Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu

8 Eylül 2020, Salı - 11:47
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu
Kepez Belediyesi, İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin, Kirişçiler Mahallesi’nde yapacağı toplu işyerinin, plandan sonra imar parselasyonunu da tamamladı. Toplu işyerindeki 188 dükkân sahibi, 18.madde imar uygulamasının tescil edilmesinin ardından imar tapularını aldı.

Kepez Belediyesininmülkiyet ve imar desteği ile ilçedeki esnaf kooperatifleri, uzun yıllar hayalini kurdukları yeni toplu işyerlerine kavuşuyor. Kepez Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Hurdacılar Sanayii Sitesi’nin Başköy Mahallesi’ne inşaat edeceği toplu işyerinin önce imar planını ve daha sonra imar parselasyonunu yapmıştı. 18.madde imar uygulamasının, Tapu Müdürlüğü’nde tescil edilmesinden sonra toplu işyerindeki dükkân sahipleri, imar tapularını almışlardı. İmar tapularının alınmasıyla birlikte kooperatif toplu işyerinin inşasını başlatabilir hale gelmişti. Kepez Belediyesi, bu yıl içerisinde 50 dükkândan oluşan yeni sitenin yollarını da yapmıştı.

Kepez’e yeni bir toplu işyeri daha geliyor

Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler esnafından sonra inşaat malzemecilerinin de yeni toplu işyeri hayali gerçek oluyor.Kepez Belediyesi, İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin,Kirişçiler bölgesine yapacağı topluişyerinin imar planından sonra parselasyon çalışması da tamamlandı. Bu uygulamanın,Tapu Müdürlüğü’nde tescil edilmesinden sonra toplu işyerindeki dükkân sahipleri, imar tapularını alabilir hale geldi.
Kepez Belediye Meclis salonunda düzenlenen törenle tapular, kooperatif yönetimine verildi.

Tapu tamam, inşaat başlıyor

Kooperatif yönetiminin, inşaat malzemecileri esnafının ve belediye bürokratlarının katıldığı törende bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, “Uzunca, meşakkatli bir çabadan sonra İnşaat Malzemecileri Sitesi, yeni yeri için tapularına kavuşuyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk. İmar planlamalarında, imar uygulamasında her konuda esnafımızın yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. 18.madde imar uygulamanın, Tapu Müdürlüğü’nde tescil edilmesinden sonra toplu işyerindeki dükkân sahiplerimize, imar tapularını verebilir hale geldik. İmar tapularının alınmasıyla birlikte kooperatif tarafından toplu işyerinin inşasına başlanılabilecek.” açıklamasını yaptı.

Yeni sitenin alt ve üst yapı hizmetleri de belediyeden

Kepez’de, esnaf toplu işyerlerinin kurulmasına ciddi bir destek verdiklerinin altını çizen Tütüncü, konuşmasında şunları kaydetti: “Belediyemiz, esnafımızın toplu iş yerlerine kavuşması konusunda gereken her türlü adımı attı, atıyor ve bundan sonraki süreçte de atacak.  Elbette ki sadece tapuları vermekle iş bitmiyor.  Yeni sitenin, belediyeden beklenen alt ve üst yapı çalışmalarını yapacağız. Konuyla ilgili Sanayii kooperatif yönetimiyle bir toplantı gerçekleştirdik. Konuyla ilgili bürokratlarımı bilgilendirdim. Kirişçiler mevkiinde yer alan bu toplu işyerinin en kısa zamanda yapılmasını umut ediyorum. İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, esnafımıza hayırlı olsun.”
Tütüncü, konuşmasının ardından yeni toplu işyerinde dükkânı olan 3 esnafa temsili olarak, imar tapularını verdi.
İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şerafettin Şimşek de yeni toplu işyerinin yapılmasına verdiği desteklerden dolayı Tütüncü’ye ve belediye bürokratlarına teşekkür etti.
Tören günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu
Tütüncü’den inşaat malzemecileri esnafına tapu

Benzer Haberler

Tütüncü toplu işyeri sözünü tuttu

Tütüncü toplu işyeri sözünü tuttu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hurdacılar ve geri dönüşümcü esnafına verdiği yeni bir toplu işyeri yapma sözünü tuttu. Başköy Mahallesi’ne inşa edilecek toplu işyerindeki dükkân sahipleri, 18 imar uygulamasının tescil edilmesinin

Kepez’de modern işyerleri için inşaat ruhsatları veriliyor
Kepez’de modern işyerleri için inşaat ruhsatları veriliyor

Kepez’in binlerce kişiye iş, aş olacak Sanayi sitesinin ruhsatı verildi. Kirişçiler Mahallesi’nde yaklaşık 340 dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek İnşaat Malzemecileri Sitesinin


Kepez’den Antalya'ya ikinci toplu işyeri
Kepez’den Antalya'ya ikinci toplu işyeri

Kepez Belediyesinin, mülkiyet, imar ve alt yapı desteğiyle ilçeye ikinci bir toplu işyeri daha inşa ediliyor. Hurdacılar toplu işyerinden sonra Kepez ilçesine, inşaat malzemecileri sitesi de


Kepez’den esnafa yol desteği
Kepez’den esnafa yol desteği

Kepez Belediyesi, arazisinin mülkiyet sorunlarını çözdüğü, imar planı ile 18 imar uygulamasını yaptığı hurdacılar ve geri dönüşümcüler toplu işyerinin yollarını da yapıyor.