Tütüncü’ye AHDER’den pandemi teşekkürü

5 Temmuz 2020, Pazar - 13:00
Tütüncü’ye AHDER’den pandemi teşekkürü
Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu(AHDER) üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü, ziyaret ederek pandemi sürecindeki örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Başkan Tütüncü de, “Bir yerde emek varsa takdir edilmelidir. Emek takdiri hak eder.”dedi.  

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü, Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) ziyaret etti. AHDER üyelerini belediye meclis salonunda ağırlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hemşehri derneklerinin ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kepez Belediyesi’nin herkesin evi olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Her zaman kapımız ve gönlümüz sizlere açık. Hemşehri derneklerinin önemli olduğunu ve hemşeri derneklerinin yaptığı çalışmaların şehir açısından çok büyük değer taşıdığını her fırsatta ifade ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda sizlerle son derece güzel kültürel işlere imza attık. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bu da bizim adımıza, şehrimiz adına çok önemli bir çalışmaydı. İnşallah bundan sonra da bu birlikteliğimizi çok güzel günlerde sürdüreceğiz. İhtiyaç duyduğumuz en önemli şey toplumda sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik. Bizim sevgimize hiçbir şeyin engel olmaması lazım. Ne dünya görüşümüz, ne siyasi bakışımız, ne hayatı zihnimizde tanımlama şeklimiz bunların hiç birisi bizim bir arada olmamızı, birlikte olmamızı engellememeli. Sizlerle aslında bu gönül birlikteliğinin çalışmalarını yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Toplum barışı, kamu barışı, en güzel şekilde tesis etmeye dönük çalışmayı tabanda sizlerle birlikte yapıyoruz. İlmek ilmek topluma sevgi dokuyoruz. Topluma sevgi tohumları ekiyoruz. “ diye konuştu.

Bir yerde emek varsa takdir edilmelidir

Pandemi sürecine de değinen Başkan Tütüncü, bu sürecin çok zorlu bir süreç olduğunu dile getirdi. “Hepimiz bir şekilde kendimizi izole ettiğimiz zamanlarda belediyelerimiz halkımızın birçok noktada ki beklentilerine cevap vermekle kendilerini meshul hissettiler.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Yasal zorunluluklarının yanında vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli adımlar attılar.  Asıl kahramanlar belediyemizin çalışanlarıydı. Belediye çalışanlarımızı da şevklendirmek, isteklendirmek de her zaman olduğu gibi bizlere düşüyordu. Onlar kapı kapı maske dağıtırken bizlerde onlarla birlikte en önde olmazsak, bir yerde bir şekilde motivasyonlarının azalacağı muhakkak idi.   Bizler güzel bir koordinasyonu onlarla sağlamalıydık. Bunu başardık. Bu anlamda ziyaret eden ilk ekipsiniz. Buda sizin güzelliğinizi gösteriyor. Bir yerde emek varsa takdir edilmelidir. Emek takdiri hak eder.”dedi.

Kepez’e Cemil Meriç Müze Kütüphane

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, platform üyelerine eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde hizmete açılacak olan Cemil Meriç Müze Kütüphanesi hakkında da bilgi verdi. Tütüncü, “Cemil Meriç’in Hatay’ın yetiştirdiği en önemli değerlerden birisidir. Son dönemin en önemli aydınlarından birisidir. Cemil Meriç’in hatırasını da, Hatay'ın hatırasını da müze kütüphanede en güzel şekilde yaşatacağız. Habib-i Neccar’dan Cemil Meriç’e kadar uzanan bir çizginin içerisinde Hatay Dokumapark’ın tam da merkezinde yaşayacak. Cemil Meriç Kütüphanesi’nin şöyle bir özelliği var. Türkiye’de kadınlar tarafından kurulan ilk kütüphane burası. Başından sonuna kadınlar çalışıyor. Kitap koleksiyonlarını da toplayanlar bizim Kadın Koordinasyon Merkezimiz. Biz özellikle evlerin kütüphanelerindeki kitapların buraya bağışlanmasını çok arzu ediyoruz.  “ diye konuştu. Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) üyeleri de Cemil Meriç Müze Kütüphanesi için kitap bağışına destek olacaklarını bildirdiler.

Pandemi sürecinde örnek çalışma

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) Genel Başkanı Deniz Akgün’de, hemşehri dernekleri adına pandemi sürecinde özverili çalışmalar sürdüren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Akgün, “Seçildiğiniz andan itibaren STK’lar olarak, hemşehri dernekleri olarak hepimizi kucakladınız. Bize yapmış olduğunuz hoşgörüye, sevecenliğe teşekkür ederim. İkinci teşekkürüm ise Neşet Ertaş Kültür Merkezi için… Bu konuda çok emek verdiniz, bize orada bir STK Merkezi kazandırdınız. Bir yerimiz var, bir salonumuz var, her zaman kullanabiliyoruz onun içinde ayrıca teşekkür ediyorum.  Pandemi sürecinde hemşehri dernekleri arasında bir sıkıntı olmadı. Çünkü onlar zenginden yoksula verebiliyor. Ancak TC numarası olmayan arkadaşlarımız vardı. Bu gerçekten çok büyük sıkıntıydı. Bizim yabancı derneklerimiz demeyelim, artık hepsi özmü öz Antalyalı diyelim. Hepsini kucaklıyoruz. Onlar gerçekten sıkıntı içerisindeydi. Sizin emrinizle gerekli çalışmalar yapıldı, bu örnek bir çalışmaydı. Ben bütün arkadaşlarımız adına size teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imara açılan yerlerde  yollardan kalan ve iş makineleriyle sökülerek DokumaPark’ta yeniden toprakla buluşturulan zeytin ağaçlarının ilk hasadından elde edilen zeytinyağlarını AHDER üyelerine hediye etti.
Tütüncü’ye AHDER’den pandemi teşekkürü

Benzer Haberler