Kepez Antalya’ya hizmet edenleri unutmadı

20 Kasım 2020, Cuma - 15:31
Kepez Antalya’ya hizmet edenleri unutmadı
Kepez Belediyesi, caddelere isimlerini verdiği Adalet Partisi Antalya Milletvekilleri Galip Kaya, Hasan Fehmi Boztepe ile Cumhuriyet Senatosu Antalya Senatörü Mehmet Pırıltı’nın tanıtımlarını içeren kitabelerini ilgili yollara dikti.

Bugüne kadar önemli eserlerine birçok önemli şahsiyetin ve şehitlerin isimlerini veren Kepez Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde Antalya’yı temsil etmiş olan Dr. Hasan Fehmi Boztepe, Av. Galip Kaya ile Cumhuriyet Senatosu Antalya Senatörü Av. Mehmet Pırıltı’nın hatıralarını da ilçede yaşatıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Adalet Partisi Antalya Milletvekilleri Galip Kaya, Hasan Fehmi Boztepe ile Cumhuriyet Senatosu Antalya Senatörü Mehmet Pırıltı’nın isimlerinin hatıralarına hürmeten caddeleri verilmesi talebini geçtiğimiz aylarda meclise sunmuştu.

Kepez’den hizmete vefa 

Başkan Tütüncü’nün bu önerisi de, Kepez Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında oy birliği ile kabul edilmişti.
Adalet Partisi (AP)'nden 12. ve 13'ncü dönemlerde (1961-1969) Antalya Milletvekilliği yapan Manavgat doğumlu Dr. Hasan Fehmi Boztepe’nin ismi Beşkonaklılar Mahallesi’ndeki 4416 Sokak’a verildi.
Adalet Partisi’nden 1977-1980 yılları arasında 16. dönem milletvekili olarak görev yapan Korkuteli doğumlu Galip Kaya’nın ismi ise Kültür Mahallesi’nde yaşayacak.

İsim kitabeleri dikildi

Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyeliği (7 Haziran 1964 – 14 Ekim 1973) yapan Mehmet Pırıltı’nın ismi de Fabrikalar Mahallesi’nde ölümsüzleştirildi.
Beşkonaklılar Mahallesi’ndeki 4416 Sokak, Dr. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi, Kültür Mahallesi 3816 Sokak, Galip Kaya Caddesi ve Fabrikalar Mahallesi’ndeki 3049 Sokak da Mehmet Pırıltı Caddesi oldu.
Antalya’ya önemli hizmetlerde bulunmuş Dr. Hasan Fehmi Boztepe, Galip Kaya ve Mehmet Pırıltı’nın isimleri de ilçenin caddelerinde yerini aldı.  Antalya siyasetinin üç önemli isminin tanıtımlarını içeren kitabeleri ilgili caddelere yerleştirildi.  Mermerden yapılan ve Türk bayrağının da bulunduğu kitabelerde, cadde ismi ve ilgili kişiyi tanıtan bir metin bulunuyor.  
 

 
Kepez Antalya’ya hizmet edenleri unutmadı
Kepez Antalya’ya hizmet edenleri unutmadı
Kepez Antalya’ya hizmet edenleri unutmadı

Benzer Haberler