriyiz.” ifadesini kullandı.

Anahtar dernek başkanlarında

Başkan Tütüncü, daha sonra , “Cemevimiz, hemşehrilerimize, canlarımıza, Kepez’imize ve Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun.”  sözleriyle cemevinin anahtarını,  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan ile Antalya Tahtacıları Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgür Çamlıdağ’a teslim etti.

Söz verilen tarihten önce tamamlandı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi Cemevi’nin temeli, 14 Kasım 2019 tarihinde törenle atılmıştı. Kepez Belediyesinin, kendi arsası üzerinde yapımına başladığı cemevinin, ihalesinde tamamlanma süresi yer tesliminden itibaren 310 gün olarak belirlenmişti.  Cemevinin yapımı, tefrişatı da dahil olmak üzere söz verilen tarihten 1,5 ay önce tamamlandı. 

Türkiye’ye örnek bir cemevi

Cemevinin bölgeye kazandırılması amacıyla Kepez Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi arasında protokol imzalanmıştı.
Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle’de, Kale Sokak ile Şelale Sokak arasında 6 bin m2 alan içerisinde inşa edildi. Cemevinin 1400 m2 kapalı alanı, 300 m2 yarı açık alanı bulunuyor.
Bina yüksekliği tek kat olan cemevinde; 235 m2 cem odası, dede odası, yemekhane, cenaze namazı yeri, başkan odası, gençlik komisyonu odası, kadın komisyonu odası, Tahtacılar Derneği’ne tahsis edilen bir oda ile idare ve teknik ofisler yer alıyor. 300 m2 yarı açık alan da ise cenaze yıkama bölümü hizmet verecek. Pir Sultan Abdal Cemevi’nin çevresinde bina ile bütünleşecek şekilde 4 bin m2 büyüklüğünde yeşil alan düzenlemesi de yapılacak.
 
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Kepez’den anahtar teslimi cemevi
Kepez’den anahtar teslimi cemevi

Benzer Haberler