Teomanpaşa’ya konfor geldi

30 Kasım 2020, Pazartesi - 15:20
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Kepez Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesi’ne doğal gazı getirme sözünü yerine getirdi. Doğal gazla birlikte elektrik iletim hatları yer altına alındı. Şimdi mahallenin tüm sokaklarının asfalt ve kaldırımı yapılıyor.

Kepez Belediyesi’nin hizmet binasının bulunduğu Teomanpaşa Mahallesi’ni gecekondudan modern bir şehre dönüştürme çalışmalarında sona gelindi. İmara ve mülkiyet ilişkin sorunlarının çözülmesinin ardından gecekonduların yerine modern konutların yapıldığı mahallede; doğal gaz, elektrik, internet ve kanalizasyonla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı.
Belediyenin tıp merkezi ile 2 kreşinin bulunduğu, 3 yeni okulun yapıldığı ve bir anaokulun inşasının ise devam ettiği mahallenin, tüm yollarının asfalt ve kaldırımı da yenileniyor.

24 bin ton asfalt, 30 bin m2 kaldırım

Fen İşleri Müdürlüğü, yenileme kapsamında geçtiğimiz yıl mahallenin, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin kuzey bölümünde kalan sokaklarında asfalt ve kaldırım çalışması gerçekleştirmişti. Bu yıl da Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin güney kısmında doğal gaz hattı ile elektrik iletim hatlarının yer altına alınması çalışmalarından dolayı bozulan yollarda asfalt ve kaldırım çalışması yapılıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmasını başlatmıştı. Teomanpaşa Mahallesi’nde, 24 bin ton sıcak asfalt, 30 bin m2 parke kaldırım, 20 bin metre de bordür taşı çalışması gerçekleştirilecek. 

Tütüncü’den cihazla yol kontrolü

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, mahallede devam eden asfalt çalışmasını 2. kez denetledi. Başkan Tütüncü, bürokratları ve Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir ile asfalt çalışmasının yapıldığı sokaklarda yürüyerek, incelemelerde bulundu. İşçilere kolaylıklar dileyen Tütüncü, iki nokta arasındaki kot farkını bulmaya yarayan Nivo cihazını kullanarak, yolları kontrol etti.

Alt yapılar tamam sıra asfaltta

Tütüncü, yaptığı açıklamada, “Kepez, değişiyor gelişiyor. Bu değişimin en iyi gözlendiği mahallelerin başında da Teomanpaşa geliyor.” dedi.
Mahallenin mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözdüklerini anımsatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgeye eğitim ve sağlık alanında kamu yatırımlarının gelmesi gerekiyordu. Çok şükür, bu yatırımların gelmesini sağladık. Teomanpaşa’ya, dönemimizde 3 tane okul inşa edilirken, anaokulunun yapımı ise devam ediyor. Belediyemizin iki kreşi ve tıp merkezi de mahallemizde bulunuyor. 3 ay önce Teomanpaşa Mahallemize, doğal gazı getireceğiz demiştik ve getirdik. Doğal gazla birlikte elektrik ve internet altyapı çalışmaları da tamamlandı. Şimdi bütün cadde ve sokaklarımızı asfaltla kaplıyoruz.

“Değişimi görmek isteyenler Teomanpaşa’ya baksın”

Bütün bu çalışmalarla birlikte Teomanpaşa Mahallesi, Antalya'nın nezih, sağlıklı, sakin ve dingin bir hayatın yaşandığı güzel mahallelerinden birisi oldu. İnşallah bundan sonra daha iyi çalışmaları muhtarımızla bölgeye getireceğiz. Kepez'in gelişim ve değişim trendini görmek isteyenlerin sadece Teomanpaşa mahallemizde yaptığımız çalışmalara bakmaları bile yeterlidir.” ifadelerini kullandı.

“Teomanpaşa belediyenin ön bahçesi oldu”

Muhtar Hüseyin Demir de yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hakan Başkanımız çalışmaları birebir sahada takip ediyor. Mahallenin kurucularındanım. 1976'dan bu güne mahallede ikametgâh ediyorum. Nereden nereye geldik. Bu değişimi rüyamızda görsek inanamazdık. Hani diyorlar ya, Teomanpaşa, belediyenin arka bahçesi diye. Artık Teomanpaşa, belediyenin ön bahçesi oldu.  Hizmetlerinden dolayı Hakan Başkanıma ve ekibine mahallem adına teşekkür ederim.” dedi. 
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi
Teomanpaşa’ya konfor geldi

Benzer Haberler

Teomanpaşa'da konforlu yaşam başlıyor

Teomanpaşa'da konforlu yaşam başlıyor

Kepez Belediyesi, alt yapı çalışmaları biten Teomanpaşa Mahallesi’nde, yolların asfalt ve kaldırımını yeniliyor. Asfalt çalışmasını inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Mahalle sakinlerimizi, çok yakında konforlu yaşamla buluşturacağız” dedi.

Kepez 5. kreşini yeni eğitim döneminde açtı
Kepez 5. kreşini yeni eğitim döneminde açtı

Kepez Belediyesi, yeni eğitim döneminin ilk haftasında çalışan annelere ve çocuklara yeni bir eğitim yuvası daha armağan etti. Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin 5. Şubesi


Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, modern yapılaşmanın önünü açtığı Kanal, Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinin, gecekondulu yıllarından


Teomanpaşa’da eğitim de konfor
Teomanpaşa’da eğitim de konfor

Kepez Belediyesi’nin, modern şehircilik hizmetleriyle buluşturduğu Teomanpaşa Mahallesi’nin eğitimde de yüzü gülüyor. Belediyenin iki kreşinin, iki kurs merkezinin bulunduğu mahalleye,