Kepez’de fidanlar toprakla buluştu

11 Kasım 2020, Çarşamba - 14:04
Kepez’de fidanlar toprakla buluştu
 “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında düzenlenen fidan dikim programına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeşile çok kıymet verdiklerini, bunun için ilçede başlattıkları yeşil seferberliği ile yeşil alan miktarını 3 milyon 200 bin metre karenin üzerine çıkardıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” fidan dikim programına katıldı. Kepez-Varsak Bölgesi Kirişçiler mevkiinde 10 dönüm alanda gerçekleştirilen fidan dikimine katılan Tütüncü, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında Kepez ilçesine Orman Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla yeni bir orman kazandırıyor olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Kepez’e 3 milyon 200 bin metre kare yeşil alan

Kepez Belediyesi olarak yeşile çok büyük kıymet verdiklerini ve önemli bir yeşil seferberliğinin içinde olduklarını belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’e hizmet sürecimizde 3 milyon 200 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan kazandırdık. Yüz binlerce ağacı toprakla buluşturduk. Kepez günden güne daha yeşil oluyor. Bugün bu bayram vesilesiyle güzel bir ormanı daha Kirişçiler mahallemize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah bugün diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes olacak, hayata nefes olacak.” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için fidan dikti. Tütüncü, diktiği fidana da ilk can suyunu verdi. Kepez-Varsak Bölgesi kirişçiler mevkiinde 10 dönüm alanda 1660 adet,  il genelinde 19 ayrı lokasyonda, 562 dekar alanda, 27 bin 640 fidan toprakla buluşturuldu.
 
Kepez’de fidanlar toprakla buluştu
Kepez’de fidanlar toprakla buluştu
Kepez’de fidanlar toprakla buluştu

Benzer Haberler