Kepez kadın girişimcileri bilgilendiriyor

5 Ağustos 2020, Çarşamba - 14:04
Kepez kadın girişimcileri bilgilendiriyor
Kepez Belediyesi, ‘Bende girişimci olmak istiyorum’ diyen kadınlara hayallerinin peşinden koşma fırsatı sunuyor. Başkan Tütüncü’nün, geçtiğimiz günlerde Kadın Kooperatifleri Destek Paketi’ni açıklamasının ardından, Kepez’de kadın girişimcileri daha da cesaretlendirecek, yol gösterecek bilgilendirme çalışması başlıyor.  

Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde Kooperatiflere ve kadın emeğini ekonomik bir değere dönüştürmeyi hedefleyen kadınlara yönelik 5 ana başlıkta ‘Kadın Kooperatifleri Destek Paketi’ni açıklamıştı. Kadın girişimci ve kooperatiflerin desteklenmesini hedefleyen bu çalışma kapsamında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Kadın kooperatifleri destek paketi ve girişimci kadınlara yönelik yapılacak olan bilgilendirme çalışması hakkında görüşüldü.

Kepez girişimci kadınların yanı başında

Kepez Belediyesi, toplantıda alınan kararla 6-13-20 Ağustos tarihlerinde Sakarya Bulvarındaki AKMEK’teki Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi’nde ‘Bende girişimci olmak istiyorum’ diyen kadınlara kapılarını aralayacak. Belirtilen tarihlerde saat 14.00 ile 16.00’da girişimcilik yapmak isteyen kadınları ağırlayacak olan Kepez Belediyesi, kadınlara hayallerinin peşinden koşma fırsatı sunacak. Kepez Belediyesi, girişimci kadınları, emeklerini ekonomik değere nasıl dönüştürebilecekleri ve onlara sunulacak imkanlar konusunda bilgilendirecek. Bilgilendirmelerin ardından, girişimci kadınlar için Girişimci Eğitim Programları düzenlenecek. Kadınların girişimlerini bilinçli bir şekilde yapabilmesini sağlayacak olan Kepez Belediyesi, Kooperatif Kuruluşlarına Destek, Üretim Süreçlerine Destek, Pazarlama Süreçlerine Destek, Alım Garantisi Verme Programları gibi 5 ana başlıkta topladığı Kadın Kooperatifleri Destek Paketi ile girişimci kadınların yanı başında olacak.

Kadın Kooperatifleri Destek Paketi

Girişimci Eğitim Programları; Üreterek, ekonomiye, özellikle de aile ekonomisine katkı vermek isteyen girişimcilere yönelik kooperatifçiliğin faydaları, örgütlü bir güç olmanın önemi, mevzuata göre devletin kooperatiflere sunduğu fırsatları ve imkanları anlatan eğitim programları sunulacak. Eğitim Programları Ağustos 2020’den itibaren başlayacak.

Kooperatif Kuruluşlarına Destek; Kooperatif kurarak, güç birliği oluşturmayı hedefleyen kadınlara, kuruluş aşamasında ihtiyaç duydukları her türlü desteği içeren yardımlar sunulacak. Akıllara takılan soruları cevaplama, yönlendirme, hukuki destek ve kuruluş için yer tahsisi gibi başlıklarda destek sağlanacak.

Üretim Süreçlerine Destek; Girişimcinin üretim aşamasında ihtiyaç duyduğu her türlü destek sunulacak. Kaliteli üretim nasıl yapılır, nasıl marka olunur, hangi mekanlarda uygun üretim yapılır.

Pazarlama Süreçlerine Destek; Kooperatiflere, ürünlerini pazara sunacakları cazip mekanlar sunulacak. Antalya Köy Pazarı, Sosyete Pazarı ve yeni benzerleri gibi Gıda Marketleri kurulacak. E-ticaret kullanarak pazarlama yapmak isteyenlere teknik destek sağlanacak. Ürünlerini pazarlamak amacıyla katılmak istedikleri Fuar ve Festivallere ulaşım destekleri, girişimcilerin ürünlerini pazarlama konusunda önemli fırsatlar olacak.

Alım Garantisi Verme (Üretin, satın, getirin, alalım) Kepez Belediyesi satın alma kalemlerinden olan ürünleri üreten kooperatiflere ürünlerini satın alma garantisi verecek. Bu da kooperatiflerin pazar ihtiyaçlarına önemli bir destek sunacak.
Kepez kadın girişimcileri bilgilendiriyor

Benzer Haberler

Kepez’den girişimci kadınlara büyük destek

Kepez’den girişimci kadınlara büyük destek

 ‘Bende girişimci olmak istiyorum’ diyen kadınlara yönelik başlattığı bilgilendirme çalışmalarını tamamlayan Kepez Belediyesi, şimdi 5 ana başlıkta topladığı Kadın Kooperatifleri Destek Paketi’nin Girişimci Eğitim Programlarını hayata

Kepez kadın girişimcilerin elinden tutuyor
Kepez kadın girişimcilerin elinden tutuyor

Kadın girişimcileri daha da cesaretlendirecek, yol gösterecek bilgilendirme çalışmalarını başlatan Kepez Belediyesi, ‘Bende girişimci olmak istiyorum’ diyen ve belediyenin sunacağı


Kooperatifçilikte Kepez Modeli
Kooperatifçilikte Kepez Modeli

Kepez Belediyesi,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve kadın kooperatifleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Kepez Belediyesi, kadın emeğinin değerlendirileceği


Kepez’den kadın kooperatiflerine yine büyük destek
Kepez’den kadın kooperatiflerine yine büyük destek

Kadın Kooperatifleri destek paketi ile girişimci kadın ve kooperatiflerini cesaretlendiren ve kısa süre de birçok kadın kooperatifi kuruluşuna öncelik eden Başkan Tütüncü, emeğini